#15 Marts - Corona-virus, rabat på aktiermarkederne og katastrofer i crowdlending

6 minutters læsning

Tak fordi du læser med. Endnu en måned hvor formuen var under pres, og det lykkedes mig igen at tabe penge på crowdlending, da Agrikaab stillede træskoene. Samtidig sluttede måneden de sidste par dage med, at rygterne om at Grupeer også var en scam tiltog. Men så er der jo også mulighed for at afskrive noget i næste måned i indtjeningen på crowdlending.

Det var virkelig en måned, hvor tålmodigheden og strategien blev testet, og jeg brugte en del tid på at skrive nogle blog-indlæg om investeringer i værdipapirer. Jeg forsøger at samle dem under en side om Investeringer.

Opsparingsraten for måneden har været 33%, hvilket er tilfredsstillende. Mine samlede indtægter er gået ned, fordi jeg er trådt helt ud af mit firma, og selvom jeg har sparet på mine forsikringer, så er det stadig en relativt stor post i marts.

Investering

Værdipapirer - aktier, obligationer, REIT og ETF

Jeg vil ikke bruge lang tid på aktiemarkedet. Det er gået voldsomt ned for alle mine porteføljer. Jeg har brugt tiden på at rebalancere lidt i porteføljerne og købe ekstra op. Alle mine tanker om investeringer gemmer sig i mine indlæg om investeringer.

Samlet dalede den urealiserede værdi af mine investeringer i værdipapirer med -149.157 DKK i denne måned. Jeg benyttede igen muligheden til at få købt lidt ind.

I alt har jeg i øjeblikket en vægtet intern rente på -11,04% på mine investeringer i værdipapirer.

Få en gratis investeringsplan fra Nord.Investments

Hvis du er interesseret i detaljer om mine værdipapirer, så tjek indtjeningen i min samlede portefølje med værdipapirer.

Copytrading og kurtagefri handel på E-Toro

Crowdlending

Jeg har i et stykke tid villet reducere eksponeringen mod crowdlending, og endnu en gang kom det til at gå af sig selv, fordi Agrikaab stoppede firmaet. Jeg havde sådan set forventet, at det var en højrisiko-investering, som jeg hovedsageligt lavede af velgørende formål for at støtte projekter i Afrika. Det var med andre ord forventet, at jeg ville ende med at tabe penge på investeringen. Nu ejer jeg ikke nogen kameler længere.

Værre er det, at der mange rygter om, at Grupeer er endnu et crowdlending scam. Jeg har en del penge på Grupeer, og jeg har taget screenshots af de relevante sider på Grupeer og downloadet alle lånekontrakter. Jeg er meget spændt pål hvordan dette kommer til at gå. Jeg var egentlig begyndt at trække lidt penge ud af platformen, men har endnu ikke modtaget de to seneste withdrawals. Jeg har endnu ikke afskrevet platformen, da det ikke er officielt. Der skal jo også være noget at afskrive næste måned.

Jeg har tweaket auto invest på Mintos, mens jeg har slukket den på alle andre platforme med det formål at reducere eksponeringen mod crowdlending yderligere.

Jeg reducerer løbende mine andre crowdlending-aktiviteter, men det tager virkelig lang tid at komme ud af mange af platformene igen. Jeg håber ikke flere går konkurs. Jeg har stadig stor tiltro til Mintos og Bondora. Hvis du er ny i crowdlending, synes jeg kun at jeg kan anbefale Mintos i øjeblikket.

Tilbagetrækningen fra FastInvest går helt planmæssigt, hvilket giver tiltro til platformen, men jeg bliver nødt til at reducere yderligere, da jeg forventer et stort tab på Grupeer i næste måned. Crowdestor har tilkendegivet, at de giver låntagerne forlængede betalingsfrister, hvilket er helt fornuftigt i disse tider. Jeg håber, at de løser situationen tilfredsstillende, så jeg senere kan trække penge ud hos dem. Jeg har ikke haft udfordringer med at trække penge ud fra andre platforme end Grupeer.

Jeg synes de mest spændende platforme er Trine og Lendahand, som støtter udviklingsprojekter. Desuden mener jeg at Mintos og Bondora Go & Grow stadig har potentiale. De resterende platforme var primært med afkast ift. renteindtægter for øje, men de ser ikke ud til, at de kan levere det.

Få 10EUR hos Trine eller Få 25EUR hos Lendahand

I løbet af marts har jeg haft en tab på -9.733 DKK på den almindelige crowdlending pga. Agrikaabs konkurs. Det tal forventer jeg bliver endnu højere i næste måned, hvilket er virkelig ærgerligt. På den crowdlending der retter sig mod boligmarkedet, har jeg haft et (realiseret) tab på -2.354 DKK. Det har jeg primært haft, fordi min andele i BrickshareThe Many er faldet i værdi - og jeg endnu ikke har fået afkast fra investeringen.

Vægtet intern rente for den almindelige crowdlending er på 3,50%. Siden nytår er den faldet fra 8,78%. Den ejendomsbaserede crowdlending har en vægtet intern rente på 0,40%, hvilket er faldet fra 2,48% primært pga. Brickhares bidrag (det er min største investering).

Du kan se indtjeningen i min portefølje med crowdlending.

Træer og bæredygtige investeringer

Jeg investerer i solenergi og andre udviklingsprojekter gennem Trine, Lendahand. Trine kører relativt stabilt med en intern rente på omkring 6,74%, men det bliver spændende at se, hvordan udviklingsprojekterne klarer sig igennem krisen. Det samme gør sig gældende for Lendahand, som forhåbentlig kan få projekterne til at lykkes. Investeringerne er hovedsageligt af bæredygtige og velgørende hensyn, men derfor er det jo også dejlig med et afkast.

Få 10EUR hos Trine eller Få 25EUR hos Lendahand

Opsparing

Kontant

Min kontante opsparing står stadig hos Lunar, hvor jeg bl.a. har lavet et Goal til min nødopsparing. Øvrige kontanter står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,3%. Desuden har jeg nogle kontanter stående hos Revolut i forskellige valutaer.

Jeg bruger fortsat Curve som mit primære betalingskort, fordi jeg synes, at det er ret genialt, at man i praksis kan nøjes med at have et kort med, men kan betale via alle sine betalingskort.

Opret Lunar og få 50DKK gratis Gratis valutaveksling med Revolut Smart Bankapp med Curve

Kryptovaluta

Jeg har købt lidt flere Bitcoins og Etherum gennem Kraken, hvor jeg kunne finde de billigste købsbegyrer. Jeg følger også med via Coinbase, hvor jeg kigger efter deres Earn-programmer. Bitcoins holdt egentlig skansen ret godt, da resten af verden dykkede, så det kan sagtens vise sig at være en fornuftig opsparing, hvis jeg køber ind efter dollar cost averaging-princippet. Bitcoins og Tezos er de eneste valuater, der lige nu er i plus for mig.

Jeg har et urealiseret tab på mine investeringer i kryptovaluta på -770.17 EUR.

Stellar Lumens er faldet en del, men når man lærer om Stellar XML, så synes jeg dog, at det lyder som om, at XML har en fremtid i det finansielle system.

Lær om Stellar XML

Passiv indtægt

Det er lykkes mig at få en indtjening på 111 DKK. Du kan se opsamlingen på oversigt over passiv indkomst.

Det har alt i alt været en rigtig træls måned, hvis man udelukkende kigger på den med formuebrillerne på. Min største ærgelse er helt sikkert forventningen om, at jeg har tabt alle mine penge på Grupeer i næste måned. Det bliver spændende at følge.

Ét liv, én tid, ét menneske

Ét liv, én tid, ét menneske

I Ét liv Én tid Ét menneske kritiserer den danske filosof og erhvervsleder Morten Albæk idéen om, at man ved at sætte klarere grænser mellem arbejdstid og fritid, kan løse dette seriøse problem. Ifølge Morten Albæk findes svaret snarere ved at skabe sig et meningsfuldt liv.

Læs mere

Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Start the new year with a fully revised edition of one of the most influential books ever written on personal finance with more than a million copies sold

Læs mere

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar