3 lette måder at spare (mange) penge

3 minutters læsning

Det andet punkt i rigdomsformlen er at gennemgå dine udgifter og se, hvor du kan spare noget.

Gennemgå dit nuværende forbrug

Personligt har jeg installeret Spiir på min telefon og kategoriseret alle mine udgifter fra de sidste tre år. App’en gør det meste for dig automatisk. Det giver et ret godt overblik over, hvad pengene går til - og jeg tør da godt sige, at jeg blev lidt overrasket.

Lav et budget og find pengeslugerne

Spiir vil gennem nudging lade dig opsætte nogle mål for det kommende år. Det kan du bruge som en form for budget.

Men det kan også være en god ide at få styr på dine bankkonti, hvor mange fx laver en konto til faste udgifter, som jo kan fordele sig skævt i løbet af året. Ved at regne de faste udgifter ud for et helt år, så kan du hver måned overføre et fast beløb til kontoen, så du ikke ender i en overraskelse i den måned fx dine forsikringer skal betales.

Du kan på www.raadtilpenge.dk finde et gratis budgetskema for både en person eller for et par. Der er en virkelig god forklaring.

Når du får dine udgifter ind i Spiir, så får du også øjnene op for dit klatforbrug, som virkelig over et år kan slute mange penge. Du kan også bruge www.raadtilpenge.dk til hurtigt lige at regne ud, hvad To-go kaffe, cigaretter eller forbrugsvaner, du selv definerer, koster dig årligt.


Hvor kan jeg spare penge?

Her gennemgår vi lidt mere grundigt forskellige måder at spare på. Hvis du gerne vil være finansiel uafhængig, så er det meget vigtigt, at du tænker over, hvad du bruger dine penge på. Ikke bare for at spare, men også for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

Spar penge på mobilabonnementet

2 minutters læsning

Har du tjekket om dit mobilabonnement er det billigste for nylig. Der er mange penge at spare ved at kigge på dine behov og det produkt du vælger.

Spar på kirkeskatten

3 minutters læsning

Kirkeskatten er en frivillig skat i Danmark. Du er automatisk medlem af Folkekirken, hvis du er blevet døbt. Men når du er 18 år, kan du også melde dig ud.

Brug Airbnb og spar penge på at rejse

4 minutters læsning

Airbnb åbner markedet for at få overnatning på kortere og længere ferier - og det er ofte det første sted, jeg kigger efter overnatning, uanset om jeg skal a...


Hvordan undgår jeg, at det sparede forsvinder i klatforbrug?

Det bedste råd er at lave en fast overførsel væk fra din forbrugskonto til en eller anden form for investering, så snart du får penge kontoen. Så ved du altid, hvad du har at gøre med.


Har du flere spareråd?

Vi er altid interesseret i at spare, så hvis du har andre måder at spare på, så skriv endelig.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Buy me a coffeeBuy me a coffee


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar