Spar på kirkeskatten

4 minutters læsning

Kirkeskatten er en frivillig skat i Danmark. Du er automatisk medlem af Folkekirken, hvis du er blevet døbt. Men når du er 18 år, kan du også melde dig ud.

Hvis du melder dig ud af Folkekirken, så vil du spare kirkeskatten, og du kan i stedet bruge pengene på at skabe passiv indkomst, fx gennem investeringer.

Hvor meget kan jeg spare?

Gennemsnitligt betaler en dansker gennem sit liv 133.000 kroner i kirkeskat ifølge hjemmesiden Afmeldkirkeskat*.

Du kan gå ind på Afmeldkirkeskat* eller kirkeskatberegner.dk og se, hvor meget du betaler i Kirkeskat i din kommune, og du kan taste din månedsløn ind og derefter beregne hvad din besparelse bliver i alt over en årrække.

Tjek hvad du kan spare på Afmeldkirkeskat*

Brug pengene på at gøre noget godt

Du kan i stedet bruge pengene til at omlægge til bæredygtig varme, plante skov, hjælpe hjemløse eller bygge skoler i Afrika.

Hvad er konsekvenserne af at forlade Folkekirken?

Hvis du melder dig ud af Folkekirken, så mister du en række rettigheder.

  • Du kan ikke blive viet i kirken (med mindre din livsledsager er medlem af Folkekirken).
  • Du kan ikke få en kirkelig ceremoni i forbindelse med din begravelse. Du kan stadig blive begravet på den lokale kirkegård, men det foregår fra kapellet og uden præst. Prisen for en begravelse er ofte højere for folk, der ikke er medlem af Folkekirken. Du kan spørge hos din lokale kirke.
  • Du kan ikke stemme til menighedsrådsvalget og heller ikke have samtaler med din lokale præst.

Derimod kan du stadig bruge kirken.

  • Du må gerne komme i kirken.
  • Dine børn kan godt blive døbt (og så bliver de altså meldt ind i Folkekirken.

Du kan læse mere om konsekvenserne på bloggen på Afmeldkirkeskat*.

Min udmelding af Folkekirken

Du kan melde dig ud af Folkekirkenforskellige måder.

Jeg undersøgte forskellige elektroniske muligheder for at melde mig ud af Folkekirken, og her er dem jeg fandt:

  • Skriv en e-mail til kirkekontoret. Skriv en e-mail til dit lokale Kirkekontor med de nødvendige oplysninger.
  • Ateistisk Selskabs udmeldelse af Folkekirken. Her kan du gratis melde dig ud af Folkekirken. Du taster dit CPR-nummer ind i deres formular, og der sendes en e-mail til kirkekontoret i dit sogn. Ateistisk Selskab tager forbehold for, at dine private data muligvis ikke afleveres sikkert, da sognene ikke er i stand til at modtage e-mails sikkert.
  • Afmeldkirkeskat*. Her bruger du dit NemID, så det er i teorien mere sikkert end formularen fra Ateistisk Selskab. Du betaler til gengæld også 189 kroner for servicen. Deres giver dig til gengæld en fin udregning over konsekvenserne.

Jeg anbefaler klart, at du vælger en af de første to måder at melde dig ud af Folkekirken på, da de er gratis.

Jeg skrev selv en e-mail med mit fulde navn, min fødeby og min fødselsdato. Kirkekontoret svarede tilbage allerede næste dag med en liste over konsekvensterne og spurgte om jeg var sikker? Jeg bekræftede, og så var jeg udmeldt af Folkekirken. Det kan være, at processen er anderledes i dit sogn.

Slip for kirkeskatten for 189 kroner*


Hvordan kan jeg ellers spare penge?

Her gennemgår vi lidt mere grundigt forskellige måder at spare på. Hvis du gerne vil være finansiel uafhængig, så er det meget vigtigt, at du tænker over, hvad du bruger dine penge på. Ikke bare for at spare, men også for at finde ud af, hvad der er vigtigt for dig.

Spar penge på mobilabonnementet

2 minutters læsning

Har du tjekket om dit mobilabonnement er det billigste for nylig. Der er mange penge at spare ved at kigge på dine behov og det produkt du vælger.

Spar på kirkeskatten

3 minutters læsning

Kirkeskatten er en frivillig skat i Danmark. Du er automatisk medlem af Folkekirken, hvis du er blevet døbt. Men når du er 18 år, kan du også melde dig ud.

Brug Airbnb og spar penge på at rejse

4 minutters læsning

Airbnb åbner markedet for at få overnatning på kortere og længere ferier - og det er ofte det første sted, jeg kigger efter overnatning, uanset om jeg skal a...


Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Buy me a coffeeBuy me a coffee


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar