Med en budget app kan du nemt lægge et budget, og få et overblik over hvad du bruger dine penge på. Vi har samlet en liste over de bedste gratis danske apps til budgetlægning.

Brug en app til at holde styr på din privatøkonomi. Når du bruger en app, så har du altid det fulde overblik lige ved hånden (eller i lommen).

Det kan være noget af en jungle at finde de bedste apps. Her er de bedste apps, jeg har prøvet. Men du kan naturligvis også selv gå på opdagelse i App Store eller Play Store.

Gør det nemt at lægge budget

Det vanskeligste i din privatøkonomi er formentlig at holde budgettet. Jeg nyder selv at bruge apps for at holde mig på sporet og holde styr på min budgetlægning og fastholdelsen af det.

Jeg har skrevet mere om, hvordan man laver et budget.

Men lad os kigge pe bedste apps til budgetlægning på din smartphone.

1. Spiir - gratis budgetoverblik

Spiir er en app, som lader dig kategorisere alle dine udgifter på tværs af banker og konti. Fordelen ved Spiir er, at appen selv kan importere kontooversigten fra de fleste danske banker. Og den kan selv automatisk kategorisere langt de fleste poster.

Spiir lader dig opsætte mål for dit forbrug, så du kan undgå klatforbrug. Jeg bruger selv også Spiir til at udregne min månedlige opsparingsrate.

spiir budget spiir budget app spiir budget gratis

Derfor kan Spiir fungere fint som et budget, og du har hele tiden overblik. Det eneste jeg synes er ret mærkeligt med Spiir er at mine investeringer figurerer som forbrug. Det kunne være ret smart, hvis der var en tredje kategori.

spiir budget app overblik
Overblik i Spiir budget app. Desværre figurerer investeringer som forbrug, så det månedlige overblik snyder lidt.

I Spiir kan du arbejde med både et månedligt budget eller et løbende budget, som gør det muligt nogle måneder at bruge flere penge i en kategori, mens du næste måned bare bruger færre penge.

spiir budget overblik
På Bar, cafe & restaurant bruger jeg et løbende budget. Det betyder, at jeg løbende sparer op i budgettet, og lige nu kan jeg komme på gourmet restaurant med hele familien.

2. Banken i lommen

De fleste banker tilbyder også mulighed for at opsætte et budget i banken og kategorisere dine udgifter. Hvis du kun bruger en bank, så kan det være en rigtig god måde at få styr på indtægter og udgifter på.

Den bank tilbyder helt sikkert en mobilbank, som du kan have på din telefon. Desværre er det ikke sikkert, at du kan lave selve kategoriseringen i mobilappen. I Coop og Spar Nord er funktionen kun tilgængelig i webversionen af netbanken.

Hvis du kun bruger en bank, så er netbanken en virkelig enkel måde at holde det samlede overblik op mod dit budget.

3. Lunar Bank - styr forbruget i banken

Lunar er en ny bank, og de har fokuseret udelukkende på at lave en onlinebank. Det betyder, at de virkelig gør noget ud af deres app, og her kan du let lave forskellige kategorier.

Det er gratis at bruge Lunar, hvis du kun skal have en konto, og de giver faktisk 0,5% rente på de første 50.000 kroner af dit indestående.

Lav en konto på Lunar

4. Lommebudget - budget app fra Råd til Penge

Råd til Penge fra Finanstilsynet har lavet en app, som de kalder Lommebudget. Du kan bruge den gratis app til at planlægge din økonomi og holde bedre styr på, hvad du egentlig bruger dine penge til.

lommebudget fra finansstyrelsen lommebudget fra finansstyrelsen lommebudget fra finansstyrelsen

Du kan indtaste dine udgifter til forbrug og indtægter løbende i appen, så du kan holde styr på, hvordan det går med at overholde budgettet. Appen hjælper også med at udregne dit rådighedsbeløb, så du ved hvor mange penge, du kan bruge.

5. Spenderlog

Spenderlog er ret genial. Du kan koble den til din e-boks og kvitteringsapp. Så kan den analysere de enkelte poster. Jeg køber fx ofte ind i Bilka, hvor man kan købe mange forskellige kategorier. Med Spenderlog kan du analysere om du køber grøntsager eller slik for pengene.

spenderlog app spenderlog app spenderlog app

Det kan være noget af en øjenåbner, når du pludselig finder ud af, hvor mange penge du har brugt på sodavand i forhold til dit forbrug af grøntsager.

6. Regneark - Excel eller Google Sheets

Jeg ynder selv at bruge et regneark til at lave mit budget i. Fordelene er, at jeg kan lave lige nøjagtig de kategorier, jeg gerne vil. Ulempen er, at det ikke er helt så let at følge op på i forhold til fx et budget i banken.

Jeg har lavet nogle gratis budget skabeloner, som du kan tage udgangspunkt i.

Konklusion

Det var nogle af de apps, jeg selv bruger for at holde styr på økonomien. Jeg bruger især Spiir til at holde styr på, om jeg bruger pengene fornuftigt. Det gør jeg sammen med en skabelon til budget i Excel.

Skriv en kommentar