Jeg har her samlet nogle af de væsentlige emner inden for din privatøkonomi. Det kan betale sig at få overblik over disse ting, så du ved hvordan du bruger dine penge.

Opsparing

Opsparing er en del af din privatøkonomi. Opsparing kan være med til at gøre din økonomi bundsolid, så du kan modstå fremtidens økonomiske udfordringer. Jeg investerer en stor del af min opsparing, men når først pengene er investeret, så tæller de faktisk ikke helt til opsparingen længere, da du risikerer at tabe (nogle af) de investerede penge.

Jeg kan godt lide at dele opsparing op i tre forskellige kategorier:

  • Nødopsparing eller bufferopsparing
  • Opsparing (generelt eller til noget bestemt)
  • Investering

Det kan altså være interessant at kigge på de følgende spørgsmål:

Du kan tjekke vores opsparingsberegner for at se, hvad du kan spare op over tid.

Økonomisk uafhængighed

Økonomisk frihed betyder ikke det samme for alle. Økonomisk frihed betyder på en eller anden måde, at man ikke er afhængig af at tjene penge som lønmodtager længere.

Jeg har skrevet lidt mere om økonomisk frihed og hvad der har inspireret mig til at søge økonomisk uafhængighed, og her er FIRE-bevægelsen en stor inspiration for mig.

For at blive økonomisk uafhængig, så husk at følge rigdomsformlen, hvor det naturligvis også er vigtigt, hvad jeg får udbetalt efter skat?

Jeg har lavet en beregner til økonomisk uafhængighed.

Indlæg om privatøkonomi

Digitalt eftermæle

3 minutters læsning

Hvordan forbereder du dig på dit online efterliv? Her er et bud på på, hvordan du kan håndtere din digitale arv og digitale eftermæle.

Status på FIRE: Er jeg Coast FIRE?

3 minutters læsning

Jeg laver her status på, hvordan det går med at blive FIRE. Lige nu koncentrerer jeg mig først og fremmest om at blive Coast FIRE.

Økonomisk uafhængighed beregner

4 minutters læsning

Hvornår er man økonomisk uafhængig? Jeg har lavet en simpel beregner, der kan hjælpe med at udregne din finansielle uafhængighed.

Hvad koster de forskellige banker?

1 minutters læsning

Hvad er priserne i de forskellige banker - jeg har tjekket SparNord, Merkur Bank, Lån & Spar Bank, Arbejdernes Landsbank, Lunar og Basisbank?

Min privatøkonomi

Her kan du finde lidt inspiration til, hvordan jeg har skruet min egen privatøkonomi sammen.

Bank

Bank

Som bank bruger jeg Lunar, og dem kan jeg sagtens anbefale. Desuden bruger jeg Revolut til gratis valutaveksling. Begge kan man oprette gratis og der er få gebyrer.

Investering

Investering

Til at opbygge min værdipapirportefølje bruger jeg Nordnet til min månedsopsparing og aldersopsparing, og så bruger jeg SaxoInvestor til min aktiesparekonto..

Opsparing

Opsparing

Til opsparing bruger jeg Coinbase og Kraken til at købe Bitcoins. Desuden bruger jeg Norwegian til en opsparingskonto.

Nord.Investments

Nord.Investments

Nord.Investments er en investeringsrobot, som ud fra din risikoprofil automatisk sætter dine investeringer op for et relativt lille beløb.

Få gratis investeringsprofil

The Many

The Many

The Many gør det let at lave ejendomsinvesteringer uden selv at skulle stå for administrationen og udlejningen af ejendommene. Du investere i ejendomme for helt ned til 5.000 DKK.

Få 250 DKK på The Many

Mintos

Mintos

Mintos er den største europæiske crowdlending-platform, hvor du får adgang til et meget diversificeret lånemarked og tjen mere end 9%+

Få Mintos