Jeg har på det seneste brugt rigtig meget tid på at lave nogle websites og blogs, jeg håber kan skabe passiv indkomst for mig på sigt. I den forbindelse har jeg bl.a. også fokuseret på, hvordan jeg kunne tjene penge på de enkelte sites. Jeg har ansøgt et hav af affiliate marketing-programmer, jeg har referral links fra en del af de produkter jeg bruger, og så har jeg kigget på, hvordan jeg kunne bruge reklamer på mine sites.

Men nu har mit forsøg kørt i mere end et år, og jeg har helt ærligt ikke tjent ret mange penge. I 2019 tjente jeg nøjagtigt 946 kroner på mine sites. Det er formentlig en timeløn på 5 kroner.

Så jeg vidste at jeg skulle i gang med at researche lidt for at forbedre min indtjening eller også skulle jeg droppe ideen. Jeg er lidt stædig, så jeg tænker stadig at det kan lade sig gøre.

Jeg fandt ud af, at mit allerstørste problem er, at jeg ikke har nok besøgende.

Find en retning for dit site

Jeg har brugt alt for meget tid på at prøve at skabe indtægten på de forskellige sites, inden jeg havde nok besøgende til at det kunne blive til noget. Efter at have researchet i tre-fire dage og set et utal af videoer, så ændrer jeg min strategi.

Jeg faldt særligt over Income School. Først og fremmest giver deres råd mening, men de giver også en retning for, hvad det vigtigste på ens site er.

Income school er to amerikanske fyre, der deler deres erfaringer med at lave websites, der genererer en månedlig passiv indkomst. Deres primære fokus er at skabe indhold, som er overraskende hjælpsomt, og som folk rent faktisk har mulighed for at finde på Google.

Income school har faktisk også et affiliate-program. Det er jeg dog ikke en del af, men jeg synes deres gratis indhold er så godt, at det i hvert fald er et godt sted at starte. Men hvis du forsøger at tjene penge på dine sites, så kan det her være en god starter guide til at få lidt retning på.

Brug mere tid på søgeordene

Hvis du kommer til at starte fra affiliate aftaler og referrals, så risikerer dit indhold at blive formet af det - i stedet for at skrive indhold, som folk gerne vil læse.

Income school foreslår en anden approach, hvor content er king. Det har jeg altid vidst, men de fortæller også, hvordan du kan udvælge og lave dit content.

  • Det kræver en god ide og grundig keyword research at kunne skabe nok trafik til dit site. Du kan skrive nok så mange kloge og hjælpsomme ting. Hvis ikke der er nogen der finder dit indhold, så kan det være lige meget.

  • Det kræver hårdt arbejde at skabe et website, der kan generere en passiv indkomst, men det kan være det være i længden. Du skal lave et site, der er overraskende hjælpsomt. Du skal lave unikt indhold af høj kvalitet. Og du skal skrive mindst 30 blog posts, hvor de korte skal være 1500 ord, de lidt mere dybtgående 2200 ord og de vigtigste artikler skal være 3500 ord. Det er virkelig mange ord.

  • Det kræver tålmodighed fordi du først kan forvente trafik, der virkelig batter noget, når der er gået et år på dit website. Du vil gå rundt i din egen spøgelsesblog længe, inden der for alvor sker noget med trafikken.

Da jeg forsøgte at generere passiv indtægt, så startede jeg med en del materiale, jeg allerede havde skrevet i forskellige sammenhænge. Det gav mig naturligvis den fordel, at jeg hurtigt kunne offentliggøre en masse indhold, men det er tydeligt, at artiklerne ikke er baseret på keyword research.

Der er ingen, der finder mine ellers overraskende hjælpsomme artikler, fordi de ikke er skrevet, så folk søger på det i Google.

Jeg skal have besøgende

Så jeg måtte tilbage til starten igen. Først og fremmest skal jeg have mange flere besøgende på mit website. Jeg skal have mangedoblet mine månedlige page views. Det bliver mit primære fokus de næste måneder.

Derfor har jeg fjernet alle reklamer fra mit site. Det gjorde det langsommere, og i 2019 tjente jeg kun 282 kroner på reklamer. Først skal jeg have en masse besøgende, og derefter vil jeg overveje at sætte reklamer på igen.

Best practice for blogs

Vælg noget du vil skrive om

Du skal først og fremmest skrive om noget, der interesserer dig. På den måde kan du uanset om det går godt eller skidt i hvert fald have lært noget i perioden.

Lav ordentlig keyword analyse

Der findes en myriade af forskellige (dyre) værktøjer til at søgeordsanalyse. Income School foreslår, at du dropper dem allesammen, for resultaterne fra redskaberne er alligevel ikke præcise. Søgeordsanalyseværktøjerne har ingen måde at kende den reelle søgevolumen på.

De foreslår i stedet, at du udnytter Google Alphabet Soup-metoden og relaterede søgninger. Helt grundlæggende bruger du Google søgninger til at finde ud af, hvad folk søger på. Derefter kigger du på søgeresultaterne for de enkelte søgninger og får et overblik over konkurrencen.

Content mix

Når du skriver dine blog posts, så foreslår Income School en blanding mellem følgende tre typer indlæg. Og selv de korte response posts er altså relativt lange. Jeg skal altså i gang med at kigge på alle mine indlæg for at se, hvilken kategori de falder i.

Type Ord Tidsforbrug Beskrivelse
Response posts 1350 ord lang 2 timer Korte - svarer et specifikt spørgsmål med lav konkurrence på søgeordene. Bringer ikke så meget trafik, men hjælper domænet.
Stable posts 2200 ord lang 4 timer Lidt mere involveret. Måske en liste, hvordan gør du dette? Eller måske lidt mere diskuterende svar-post
Pillar posts 3500 ord lang 8 timer Her skal du sørge for, at lave de bedst mulige posts, som folk vil følge

At skabe så meget content kræver formentlig, at du sætter tid af hver eneste dag. Og det kræver også, at du bliver relativt effektiv til at skrive dine indlæg.

Heldigvis giver Income School et svar på, hvordan du kan skrive en response post på omkring en time. Jeg vil sige at selv for response posts, skal man lige øve sig lidt. 1350-1500 ord er faktisk en del.

I videoen opstiller Income School følgende gode råd:

  • Keep a “hit list” of articles to write
  • Research to find your information (present yourself as a friend)
  • First sentence (meta description) and answer paragraph (bolded three to four sentences)
  • Write 3-5 subheadings as a structure
  • Fill- in content explaining the subheadings

Ud over et godt indhold og ranking på Google, så kan man også få flere page views ved at tænke over den måde, man bruger links på.

Søgeoptimering

Lav en plan over indholdet

Kan jeg tjene penge på at blogge?

Jeg tror godt, jeg kan komme til at tjene lidt passiv indkomst på at blogge. Men jeg har spildt mit første år mere eller mindre, fordi jeg ikke havde fået besøgende nok.

Hvis du vil lære lidt mere om det, så blev jeg ret inspireret af Income Schools 10 trin til at skrive en blog, folk rent faktisk kommer og besøger. Income School forsøger at sælge deres egne kurser også, men der er masser at lære bare med deres gratis content.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar