#7 Juli - Sommerferie, Gomore og AirBnb?

10 minutters læsning

Velkommen til alle jer, der også interesserer sig for at blive finansielt uafhængige og bæredygtighed.

Jeg har holdt ferie i juli, men har holdt fast i mit købestop, som startede samtidig med denne blog.

Jeg har brugt juli på at få lukket ned for min resterende andel af discimport.dk. Det giver lidt ekstra likviditet resten af året, at jeg har trukket mig for firmaet, hvilket kommer til at tage sig positivt ud i min net worth, men det skaber også nye investeringsmuligheder.

Jeg har også den sidste måneds tid forsøgt at gå kigget på mine biløkonomi. Jeg har bare gjort det manuelt i et regneark, da jeg ikke synes jeg kunne finde en fornuftig app til det. Jeg har fundet ud af, at det koster mig 1,70 kroner / km at køre i bilen uden driftsomkosningerne til brændstof, parkering og broafgifter. Brændstofudgifterne er cirka 1,3 kroner pr. kilometer, og bilen kører omkring 10 km/l. Måske er tiden ved at være moden til udskiftning.

Jeg har også forsøgt at komme lidt i gang med Gomore i løbet af juli. Jeg har prøvet at leje bilen ud et par dage, og jeg har været opmærksom på at oprette lift i GoMore, hvis ikke jeg har haft bilen fyldt.

Jeg har også for første gang været vært på AirBnb, mens jeg selv var på sommerferie, hvor vi også var gæster gennem AirBnb. Selvom AirBnb tager deres del af udgifterne, så endte det med, at udlejningen af vores eget hus stort set dækkede boligudgiften på ferien. I alt fik jeg en indtægt på 5.251 DKK.

Hvis ud ikke har været på ferie endnu, så kan du overveje om det skal være en cykelferie i Jylland. Jeg har åbnet et site med beskrivelser af en masse ruter www.cykel-ruter.dk.

Jeg er bange for, at jeg er blevet afhængig af at finde nye investeringsprojekter og platforme. Det er nok på tide at holde op med at love mig selv, at jeg ikke skal investere i noget nyt.

I løbet af juli er jeg blevet interesseret i følgende:

  • Difko, som bl.a. har et skovprojekt. De kommer også senere med et vindmølleprojekt. Afkastene på 4-5% er ikke så høje sammenlignet med udenlandske crowdlending-selskaber, men matcher nogenlunde mine afkast på danske Flexfunding. Hvis jeg skal gå ind i det, skal det være, fordi jeg opfatter investeringen som sikker. Crowdestor har nemlig også undertiden skovprojekter i de baltiske lande til 14% p.a.

  • Jeg har også lånt penge til Kvie Sø Efterskole med en årlig rente på 2,75% p.a. i fire år. Afkastet er ikke alverden, men jeg håber, at efterskolen for udviklingshæmmede kan få en god start. Jeg er faktisk lidt i tvivl om, hvor sikker investeringen er, men jeg synes projektet er godt.

Samlet status for investeringer og opsparing

Øjebliksbilledet for juli måned er at min samlede fordeling mellem investeringer og opsparing er følgende:

Type Start Fordeling XIRR
Investering i værdipapirer 2019 60% 4,19%
crowdlending 2017 20% 7,32%
Ejendomsinvestering 2018 8% 2,08%
Investering i træ 2019 1% 0%
Kryptovaluta 2019 1% ?
Kontant opsparing 2018 9% 0,54%

Det går stille og roligt den rigtige vej med den interne rente, men den skal forhåbentlig noget højere op stadigvæk.

Aktier og obligationer

Min måndsopsparing kører derudaf, og jeg bliver mere og mere glad for bare at investere i fonde.

Jeg er ikke så god til selv at vælge nogle aktier. Jeg laver konstant begynderfejlen at tjekke mine langsigtede investeringer kortsigtet. Og det er ikke lykkes mig at opbygge en udbytte-portefølje, jeg er glad for. Sikkert fordi jeg har ladet mig rive med af aktier, der er dykket lidt. Det har betydet, at jeg har siddet og kigget lidt på røde tal. Så nu er jeg mere interesseret i at komme af med dem igen.

Jeg startede faktisk med en relativt afklaret investeringsstrategi, men ville også afprøve noget forskelligt. Skulle jeg starte forfra i dag, så ville jeg gøre det lige så enkelt som jeg havde regnet med, at det skulle være helt fra begyndelsen.

Jeg ville først starte med at se J. L. Collins Google Talk omkring hans bog The Simple Path To Wealth - og dernæst ville jeg gå i gang med at læse hans Stock series fra ende til anden igen (jeg har allerede læst den, men fik så interesse for udbytteaktier - og jeg skulle bare holde mig til indeksfondene).

Det har jeg skrevet lidt om. Jeg vil minde mig selv om det og stoppe med at lytte til det vanedannende Millionærklubben, som ikke hjælper en til at blive på den rene index-linje. Men I skal naturligvis ikke snydes for den nuværende status i mine investeringer.

The Simple Path to Wealth

The Simple Path to Wealth

This book grew out of a series of letters to my daughter concerning various things-mostly about money and investing-she was not yet quite ready to hear. Since money is the single most powerful tool we have for navigating this complex world we’ve created, understanding it is critical.

Læs mere

Samlet har jeg haft en XIRR på 4,19% i juli på mine værdipapirer. Men det er absolut ikke pga. de to porteføljer, hvor jeg har forsøgt at udvælge nogle aktier selv. De er nemlig nede med hhv. -18% og -13%. Bedst går de for mine porteføljer med indeksfonde, mens robotinvestorerne Darwin på 10% og Nord.Investments på 6% klarer sig også strålende. Jeg er kommet lidt ned på jorden igen med EToro, som havde en helt fantastisk start i sidste måned. Heldigvis tænker jeg langsigtet og glæder mig til at følge copy trading fremover også.

Du kan læse lidt mere om nogle af porteføljerne her:

Få en gratis investeringsplan fra Nord.investments

Crowdlending

Jeg har jo tidligere købt en kamel i Agrikaab sammen med mine døtre (som de kalder Elna). Det har bl.a. fået mig til at kigge lidt lidt kritisk på Agrikaab. Det bliver spændende at følge de næste måneder, om mit kamel-projekt og vandopsamlingsreservoir kommer på skinner. Agrikaab er lukket ned marts 2020, og jeg har mistet hele min investering.

Ellers er jeg stadig ret aktiv på alle platforme. Jeg har trukket nogle penge ud af Bondora Go & Grow, selvom jeg synes produktet er ganske fint. Renten på omkring 6,75% p.a. er bare lidt for lav - og så er platformen og afkastet meget forudsigelig, og derfor er det ikke så meget at undersøge. Så er det lidt sjovere at følge de andre platforme.

Hvornår begynder man at tjene på crowdlending

For et stykke tid siden stillede jeg spørgsmålet: “Hvornår begynder man at tjene penge på crowdlending?”

Den almindelige crowdlending er platformenes interne rente ved at stabilisere sig for de flestes vedkommende efter fire-fem måneder:

XIRR - Interne rente - Juli 2019
Crowdlending XIRR - Interne rente - Juli 2019

En af undtagelserne er Kameo, som har været lidt længe undervejs, men for de svenske lån har den dog sneget sig over XIRR på 5% nu - og jeg forventer ikke en XIRR på Kameo, der bliver så meget højere.

Både Trine, Lendahand og Agrikaab, som er udviklingsprojekter i Afrika, lader også vente længere på sig, men jeg er ikke på de platforme for at tjene penge, så det gør ikke så meget.

Det forholder sig helt anderledes med crowdlending til ejendomme og ejendomsinvesteringer. Her er den samlede interne rente ikke et særlig opmuntrende syn endnu her efter tre-fire måneder. Men forhåbentlig komme det til at blive meget bedre i fremtiden.

