#4 April - Pengene falder på plads?

7 minutters læsning

Jeg har set frem til denne opdatering, men havde håbet at jeg var kommet lidt længere med at have en hands off-investering. Jeg synes stadig, at jeg bruger en del tid på at tænke over, hvordan investeringerne skal være skruet sammen. Til gengæld har jeg også glædet mig lidt til at se, om det er lykkes at skabe passiv indkomst baseret på mine allerede eksisterende websites.

Lige nu er min samlede fordeling i investeringer og opsparing følgende:

Type Start Fordeling XIRR
Investering i værdipapirer 2019 31,21% 1,70%
crowdlending 2017 16,11% 7,11%
Ejendomsinvestering 2018 7,26% -5,16%
Investering i træ 2019 1,38% 0%
Kontant opsparing 2018 44,03% 0,54%

Den interne rente (XIRR) giver stadig ikke så meget mening, da de fleste platforme og projekter lige er startet.

Det er værd at bemærke, at mine ejendomsinvesteringer giver negativ intern rente. Det skyldes primært PropertyPartner og ReInvest24, som har nogle gebyrer, når man går ind i de enkelte projekter, og ingen af platformene har endnu givet afkast.

Stay tuned for næste måned hvor alle platformene efterhånden har haft lang nok tid til, at den interne rente bliver mere præcis og kan give et fornuftigt afkast.

Værdipapirer - aktier og obligationer

Jeg er ved at have lavet en strategi for, hvordan mine investeringer i værdipapirer skal være. Det er en langsigtet investering, og lige nu har jeg størst success med robotinvesteringen gennem Nord.investments, hvor jeg også er meget inspireret af deres investeringsforslag.

Jeg har leget lidt med at købe lidt aktier, og jeg har fundet nogle til en fin pris, men så fik jeg ikke lige sat et ordentligt stop loss, og lige nu fastholder jeg bare papirerne indtil de vinder værdi. De kan også indgå i en senere udbytte-aktiepulje.

Jeg glæder mig til, at det lykkes mig at få investeret resten af mine midler i passive investeringsforeninger og ETF’er, så jeg ikke behøver at tænke så meget over denne del af investeringen længere.

I april har jeg tjent -38 DKK på investeringer i værdipapirer, men har fået udbytte for 1155 DKK på min kapitalpension. Jeg betaler lidt lærepenge i selv at investere pengene, og husker mig selv på, at jeg investerer på lang sigt.

Få en gratis investeringsplan fra Nord.investments

Crowdlending

Jeg har valgt at lave et Premium-abonnement på Revolut, da jeg gerne ville skyde lidt flere penge i crowdlending hurtigere. På den gratis version af Revolut, kan man veksle 40.000 DKK om måneden. Det koster omkring 60 DKK om måneden at have Premium, og så kan man veksle ubegrænset. Desværre skal man binde sig for et år, men det giver altså samlet mindre end jeg kan tjene på at have pengene udlånt. Jeg forventer ikke at forlænge om et år, da jeg forventer at mine transaktioner i crowdlending-markedet falder betydeligt - og da har jeg allerede hovedparten af mine penge i markedet i EUR.

Få et gratis valutaveksling hos Revolut

I månedens løb har der været lidt cash dragFastInvest (EUR) og Grupeer, men jeg har lavet lidt manuelle investeringer - og så hjalp lidt tålmodighed med auto invest også.

Envestio er det lykkes at nå med på lidt flere projekter. Man skal gå ind på Envestio så snart, man får en notifikation i sin e-mail.**Envestio var et scam og lukkede ned i januar 2020.

Det er lykkes at øge mit engagement i ejendomme. Jeg blev inspireret til at afprøve Bulkestate, og det virker som en lovende platform, hvor jeg kan få endnu mere ud af boligmarkedet. Det er også lykkes mig at investere i BrickshareThe Manys nyeste projekt på Nørrebro. Desuden har jeg sat lidt flere penge ind på ReInvest24, Crowdestate, PropertyPartner og Housers. Jeg glæder mig til at følge investeringerne.

