#16 April - Portfolio Performance

5 minutters læsning

Tak fordi du læser med.

Det har været et stort arbejde at lave denne månedsopdatering.

Jeg er nemlig blevet lidt træt af mit hjemmelavede regneark, så jeg gik i gang med at eksperimentere med det gratis open source program PortfolioPerformance.info. Jeg håber, at jeg både kan tracke min almindelige investeringer, crowdlending og måske endda min kryptovaluta der. Jeg har skrevet en artikel om, hvordan jeg tracker min portefølje, og jeg kan godt afsløre at det nok primært i fremtiden bliver via det gratis program.

Måneden bød på en fin opsparingsrate på 48%. Det ret motiverende, at opsparingsraten kan holdes højt over lang tid.

Efter nogle hårde investeringsmåneder, så er min samlede formue næsten igen kommet op på niveauet for februar, så det går fremad igen.

Bilen døde også i denne måned, så på kort sigt falder udgifterne formenlig til transport indtil vi finder ud af, om vi har brug for en bil.

Endelig har jeg igen med stor succes købt nogle tjenester på Fiverr. Jeg fik både tegnet noget til www.motionsplan.dk, lavet søgeordsanalyser til www.cykel-ruter.dk, tegnet skraldespandsmærkater til min arbejdsplads og fået tjekket om koblingen mellem Google Analytics og Google Search Console er rigtig. Noget jeg selv ville skulle bruge ret lang tid på at lave, men har fundet nogle dygtige mennesker, der gør det for et relativt lille beløb.

Opret dig på Fiverr

Investeringer

Værdipapirer

Jeg kæmper lige med at få Performance Portfolio til at udregne XIRR for investeringsdepoter, hvor der er flere valutakonti tilknyttet, så jeg ved ikke nøjagtigt, hvad min samlede interne rente er på mine investeringer i denne måned. Hvis jeg kigger på de enkelte depoter, så tror jeg nogenlunde at det går i 0 efter fine stignigner i denne måned.

Jeg har ellers mest ladet papirerne passe sig selv og kun suppleret op med månedsopsparingen. Til gengæld har jeg brugt det meste af en weekend på at få sat mig ind i Portfolio Performance. Forhåbentlig bliver det lettere at få et hurtigt overblik næste måned, når jeg har fundet ud af detaljerne.

Få en gratis investeringsplan fra Nord.Investments Copytrading og kurtagefri handel på E-Toro

Crowdlending

Jeg er fortsat ved at reducere min eksponering mod crowdlending, men du kan se en oversigt over min månedlige indtjening her.

Månedlig indtjening på crowdlending

Jeg har altså en urealiseret gevinst på 1.808 DKK på crowdlending i denne måned.

Når man kigger på, hvilke platforme der klarer sig godt, så

Intern rente på crowdlending

Samlet set har jeg en vægtet intern rente på 3,47% på crowdlending, som stadig har det lidt vanskeligt ved tabene på Envestio og Agrikaab. Jeg har endnu ikke afskrevet Grupeer, men så kan tallet få endnu et dyk nedad.

Mange har været bekymrede omkring FastInvest, men alle udbetalinger kommer planmæssigt. Jeg forventer dog fortsat at reducere eksponeringen endnu mere.

Mit eksperiment med at trække alle penge ud af RoboCash er i øvrigt endt bedre end frygtet. Som du kan se i oversigten, så er jeg endt med en intern rente på 8,83%. De har lige lovet højere renter, men der er jo stadig et lille stykke op til de 12-14% platformen reklamerer med. Det er dog formentligt det samme for alle platformene, da man først kan se den reelle interne rente, når man realiserer renteindtægterne.

Kuflink er ejendomsinvestering i britiske pund, og de giver en ret generøs bonus, hvis man investerer i mere end et år, så den interne rente ligger meget højt lige nu, men den kommer til at dale til de omkring 7% platformen forventer at kunne levere.

Ellers er øvelsen fortsat at sænke eksponeringen mod crowdlending og reducere antallet af platforme stille og roligt som lånene løber ud.

Få 10EUR hos Trine eller Få 25EUR hos Lendahand

Jeg opdaterer senere med resten af min månedsoversigt, så kig tilbage om nogle dage, hvor jeg forhåbentlig har fået alle oplysningerne ind i Portfolio Performance-programmet.

Det betyder imidlertid også, at jeg formentlig skal til at retænke graferne på mine platform-oversigter. Det tager virkelig lang tid at lave dem. Jeg håber at PP kan være med til at gøre det lidt lettere, men måske kommer jeg til at savne automatiseringen direkte fra Google Sheets til sitet. Jeg går i tænkeboks og vender tilbage.

Fordeling på platforme
Agrikaab
Better Globe
BitOfProperty
Bondora
Bulkestate
Crowdestate
Crowdestor
Envestio
Estate Guru
EvoEstate
Fast Invest
FlexFunding
Funderbeam
Grupeer
Housers
Iuvo Group
Kameo
Kuflink
Lendahand
Lendino
Lenndy
Mintos
PeerBerry
Property Partner
ReInvest24
Robocash
The Many (tidl. Brickshare)
Trine

Opsparing

Kontant

Min kontante opsparing står stadig hos Lunar, hvor jeg bl.a. har lavet et Goal til min nødopsparing. Pengene er imidlertid lidt for tilgængelige kan jeg mærke, for de brænder hele tiden efter at ville investeres i aktier. Øvrige kontanter står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,3%. Desuden har jeg nogle kontanter stående hos Revolut i forskellige valutaer.

Opret Lunar og få 50DKK gratis

Curve er stadig mit primære betalingskort. I praksis er det en overbygning på alle dine andre kort, så du i den medhørende app selv kan bestemme, hvilket kort og konti pengene reelt trækkes på. Det er en form for Mobile Pay i form af et betalingskort. Og så kan man relativt let go back in time, hvis man får lavet købet på det forkerte kort.

Gratis valutaveksling med Revolut Smart Bank app med Curve

Kryptovaluta

Jeg handler fortsat gennem Kraken, hvor jeg kunne finde de billigste købsbegyrer. Jeg følger også med via Coinbase, hvor jeg kigger efter deres Earn-programmer.

Jeg har et urealiseret tab på mine investeringer i kryptovaluta på -151.59 EUR.

Få 10EUR til Bitcoins på Coinbase

Passiv indtægt

Det er lykkes mig at få en indtjening på 246 DKK. Du kan se opsamlingen på oversigt over passiv indkomst. Den største indtjening er pudsigt nok kommet, da jeg sendte et gratis hæfte ud til mine brugere på Fodboldens Legestue, hvor jeg skrev, at de var velkomne til at byde mig på en kop kaffe, hvis de kunne lide materialet.

Hav en god dag.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar