Opdateret: May 31, 2020

Første investeringsdato: 23. april 2019

The Many* er en online investeringsplatform, hvor du kan investere i fast ejendom sammen med andre investorer. I realiteten køber du en andel i en ejendom, og du modtager lejeindtægt for andelen. Du bliver medejer af projektet, og du får naturligvis også del i værdistigningen.

Godt at vide: The Many hed tidligere Brickshare, men skiftede navn i midten af 2020.

Hos The Many laver man ejendomsinvestering i Danmark ved at købe andele af ejendomme, hvor man så får udlejningsindtægter og værdistigninger af ejendommene.

Fordele ved The Many (tidl. Brickshare)

 • Dansk crowdlending hvor du bliver husejer og får huslejeindtægt.
 • Velfungerende site og god kommunikation om projekterne.
 • Mulighed for at reservere i projektet og først betale, når det er tæt på at være finansieret.
 • Hvis du bruger mit link får du 250 kroner at starte for*.

Ulemper ved The Many (tidl. Brickshare)

 • Afkast kommer først, når projektet er finansieret og der er kommet lejere i bygningen.
 • Der er ikke så mange nye projekter, og selvom jeg er skrevet op på ventelisten til alle projekter, så er jeg endnu ikke blevet tilbudt en plads.
 • Ingen buy back garanti
 • Ingen auto invest
 • De årlige omkostninger forbundet med investeringen er ikke helt tydelige

Hvordan tracker jeg den interne rente på The Many?

Værdien af andelene i The Many er afhængig af markedsforholdene. Fx købte jeg i april 2019 mit første projekt på The Many til en NAV på 1,0. I dag lidt mere end et år efter er den på 0,95. Det betyder i realiteten at værdien af min andel i projektet er faldet med 5%. Men samtidig får jeg også udbytte fra de enkelte projekter, så hvordan finder jeg ud af, hvad den interne rente på The Many i virkeligheden er.

Jeg bruger Portfolio Performance til at tracke min portefølje hos The Many. Jeg har oprettet de enkelte projekter som Securities, og så har jeg jeg lavet en Security Account og en Deposit Account. Hvis jeg har købt for 10.000 DKK, så har jeg jeg fået 10.000 fondsandele, hvis NAV er 1. Hvis NAV falder, Så opdaterer jeg manuelt kursen på det enkelte projekt hver måned med den aktuelle NAV-værdien. Jeg taster naturligvis også udbytterne ind i Portfolio Performance, og på den måde kan den regne min reelle interne rente ud.

Du kan finde NAV-værdien på oversigtssiden under Min Portefølje

The Many regulerer NAV-værdien hver 14 dag, så du kan løbende følge med i, hvad dine projekter er værd. Som du kan se i skærmbilledet ovenfor, så er det ene af mine projekter omtrent det samme værd, mens det andet er faldet i værdi i forhold, hvad jeg købte mig ind til.

Forventet afkast på The Many

På The Many køber man sig ind i en ejerforening af de enkelte projekter, som juridisk er adskilt fra hinanden. Det er en rigtig god sikkerhed. Det betyder også, at det forventede afkast på de enkelte projekter ikke påvirker hiananden.

Oversigt over hvilket forventet afkast The Many forventer for projekterne

Jeg glæder mig til, at projekterne har kørt i flere år. Jeg investerede for nøjagtigt et år siden i Nordvest, Nørrebros hippe nabo-projektet med 50.000 DKK og har fået 441,64 DKK udbetalt i første udbytte. Det svarer til 0,8% i afkast på et projekt, der lover 3-4% i udbytte om året. Årsagen til det lave udbytte er naturligvis, at jeg skulle indbetale pengene inden projektet reelt gik i gang, og derfor dækker udbyttet en noget kortere del af året.

Derfor er det også en stor forbedring, at man nu kan reservere andele i projekterne uden at skulle betale pengene med det samme. Det har jeg udnyttet med deres nyeste projekt.

Skat og The Many

The Many er dog aktieindkomst og indberettes som sådan.

Mine erfaringer

April 2019

 • Fik endelig investeret i et projekt på BrickShare.

Marts 2020

Jeg har skrevet mig op på venteliste på alle The Manys projekter, men desværre åbner der sig ikke nogle muligheder. Jeg ser frem til at kunne få et par investeringer mere i ejendomme.

Maj 2020

 • Nu fik jeg endelig mit første afkast fra The Many.
Efter nøjagtigt et års investering i Brickhsare fik jeg mit første udbytte.

XIRR

Få 250 kroner til The Many*

Se mere om dansk crowdlending.

Skriv en kommentar