Platform Låneudbydere Auto Mine lån
Flexfunding (DKK) 1 Nej 19
Brickshare (DKK) 1 Nej 1
Kameo (DKK) 1 Nej 6
Mintos (DKK) Flere Ja 36
Mintos (EUR) Flere Ja 511
Grupeer (EUR) Flere Ja 114
Trine (EUR) 1 Nej 10
Bondora (EUR) Flere Ja -
FastInvest (EUR) Flere Ja 148
PeerBerry (EUR) Flere Ja 100
RoboCash (EUR) 1 Ja 151
Crowdestor (EUR) 1 Nej 6
Envestio (EUR) 1 Nej 7
Funderbeam (EUR) 1 Nej 2
ReInvest24 (EUR) 1 Nej 3
Crowdestate (EUR) 1 Ja 3
Housers (EUR) 1 Nej 9
PropertyPartner (GBP) 1 Ja 8
BulkEstate (EUR) 1 Ja 2

Jeg fortsætter på alle platformene foreløbigt, da jeg gerne vil sætte mig ordentligt ind i dem og finde ud af, hvad der virker bedst på mig. Dog trækker jeg mig ud af Mintos (DKK) for at føre alle pengene over på Mintos (EUR). Det gør jeg primært, fordi der er meget få låneudbydere på den danske, men også for at gøre det hele lidt enklere.

Nu glæder jeg mig til at følge investeringerne et par måneder endnu og se, hvordan de forskellige platforme performer med den interne rente (XIRR), hvor let platformen er at bruge, og hvor meget mening investeringerne på platformene giver.

I alt har jeg i april tjent 528 kroner på crowdlending. Derfra skal jeg trække 150 kroner for overførsel til Revolut, Premium-gebyr og vekselgebyr inden opgradering til Premium. Det tager altså lidt tid at generere en god passiv indtægt på crowdlending.

Kom i gang med crowdlending på Mintos

Opsparing og kontant

Jeg har stadig en stor kontant andel efter sidste måneds salg af min samlede værdipapir-portefølje. Jeg har sat pengene ind på hhv. Lunar, hvor jeg får 2% cashback på de første 50.000 kr og Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,7%. Men jeg har også besluttet mig for, hvor meget jeg vil gå ind i aktie- og obligationsmarkede med lige nu - og har således nogle uinvesterede kontanter hos Nordnet. Hovedparten forventer jeg at investere gennem månedsopsparingen.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Guld og sølv

Jeg har endnu ikke købt guld hos BullionVault, men er mere og mere interesseret i det. Hvis du følger mit link får du 4 gram sølv og lidt cash svarende til 5 EUR, så du selv kan komme i gang med at øve dig. Jeg forventer, at jeg i løbet af næste måned køber lidt fysisk guld hos BullionVault og en ETF, der tracker guld i min Nordnet-portefølje.

Få 4 gram sølv på BullionVault

Bitcoins

Jeg skulle helt sikkert have købt nogle Bitcoins i februar, da prisen var lav, men der vidste jeg jo ikke, at den ville stige. Det er virkelig et argument for løbende at købe ind til sin portefølje - og måske gemme lidt cash til at købe ekstra ind, når markedet er lavet og derved udnytte dollar cost averaging. Jeg vil have samlet lidt ind i kryptovaluta, men føler at jeg skal sætte mig lidt mere ind i markedet.

Jeg eksperimenterer lidt med at mine kryptovaluta på Minergate.

Køb Bitcoins på Coinbase og få op til 66DKK bitcoins

Bliv kryptominer på Minergate

Passiv indkomst

Jeg har som planlagt implementeret Google Adsense på Motionsplan, larsolesen.dk, iFire og Fodboldens Legestue. Google Adsense har i april givet - og hold nu fast - 41,14 kroner.

Jeg har også oprettet mig hos Partner-Ads, men har ikke haft nok tid til at skrive indhold, der har genereret ret meget afkast her. Det er blevet til 15 kroner.

Alt i alt har jeg altså genereret 56,14 kr i passiv indkomst ved at sætte reklamer på mine sites. At implementere affiliate links fra Partner-Ads kræver en del omtanke, hvis det rigtigt skal generere en indtjening, og det håber jeg at få lidt mere tid til i løbet af den næste måned.

Skab passiv indkomst med Partner-Ads

Spørgsmål

Jeg bokser stadig lidt med de samme spørgsmål som i sidste måned, hvor det sidste er vigtigst for mig.

Støt gerne mine opdateringer

Hvis du kan lide at følge med i opdateringerne, så modtager jeg gerne Bitcoins som støtte på følgende adresse 1BHeMpS8FUCZ6Pc39pk8Mim8jEiFdw6vz7.

Hvis du er interesseret i at sponsorere et indlæg, er du også meget velkommen til at skrive til mig.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar