Jeg har samlet de bedste højrentekonto, så du kan få den bedste rente. Oversigten gør det let at finde den bedste rente og den bedste opsparingskonto.

Fordelen ved en højrentekonto er, at du risikofrit kan spare penge op i banken. Desværre er renterne historisk lave i øjeblikket, men der er brug for retner på din opsaring. Du kan fx udregne hvor meget prisstigninger sluger i vores inflationsberegner.

Hvorfor har jeg brug for en opsparingskonto?

Det er en god ide med en opsparingskonto, fordi alle har brug for en mindre opsparing. Hvis du investerer dine penge, så udsætter ud pengene for risiko, og så er det ikke en ren opsparing, da du ikke kan få pengene ud, så snart du har lyst uden at du har risikeret, at de har mistet værdi.

Men der er også alternativomkostninger ved at spare pengene op. Du kan få en fornemmelse for, hvor meget inflationen spiser værdien af dine penge. Derfor skal du gøre op med dig selv, hvor meget opsparing du skal have.

Hvor kan man få en højrentekonto?

Du kan få en højrentekonto i flere af Danmarks banker og pengeinstitutter. De fleste konti med høje renter har dog krav til indskyderen. Måske skal du være studerende eller være medlem af bestemte foreninger - og nogle opsparingskonti har også en bindingsperiode.

Hvis du ikke opfylder kravene til en højrentekonto, må du typisk nøjes med en almindelig konto til opsparing, hvor renten typisk er noget lavere.

Konti med høje renter

Her er eksempler på banker, der tilbyder konti med høje renter uden at der er specifikke krav til indskyderen.

Bank Rente Noter
Lunar 0,5% Op til 50.000 kroner
Santander 0,1% - 0,4% Afhængigt af bindingsperiode. Intet minimumsbeløb
Ikano Bank 0,1% - 0,25% Afhængigt af bindingsperiode. Minimumsindskud 25.000
Coop Bank 0,25% Bindingsperiode varierer. Intet minimumsbeløb

Du kan tjekke en oversigt hos mybanker.dk.

Højrentekonti til studerende

Hvis du er studerende, så kan du typisk finde gode renter i flere banker. Her er nogle af de banker, der giver en høj rente på din opsparing.

Bank Rente Noter
Djursland Bank 3,1% i rente Max 15.000 kr
Lån & Spar 3% Max 20.000 kr
Vestjysk Bank 2% i rente Max 25.000 kr
Spar Nord 2% i rente Max 20.000 kr

Hvis du kan få så høje renter, så bør du først og fremmest bruge hele beløbet til din opsparing. Du holder inflationen i skak, samtidig med at du ikke udsætter dine penge for risiko. Dem kan man tids nok få brug for som studerende.

Krav om medlemsskab af fagforening eller andre foreninger

Hvis du er medlem af en fagforening, så tilbyder nogle pengeinstitutter bedre forhold for kunderne. Du kan fx i Lån & Spar-Bank få en god rente på både din lønkonto og opsparingskonto, hvis du er medlem af en af de fagforeninger, de samarbejder med.

Bank Rente Note
Lån & Spar 3% rente på lønkonto Max 50.000 kr

Hvad er en højrentekonto?

En højrentekonto er en konto, der udbetaler en høj årlig rente. En høj rente skifter alt efter de generelle renteforhold i finanssektoren. En høj rente er altså en rente, der er højere end markedets gennemsnit. I øjeblikket er renterne ikke særlig høje på hverken opsparingskonti eller højrentekonti.

Hvis du finder en almindelig osparingskonto, så kan du i øjeblikket forvente på enten 0% eller negative renter alt efter hvor højt dit indestående er. Grænsen for hvornår du skal betale negative renter varierer fra bank til bank, men mange banker har efterhånden en grænse på 100.000 kroner.

Hvad er fordele og ulemper ved en højrentekonto?

Fordele

  • Risikoen for at miste dine penge i et dansk pengeinstitut er meget lav. Du er nemlig dækket af indskydergarantien på omkring 745.000 kroner.
  • Du får en høj årlig rente.
  • Du undgår negativ rente.

Hvis du er studerende eller medlem af en fagforening, så kan du få en højrente konto, der giver bedre afkast end en almindelig opsparingskonto eller højrentekonto.

Ulemper

  • Hvis du har en høj opsparing, så kan det fornemlig bedre betale sig at investere dine penge, da renterne i bankerne på opsparingskonti er for lave uanset hvilken kontotype, du har valgt.
  • I dagens renteniveau så får du selv på flere højrentekonti lavere rente end inflationen.
  • Der kan være bindingsperiode på nogle konti.

Hvor høj rente kan du få på din opsparingskonto?

Renterne i øjeblikket er utrolig lave. På dine almindelige konto kan du risikere at have negative renter. Nogle opsparingskonti tilbyder dig 0% i rente, men du kan også få op til ~3% i rente, hvis du er studerende eller medlem af en bestemt forening.

Hvor får jeg den højeste rente på opsparing?

I øjeblikket giver Lån & Spar Bank dig den højeste rente på din opsparing, hvis du er medlem af en af de foreninger, de samarbejder med. De kræver imidlertid også, at du har hele din bankforretning inklusive dine investeringer i banken.

Hvis ikke du er enten studerende eller medlem af en bestemt forening, så kan du få den bedste rente på den helt almindelige konto hos Lunar.

Hvad er den bedste opsparingskonto?

Den bedste opsparingskonto er den konto, hvor du kan få den højeste rente med den laveste bindingstid. For os almindelige mennesker, så synes jeg lige nu, at Lunar er det bedste bud på en god opsparingskonto, da du får 0,5% på 50.000 kroner.

Konklusion

Jeg havde tidligere en opsparingskonto hos Norwegian, men de har på det seneste nedsat renten til 0%. Jeg har også haft en konto hos Lunar, hvor jeg fik cashback på 2%. Jeg bruger stadig Lunar, som lige nu giver 0,5% på de første 50.000. Det beløb svarer også meget godt til det, jeg gerne vil have i umiddelbar tilgængelig kapital.

Hvis du vil modvirke inflationen for alvor, så bliver du nødt til at bruge en af mulighederne for at investere dine penge. Jeg investerer fx i aktier og lån via crowdlending.

Skriv en kommentar