Mintos

Mintos er Europas største crowdlending platform. Mintos er en markedsplads for rigtig mange låneudbydere, som har hjemme i Letland.

Jeg har investeret i lån hos Mintos siden starten af 2019. Jeg har en intern rente på 10%+. Mintos er en af de platforme jeg har mest tiltro til, men det betyder ikke, at det er uden problemer at investere på platformen.

Defaults og In Recovery på Mintos

Det er lykkes at få investeret i en del lån, som er late eller default. Det betyder, at jeg ikke hurtigt vil kunne trække pengene ud, da jeg ikke kan sælge lånene på det sekundære marked.

Heldigvis giver Mintos et godt overblik over, hvad der sker med de midler der er In Recovery. Fra dit Dashboard klikker du bare på linket.

Så kommer du til en oversigtsside, hvor du kan se, hvilke låneudbydere beløbene er spredt på. Hos mig står Finko i Armenien og Ukraine for en rigtig stor del af beløbet.

Mintos har en status på alle låneudbydere, som er bag ud med betalingerne, som man hele tiden kan orientere sig i.

Auto invest på Mintos

Mintos auto invest er prioriteret. Først i prioriteringsrækken er deres investeringsplaner i Invest & Access, mens dine egne tilpassede strategier kommer bagefter.

Oprindeligt havde jeg lavet en ret kompliceret auto-invest-strategi, fordi jeg ville prioritere lån med høj rente.

Mintos Autoinvest August 2019

Jeg foretrækker stadig høje renter, men der var ganske enkelt for meget arbejde med at justere strategierne til hele tiden, når der kommer nye låneudbydere eller ratings for låneudbyderne hos Mintos ændrer sig.

Derfor har jeg nu forenklet strategien ganske betragteligt.

Først skal du finde hen til autoinvestoren. Det er heldigvis rimelig enkelt. Du klikker bare på Invest i menuen. Derefter kan du klikke på Add strategy.

Nu har du et par forskellige muligheder for at automatisere din investering hos Mintos. Du kan enten vælge en af deres Invest & Access automatiserede planer, eller du kan lave din egen tilpassede strategi.

Invest & Access hos Mintos

Har kan du se et eksempel på oversigten i en af Mintos investeringsplaner. De kunne vist godt have fået plads til lidt flere detaljer om den samlede sammensætning og performance i porteføljen på den side.

Oprindeligt var jeg kun investeret i Diversified, som var den eneste strategi, der var i starten. Jeg har fået øjnene op for, at der er flere strategier.

Jeg har lige sat et par ekstra profiler op, så jeg kan udnytte den Conservative, som automatisk kan tilpasse sig de ændrede risikovurderinger på Mintos. Og afkastet er stadig fornuftigt.

Desuden har jeg tilføjet en mindre andel af High Yield, som er noget mere risikobetonet, men giver højere renter.

Det er spændende, hvordan de tre porteføljer udvikler sig. Jeg foretrækker nu at sætte mine autoinvestorer op selv.

Custom autoinvest - manuelt

Hvis du vil lave din egen tilpassede autoinvest, så kan du sagtens gøre det. Fordelen er, at du selv bestemmer løbetid, renter og ikke mindst de låneudbydere, du forventer leverer en god forretning.

Det kan altså lykkes at lave lidt højere renter, hvis du selv sætter din egen autoinvest op. Inden jeg fik kigget på det, så fik jeg slettet alle mine gamle autoinvestors, så jeg kan ikke se nøjagtigt, hvad jeg havde i de autoinvestors.

Jeg har sat en kortsigtet og langsigtet strategi op. Jeg har kun valgt låneudbydere, der har mindst en rating på 7 ud af 10 i begge strategier.

Ud over disse to automatiske strategier, så har jeg også lavet en, der dækker det sekundære marked, hvis nogen sælger gode lån med rabat, fordi de er ved at trække penge ud af platformen.

Muligheden for at få sine penge ud hurtigt

Mintos har et rigtig stort sekundært marked, hvor du kan sætte dine lån til salg, hvis du får brug for din investering hurtigere end lånene løber ud. Og det ser ud til at virke rigtig godt ifølge P2P Millionaire

Senere har Mintos etableret deres Invest & Access-produkt, hvor det formentlig er endnu enklere at få pengene ud hurtigt. Dog kan man kun hæve de penge, der er investeret i lån, der er current. Jeg har invsteret en del i Invest & Access, som jeg forventer er nogenlunde likvidt, men hvis jeg har brug for mere sikker likviditet på crowdlending, så sætter jeg dem i Bondora Go & Grow.

Skat på Mintos

Mintos er en crowdlending platform hjemmehørende i Letland, og derfor skal du selv opgive indtægter fra Mintos. Du kan relativt let på platformen finde din årsopgørelse.

Vær opmærksom på, at værdien af dine investeringer på Mintos ved årets udgang ikke fremgår af årsopgørelsen. Den totale værdi som du skal bruge til selvangivelsen, kan med fordel selv aflæses ved årsskiftet.

årsopgørelse skat mintos
Sådan finder du årsopgørelsen på Mintos

Jeg har skrevet mere om at indberette skat til dansk og udenlandsk crowdlending her.

Februar 2019

  • Jeg fik overført i DKK. Det fortrød jeg hurtigt, da der ikke er særlig mange låneudbydere.

April 2019

  • Jeg brugte Mintos Loan Scanner, og jeg har kun valgt dem der har mindst C+ i rating.
  • Jeg er begyndt at flytte de fleste udløbne lån fra DKK til EUR. Det går heldigvis rimelig hurtigt, og det er smart at man i auto-investoren kan indstille, at man gerne vil have et rådighedsbeløb på sin konto.

Maj 2019

  • Jeg har revideret min auto-invest profil og gjort den endnu mere opdelt, så jeg først og fremmest får lån med høje renter både fra det primære og sekundære marked. Jeg har primært valgt låneudbydere der har mindst B–rating.

Mintos Autoinvest August 2019

Jeg har prioriteret at få lån med høj rente. Lige nu kører jeg med relativt høj risiko, men forventer i fremtiden i højere grad at indstille hvor stor del af min investerede portefølje, der skal være i den høje ende af skalaen. I august 2019 ser min auto invest sådan her ud, hvilket har givet en XIRR på 13,50% medio august. Udviklingen i min auto invest kan ses under de korte månedsopdateringer.

Juni 2019

  • Jeg har endelig lukket min Mintos-konto i danske kroner ned. Det lykkedes faktisk med en fornuftig intern rente på 8,14%, selvom jeg har brugt det meste af tiden på at flytte midlerne over på EUR-kontoen og betalt noget vekselgebyr for det. Jeg satser på Mintos-kontoen i EUR.

August 2019

  • Jeg er begyndt at rette min auto invest til, så jeg kun har låneudbydere med mindst B- rating.

September 2019

  • Jeg har oplevet en del cash drag på Mintos i denne måned - trods det at min auto invest bør fange de fleste lån over 10%. Derfor har jeg skruet op for Invest & Access. Mintos giver fortsat en rigtig fin intern rente på over 13%. Dog er det faldet lidt siden sidste måned, men jeg er overordnet godt tilfreds med Invest & Access.

Tilmeld dig Mintos

Skriv en kommentar