Jeg er startet min rejse mod finansiel uafhængighed ved at kigge på, hvordan jeg kan spare penge på noget, der ikke giver mig ekstra livskvalitet.

Det andet punkt i rigdomsformlen er at gennemgå dine udgifter og se, hvor du kan spare penge i hverdangen, så dine samlede udgifter kun er det nødvendige.

Jeg har fundet rigtig mange besparelser ved at have fokus på, hvordan jeg kan spare penge med forskellige sparetips.

Når de faste udgifter og privatforbruget er begrænset, så skal du jo i sidste ende tjene færre penge for at opnå finansiel uafhængighed.

Gennemgå dit nuværende forbrug

Personligt har jeg installeret Spiir på min telefon og kategoriseret alle mine udgifter fra de sidste tre år. App’en gør det meste for dig automatisk. Det giver et ret godt overblik over, hvad pengene går til - og jeg tør da godt sige, at jeg blev lidt overrasket.

Lav et budget og find pengeslugerne

Spiir er et eksempel på en god budget app, som gennem nudging lade dig opsætte nogle mål for det kommende år. Det kan du bruge som en form for budget.

Men det kan også være en god ide at få styr på dine bankkonti, hvor mange fx laver en konto til faste udgifter, som jo kan fordele sig skævt i løbet af året. Ved at regne de faste udgifter ud for et helt år, så kan du hver måned overføre et fast beløb til kontoen, så du ikke ender i en overraskelse i den måned fx dine forsikringer skal betales.

Jeg har skrevet en guide med hjælp til budget finde et gratis budgetskema for både en person eller for et par.

Når du får dine udgifter ind i Spiir, så får du også øjnene op for dit klatforbrug, som virkelig over et år kan slute mange penge. Du kan også bruge www.raadtilpenge.dk til hurtigt lige at regne ud, hvad To-go kaffe, cigaretter eller forbrugsvaner, du selv definerer, koster dig årligt.


Hvordan kan jeg spare penge i hverdagen?

Her gennemgår vi lidt mere grundigt forskellige måder at spare penge på. Hvis du gerne vil være finansiel uafhængig, så er det meget vigtigt, at du tænker over, hvad du bruger dine penge på. Ikke bare for at spare penge i hverdagen, men også for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

8 sparetips og måder at spare penge på

Her har jeg samlet 8 gode sparetips, som gør at du kan spare tusindvis af kroner årligt.

Spar penge på mobilabonnementet

3 minutters læsning

Har du tjekket om dit mobilabonnement er det billigste for nylig. Der er mange penge at spare ved at kigge på dine behov og det produkt du vælger.

Brug Airbnb og spar penge på at rejse

4 minutters læsning

Airbnb åbner markedet for at få overnatning på kortere og længere ferier - og det er ofte det første sted, jeg kigger efter overnatning, uanset om jeg skal a...


Spar penge og undgå klatforbrug?

Det bedste råd er at lave en fast overførsel væk fra din forbrugskonto til en eller anden form for investering, så snart du får penge på kontoen. Så ved du altid, hvad du har at gøre med.


Hvad er dine gode spareråd?

Spar penge med disse spareråd. Vi er altid interesseret i gode nye ideer til at spare penge, så hvis du har andre måder at spare på, så skriv endelig.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar