Passiv indkomst og indtægt

Passiv indkomst er at tjene penge mens du sover. Det er faktisk muligt, men det er ikke nødvendigvis let at få en indtægt.

Jeg har selv eksperimenteret en del med at skabe en passiv indtægt. Jeg har derfor også læst og undersøgt utrolig mange ting. Og det er desværre let at blive snydt, hvis du ikke passer lidt på. Tilbud om at tjene hurtige lette penge findes overalt på online.

For at tjene penge mens du sover, så skal du bruge nogle ideer til passiv indkomst. Fælles for alle ideer for passiv indkomst er typisk at du enten skal investere din tid eller dine penge.

Du kan naturligvis altid tage et ekstra arbejde for at tjene penge, men hvis du også kan lave en lille sideindtjening, der kan passe sig selv, så behøver du ikke arbejde så meget, hvor du bytter din tid for løn.

Jeg har her samlet flere ideer til at få en passiv indtægt.

Hvad er passiv indkomst?

Passiv indkomst handler om at skabe en indtægt, som tjener dig penge og i det store hele kan køre på autopilot.

Du kan imidlertid ikke skabe en passiv indtægt uden at lave noget overhovedet. Faktisk så kræver det ofte en del arbejde at etablere få pengene til at rulle ind på kontoen jævnligt.

Men hvis du får lavet de rigtige tiltag, så kan den passive indkomst blive ved med at tjene dig penge, også når du ikke længere lægger så meget energi i det.

Langt de fleste typer passiv indkomst kræver, at du enten:

  • Investerer dine penge
  • Investerer din tid

Inden du overhovedet går i gang med at kigge på, om passiv indkomst er noget for dig, så skal du altså være klar til at investere enten tid eller penge.

Jeg gør selv begge dele, og det er i høj grad hvad dette site handler om.

Hvordan laver du passiv indtægt?

For at lave en passiv indtægt, så skal du altså først have arbejdstøjet på. Du skal finde ud af, hvordan du gerne vil få pengene til at rulle ind, mens du sover.

Her samler jeg ideer til, hvordan du kan komme i gang med at tjene penge.

Ideer til passiv indkomst

Du kan øge din indtjening med disse ideer til passiv indtægt.

1. Aktier

Aktier har historisk set været en god måde at lave passiv indkomst på. Hvis du har penge, som bare står på kontoen, så er aktier helt sikkert en fremragende måde at få indtægt på kontoen. Men det kræver, at du ikke pludselig skal bruge pengene, da aktiemarkedet og verdensmarkedet går op og ned. Og det rigtig gode ved aktiemarkedet er, at du kan investere i passive indeksfonde, som bare følger verdensmarkedet.

Det kræver bare, at du opretter en månedsopsparing hos Nordnet og sætter den på autopilot eller du kan lade Nord Investments til at gøre hele arbejdet for dig.

Læs mere om investeringer i aktier og indeksfonde her.

2. Crowdlending

Crowdlending har vundet mere og mere frem. Det var i 2019 rigtig populært at anbefale crowdlending som passiv indkomst, men i løbet af 2020 og 2021, så har der været flere problemer i crowdlending-verden. Der er heldigvis nogle danske crowdlending-platforme, hvor du kan investere i lån. Men hvis du vil have højere renter, så skal du ud på det udenlandske marked.

Læs mere om passiv indkomst på crowdlending og crowdfunding her.

3. Reklamer på en blog

At skrive en blog og have reklamer på den er en af de måder, der bliver mere og mere almindeligt. Men det er hårdt arbejde at ville tjene penge på sin blog. Derfor skal du kun gå i gang med at blogge om noget, som du synes er interessant. Der skal skrives virkelig mange indlæg før, der er trafik nok til at det virkelig kan batte noget. Det er efterhånden lykkes mig at få en del besøgende på mine sites, men jeg har også brugt usædvanligt mange timer på at skrive indhold.

Læs mere om Ezoic og Adsense som reklameindtægt.

4. Affiliate marketing og lav salg

Jeg har i længere tid forsøgt at lave affiliate marketing ved at linke til produkter, jeg selv godt kan lide. Jeg tjener så en lille kommision, når det lykkes for virksomheden at lave et salg efter, at folk har klikket på mit link. Jeg er mest glad for Partner Ads og Adservice, som har rigtig mange forskellige programmer.

Hvis det skal lykkes at få lavet nogle salg, så kræver det imidlertid igen et rigtig stort arbejde. Der er jo ingen der klikker på dine links, hvis ikke du har nogen besøgende. Og konkurrencen er hård.

Andre indlæg om passiv indkomst

Kan man leve af passiv indkomst?

Et af grundelementerne i at blive økonomisk uafhængig er at skabe en passiv indkomst, der er høj nok til at dække dine leveomkostninger. For at leve af passiv indkomst, så skal du altså tjene nok til at dække dine udgifter. Det har jeg skrevet lidt mere om under hvad er økonomisk frihed.

Mit projekt med passiv indkomst online

I marts 2019 startede jeg mit projekt med at skabe lidt passiv indkomst ved hjælp af affiliate- og referral-marketing uden at bruge al min tid.

Jeg har følgende sites:

Jeg bruger bl.a. følgende værktøjer:

Passiv indkomst

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.