Fast Invest

Hos FastInvest investerer du i forbrugslån - og de kortsigtede lån kan give op til 14% årligt.

Jeg har investeret hos Fast Invest siden februar 2019. Umiddelbart er investeringerne gået efter planen. Jeg har hele tiden brugt deres auto invest-funktion.

Da crowdlending-markedet oplevede problemer i løbet af 2020, så fik Fast Invest også problemer. I øjeblikket kan du kun hver måned anmode om ret små beløb til udbetaling. Og når du har anmodet om beløbene, så går der virkelig lang tid inden pengene kommer ind på din konto.

Her er fx fire manglende udbetalinger, jeg stadig ikke har modtaget.

Du kan i øjeblikket kun anmode om små beløb på Fast Invest, og selvom de lover, at udbetalingerne vil falde på bestemte datoer, så skal du væbne dig med meget mere tålmodighed.

Men der bliver udbetalt fra Fast Invest. Det går bare virkelig langsomt.

Jeg anmodede om denne udbetaling i starten af februar 2021, og jeg modtog den 15. juli 2021. Det er naturligvis virkelig dårlig kundeservice, at der skal gå så lang tid. Særligt når man kun kan anmode om små beløb ad gangen.

Fordele

 • Relativt enkel og hands off auto invest.
 • Platformen er let at bruge.
 • Fin statistik side.
 • Alle lån på Fast Invest har Buy back garanti.

Ulemper

 • Viser ikke præcist hvem deres loan originators er.
 • Langsomme udbetalinger.
 • Der er i øjeblikket ved at blive lagt sag an mod FastInvest.

Autoinvest på Fast Invest

Det er let at sætte auto invest op på Fast Invest. Først finder du det i menuen.

Derefter er det bare at vælge dine præferencer, og hvordan du gerne vil investere på Fast Invest. Det er lykkes mig med relativt simple autoinvest indstillinger at få en ret høj intern rente på Fast Invest.

Men husk at det tager relativt lang tid at få udbetalt noget fra platformen i øjeblikket.

Skat ved crowdlending på Fast Invest

Fast Invest er en crowdlending platform hjemmehørende i England, og derfor skal du selv opgive indtægter fra Fast Invest. Du kan relativt let på platformen finde din årsopgørelse.

årsopgørelse skat fastinvest
Sådan finder du årsopgørelsen på FastInvest

Jeg har skrevet mere om at indberette skat til dansk og udenlandsk crowdlending her.

Marts 2020

 • Jeg trak kortvarigt penge hjem, fordi auto-invest et par dage ikke havde investeret hele beløbet, men jeg fortrød hurtigt og ville give platformen en chance.

August 2020

 • Trak 48 EUR hjem til Revolut for at runde det investerede ned til 4.000 EUR og for at konstatere at pengene kommer hurtigt tilbage på kontoen, hvis du ønsker det.
 • Den interne rente er faldet fra 11,31% i slutningen af juli til 9,27% i slutningen af august. Jeg forventer dog, at den kommer op igen i næste måned.

September 2020

 • Den interne rente tog et nøk opad igen, så den er tilbage til normalen. Jeg har ikke gransket, hvad der er sket.
 • Jeg trækker langsomt nogle penge hjem fra Fast Invest, fordi platformen endnu ikke er gennemsigtig - og der i crowdlending-kredse er lidt skepsis omkring platformen. Den virker upåklageligt, så jeg forventer kun at halvere min investering.

Konklusion

I øjeblikket er der mange andre bedre muligheder end Fast Invest. Jeg ville helt klart anbefale fx Peerberry, Mintos eller Crowdestor i stedet for Fast Invest.

Opret dig på Fast Invest

Skriv en kommentar