Mintos

Opdateret: Aug 17, 2019

Første investeringsdato: 18. februar 2019

Auto invest

Jeg har prioriteret at få lån med høj rente. Lige nu kører jeg med relativt høj risiko, men forventer i fremtiden i højere grad at indstille hvor stor del af min investerede portefølje, der skal være i den høje ende af skalaen. I august 2019 ser min auto invest sådan her ud, hvilket har givet en XIRR på 13,50% medio august. Udviklingen i min auto invest kan ses under de korte månedsopdateringer.

  • Jeg investerer kun i lån med buy back.
  • Jeg prioriterer lån med høj rente.
  • Jeg inkluderer långivere med gode ratings (lige nu bedre end B-)

Mintos Autoinvest August 2019

Muligheden for at få sine penge ud hurtigt

Mintos har et rigtig stort sekundært marked, hvor du kan sætte dine lån til salg, hvis du får brug for din investering hurtigere end lånene løber ud. Og det ser ud til at virke rigtig godt ifølge P2P Millionaire

Senere har Mintos etableret deres Invest & Access-produkt, hvor det formentlig er endnu enklere at få pengene ud hurtigt. Dog kan man kun hæve de penge, der er investeret i lån, der er current. Jeg har invsteret en del i Invest & Access, som jeg forventer er nogenlunde likvidt, men hvis jeg har brug for mere sikker likviditet på crowdlending, så sætter jeg dem i Bondora Go & Grow*.

Skat ved crowdlending på Mintos

Mintos er en crowdlending platform hjemmehørende i letland, og derfor skal du selv opgive indtægter fra Mintos. Du kan relativt let på platformen finde din årsopgørelse.

Vær opmærksom på, at værdien af dine investeringer på Mintos ved årets udgang ikke fremgår af årsopgørelsen. Den totale værdi som du skal bruge til selvangivelsen, kan med fordel selv aflæses ved årsskiftet.

årsopgørelse skat mintos
Sådan finder du årsopgørelsen på Mintos

Jeg har skrevet mere om at indberette skat til dansk og udenlandsk crowdlending her.

Februar 2019

  • Jeg fik overført i DKK. Det fortrød jeg hurtigt, da der ikke er særlig mange låneudbydere.

April 2019

  • Jeg brugte Mintos Loan Scanner, og jeg har kun valgt dem der har mindst C+ i rating.
  • Jeg er begyndt at flytte de fleste udløbne lån fra DKK til EUR. Det går heldigvis rimelig hurtigt, og det er smart at man i auto-investoren kan indstille, at man gerne vil have et rådighedsbeløb på sin konto.

Maj 2019

  • Jeg har revideret min auto-invest profil og gjort den endnu mere opdelt, så jeg først og fremmest får lån med høje renter både fra det primære og sekundære marked. Jeg har primært valgt låneudbydere der har mindst B–rating.

Juni 2019

  • Jeg har endelig lukket min Mintos-konto i danske kroner ned. Det lykkedes faktisk med en fornuftig intern rente på 8,14%, selvom jeg har brugt det meste af tiden på at flytte midlerne over på EUR-kontoen og betalt noget vekselgebyr for det. Jeg satser på Mintos-kontoen i EUR.

August 2019

  • Jeg er begyndt at rette min auto invest til, så jeg kun har låneudbydere med mindst B- rating.

September 2019

  • Jeg har oplevet en del cash drag på Mintos i denne måned - trods det at min auto invest bør fange de fleste lån over 10%. Derfor har jeg skruet op for Invest & Access. Mintos giver fortsat en rigtig fin intern rente på over 13%. Dog er det faldet lidt siden sidste måned, men jeg er overordnet godt tilfreds med Invest & Access.

Investering og værdi af investering

Månedlig indkomst

XIRR

Transaktioner

Tilmeld dig Mintos*

Skriv en kommentar