Crowdestor

Crowdestor er en peer-to-peer crowdlending-platform baseret i Estland med mange forskellige interessante projekter.

Jeg har investeret på Crowdestor siden marts 2019. Jeg har hele tiden opfattet som Crowdestor som en velfungerende platform.

Jeg har investeret i over 25 projekter på Crowdestor, og mange af projekterne lover ret høje renter. Desværre er der også rigtig mange af projekterne, der endnu ikke har betalt de aftalte afdrag.

Faktisk er der her i juli 2021 hele 17 ud af 21, hvor der er for sene betalinger, men mange af lånene har også kæmpet under Corona pandemien.

Samlet ser det ud til, at Crowdestor stadig udvikler platformen med nye produkter og auto invest er endelig kommet her i 2021.

Men Crowdestor får ikke en god medfart på Trustpilot.

Det er ikke decideret betryggende at læse på Trustpilot om Crowdestor. Mange af kommentarerne handler netop om, at projekter ikke tilbagebetales til tiden - selvom man loves strålende afkast.

Fordele

  • Mange interessante lån og fine informationer om lånene
  • Relativt højt afkast opnået hurtigt
  • Fond for at undgå tab, men fonden er formentlig lidt for skrøbelig
  • Rimelig let at blive diversificeret på platformen, fordi der jævnligt kommer lån
  • Renter starter fra den dag, man investerer i et projekt.
  • Auto invest

Ulemper

  • Flere projekter er ikke blevet planmæssigt tilbagebetalt
  • Kun en låneudbyder

Auto invest på Crowdestor

Der er nu endelig kommet en auto invest-funktion på Crowdestor. Autoinvestoren er let at opsætte og ligner mange af de andre autoinvestorer på de andre platforme.

Først skal du lige finde frem til funktionen. Du klikker på dine kontooplysninger i øverste højre hjørne.

Derefter laver du en opsætning, der matcher dine præferencer. Der er relativt mange forskellige indstillinger.

Jeg sørger selv for at sprede mine investereringer på mange forskellige lån med et mindre beløb, så risikoen minimeres, hvis lån ikke betales tilbage.

Crowdestor Flex opsparing

Crowdestor har lavet en ny funktion, som ligner Bondora Go & Grow og Mintos Invest & Access.

Crowdestor Flex lover, at du kan investere og få et relativt højt afkast på hele 12%, men at du direkte har adgang til dine penge og kan få dem udbetalt øjeblikkeligt til din Crowdestor Wallet, når du har brug for dem. Det koster bare 1 EUR.

Det er rigtig let at sætte op. Mindstebeløbet er 50 EUR, så de fleste kan være med.

Crowdestor garanterer med en lille fond på 10-20% af det investerede beløb, at du kan få øjeblikkelig adgang til dine midler.

Det er nogenlunde samme løfte Bondora Go & Grow har. Men da crowdlending-markedet var under pres og rigtig mange gerne ville have deres penge ud nogenlunde samtidig, så kunne Bondora ikke leve op til løftet. I stedet introducerede de et mellemled, hvor pengene først skulle frigives til deres interne wallet.

Så selvom de garanterer, at der er øjeblikkelig adgang til de investerede midler på Crowdestor, så kommer platformens økonomiske sundhed naturligvis først. Derfor kan gå lidt tid, inden du reelt kan få midlerne udbetalt.

Lige nu går det formentlig hurtigt, da der tilsyneladende ikke er så højt pres på Crowdestor-platformen, som i øvrigt udbetaler utrolig hurtigt, når du har frie midler på kontoen.

Hvis du selv vil lave dine egne Flex goals, så kan du nøjagtigt lige som Bondoras Go & Grow lave dine egne små månedsopsparinger og give dem forskellige mål og små ikoner.

Først vælger du, hvad du vil kalde dit mål og din lille ikon.

Derefter vælger du dit startbeløb og hvor meget du forventer at indbetale om måneden.

Hvis du overvejer at opstille flere mål, så skal du bare lige huske på, at det koster 1 EUR hver gang du hæver. Derfor kan det måske bedre betale sig at nøjes med opsparing.

Skat ved crowdlending på Crowdestor

Crowdestor er en crowdlending platform hjemmehørende i Estland, og derfor skal du selv opgive indtægter fra Crowdestor. Du kan relativt let på platformen finde din årsopgørelse.

Vær opmærksom på, at værdien af dine investeringer på Crowdestor ved årets udgang ikke fremgår af årsopgørelsen. Den totale værdi som du skal bruge til selvangivelsen, kan med fordel selv aflæses ved årsskiftet.

årsopgørelse skat crowdestor
Sådan finder du årsopgørelsen på Crowdestor

Jeg har skrevet mere om at indberette skat til dansk og udenlandsk crowdlending her.

Tilmeld dig Crowdestor

Skriv en kommentar