Hvis du gerne vil vide mere om investering, aktier og privatøkonomi, så findes der rigtig mange gode bøger om emnet. Jeg har samlet de bedste i en liste her. Så er er altid læsestof.

At læse en bog på er en rigtig god måde at blive klogere på. Jeg læser selv mange bøger, og her på listen er de bedste bøger, jeg har læst. Faktisk er at læse bøger om økonomi måske en af de allerbedste investeringer, du kan foretage dig.

Du kan udvide din horisont, mens du danner dig som ny investor. Jeg har aldrig læst en bog, hvor jeg ikke har lært noget nyt.


Discloure: Links markeret med asteriks (*) er reklamelinks. Hvis du bruger linket, tjener jeg kommision, og du får måske en bonus.


Det fede er, at du faktisk ikke engang behøver at læse en del af dem. Du kan høre dem som lydbøger. Fx gennem Saxo Premium eller Bookbeat. På begge services kan du lytte en måned gratis.

Jeg har samlet en liste med bud på de bedste bøger om din personlige økonomi, investeringer og investering i aktier. Jeg opdaterer naturligvis listen, når jeg støder på nye gode bøger.

Lad os dykke ned i bogoversigten med det samme.

Liste over bøger om investering

Her har jeg samlet alle de gode bøger om investering generelt. Mange af bøgerne er for investering for begyndere, så du kan komme i gang med investering.

Herunder finder du bøger, der fokuserer på investering generelt. De fleste af bøgerne er omkring investering for begyndere, så du kan komme i gang med at investering.

Simple Path To Wealth

Simple Path To Wealth

J. L. Collins skrev bogen på baggrund af en række breve, som han skrev til sin datter. Brevene handlede om mange ting, men primært om penge og investering. Alle ting som hun ikke helt var klar til at lytte til, men så kunne lære mere om. Det er nemlig nødvendigt at forstå penge, og indsigterne gør, at penge og investeringer kan gøres utrolig enkelt.

Læs mere

Bøger om investering i aktier

Listen over bøger om aktier er nærmest uendelig. Det gælder uanset om du er på udkig efter en bog om aktier for begyndere, eller du vil gå i dybden med aktiehandel.

Uanset hvad så synes jeg, at du skal starte med at læse ‘A Simple Path to Wealth’ af J. L. Collins. Den er desværre ikke oversat til dansk, men det er helt klart den bog, jeg har lært mest af.

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

The Intelligent Investor er et must-read for alle investorer. Bogen er et fantastisk redskab, der hjælper læseren med at træffe de bedste beslutninger ved investering. Endvidere belyser den de potentielle faldgrupper, du møder på din vej. Benjamin Graham er også kendt som Warren Buffets mentor i invsteringsverden.

Lær mere

Bøger om privatøkonomi

To helt centrale bøger inden for privatøkonomi, når man taler om at blive finansiel uafhængig er Rich Dad, Poor Dad af Robert T. Kiyosaki og The Richest Man in Babylon af George S. Clason.

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad af Robert T. Kiyosaki er en essentiel bog inden for privatøkonomi. Bogen forklarer, hvad de rige lærer deres børn om penge, som middelklassen ikke gør. Selvom den er rimelig amerikansk i sin tankegang, så læs den.

Læs mere

Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Vicky Robbins har skrevet en rigtig god bog med 9 trin til at ændre dit syn på benge, så du kan opnå finansiel frihed. Denne bog er helt essentiel for at forstå, hvordan du kan blive bedre til at håndtere dine penge. Jeg har selv været rigtig inspireret af den.

Se prisen

Early Retirement Extreme

Early Retirement Extreme

Jacob Lund Fisker har skrevet en af de helt grundlæggende FIRE-bøger. Bogen er ekstrem, men simple living kombineret med økonomiske valg har gjort, at han stort set er selvforsynende og lever finansielt uafhængig allerede som 30 årig. Det handler om sænke forbruget og opdyrke passiv indkomst. Bogen har mange gode vinkler til at forstå penge. Du kan selv sortere lidt i, hvad der bliver for ekstremt for dig, fx laver Jacob sit eget vaskepulver for at undgå at sælge sin tid for at skulle købe det til overpriser.

Læs mere

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

Ron Lieber skriver selv om bogen: In the spirit of Wendy Mogel’s The Blessing of a Skinned Knee and Po Bronson and Ashley Merryman’s Nurture Shock, New York Times “Your Money” columnist Ron Lieber delivers a taboo-shattering manifesto that explains how talking openly to children about money can help parents raise modest, patient, grounded young adults who are financially wise beyond their years.

Læs mere

12 regler for livet - en modvægt til kaos

12 regler for livet - en modvægt til kaos

Bogen er underholdende og lærerig; her er gode råd til hvordan man griber livet an, men her er også uvurderlig viden om en lang række emner, som du måske slet ikke troede, du havde brug for.

Læs mere

Lev for det halve

Lev for det halve

Guiden er skrevet med Nanna Hyldgaard Hansens egen familie som eksempel, da de engang selv tog beslutningen om ikke længere at kæmpe om at få tid til både familieliv og arbejde. Løsningen var, at de skar både forbrug og arbejde ned til det halve, men uden at gå på kompromis med alle de ting, der var vigtige for familien.

Læs mere

Ellers kan du lade dig inspirere af listen herunder for at lære mere om privatøkonomi, og hvordan du håndterer dine penge.

Konklusion

Selvom du kan finde utrolig meget viden om investering, privatøkonomi og aktier på nettet, så er en bog for mig altid det bedste.

I en bog får du en komplet fremstilling af emnet. Jeg kommer til løbende at opdatere listerne, når jeg støder på nye bøger. Jeg håber, at du kan bruge listen uanset om du er interesseret i investering i aktier eller andre former for investeringer.

Du kan finde bøger mange steder på nettet. Saxo, Tales eller Gucca. Du skal også huske, at du kan lytte til en del af bøgerne hos Bookbeat, hvor du kan få en måned gratis.

Du støtter mit arbejde med denne hjemmeside, hvis du køber en bog efter at have klikket på et af linksene til boghandlerne. Prisen for dig er den samme, men jeg får en lille kommision.

Husk at du også kan låne bøger på E-reolen og biblioteket. Ellers kan det hurtigt blive dyrt at købe dem alle.

Hvis du gerne vil bidrage med boganbefalinger til listen, så skriv endelig til [email protected].

Skriv en kommentar