XIRR - Interne rente - Juli 2019
Crowdlending XIRR - Interne rente - Juli 2019

I juli tjente jeg i alt 2.541 DKK på min crowdlending. Jeg venter spændt på at alle platformene med ejendomsinvesteringer også begynder at give afkast.

Statistik for platformene

Du kan læse lidt mere om de enkelte porteføljer her:

Kom i gang med crowdlending på Mintos og Få gratis valutaveksling med Revolut

Opsparing og kontant

Min kontante opsparing står hos Lunar, som nu giver 4% cashback på de første 50.000 kr året ud, når man bruger deres betalingskort og har Nemkonto hos dem. De resterende penge står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,7%.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Guld og sølv

Jeg følger guldmarkedet gennem en ETF i en af mine værdipapirporteføljer, men overvejer i øjeblikket ellers ikke indkøb af fysisk guld og sølv.

Kryptovaluta - crypto

Kryptovalutaen var mere stabil igennem juli og den samlede portefølje er lidt mindre værd end i juni, men stadig væsentlig mere værd, end da jeg købte ind i den i marts og april. Jeg gør ikke mere i kryptomarkedet før det hele falder igen.

Jeg bruger stadig CoinTracking til at holde styr på min krypto-opsparing. Du kan se min portefølje på Cointracking.

I alt har jeg urealiseret profit30,34 EUR og realiseret profit på 6.03 EUR. Den urealiserede profit er noget mindre end sidste måned primært pga LBA.

Jeg miner stadig lidt krypto på Minergate. Lige nu kan det bedst betale sig at mine Monero (XMR)..

Køb Bitcoins på Coinbase og få op til 66DKK bitcoins

Bliv cryptominer på Minergate

Træer

Jeg har kigget kritisk på min investering i Better Globe, og jeg forventer ikke at købe flere træer i det projekt. Jeg vidste, at projektet havde en vibe a Ponzi Scheme omkring sig, da jeg først investerede, men jeg bliver alligevel mere og mere usikker på projektet, når jeg læser mere om baggrunden for initiativtagerne og tænker mig grundigere om.

Jeg er sådan set ikke i tvivl om, at Better Globe har gang i projekter i Afrika, og at mine penge gør gavn. Jeg er mere i tvivl om den langsigtede investeringskonstruktion kan bære.

Køb træer hos BetterGlobe og få op til 13% afkast

Passiv indkomst

Jeg har brugt en del tid i denne måned på at lukke min gamle PHP server ned og flytte alt materialet over på den statiske website-generator Jekyll. Det betyder nemlig, at jeg ikke længere skal vedligeholde en server. Så kan det også være, at jeg kan komme lidt igang med at føre nyt materiale på de forskellige sites igen. Der er et eller andet befriende ved bare at skrive teksterne i Markdown.

Det betyder, at www.motionsplan.dk og www.legestue.net nu hostes gratis og det ligger som statiske HTMl-filer, så serveren skal ikke vedligeholdes.

Jeg har tidligere skrevet, at jeg ville prøve at reaktivere noget af mit gamle indhold og gøre det tilgængeligt og udnytte Google Adsense og Partner Ads til at generere lidt passiv indkomst. Jeg har derfor åbnet www.cykel-ruter.dk. Om ikke andet så kan det da inspirere andre til at køre nogle af de dejlige cykelruter, vi har i Danmark.

Jeg tjente i juli i alt 307 DKK i passiv indkomst på affiliate og referral links.

Skab passiv indkomst med Partner-Ads

Hvad vil du gerne høre mere om?

Jeg synes på mange måder, at Better Globe og Agrikaab er de platforme, jeg allerhelst ville investere i, fordi de flytter noget vigtigt i verden. Better Globe skal i gang med at vise regnskaber, før jeg investerer mere i det, og Agrikaab skal jeg lige se, hvordan projekterne reelt kommer til at køre, før jeg overvejer at støtte flere af deres projekter. Agrikaab er lukket ned marts 2020..

Det er ret tidskrævende at lave disse opdateringer hver måned. Hvis der er nogen detaljer, du gerne vil vide mere om, så skriv endelig i kommentarerne, så skal jeg forsøge at svare på det.

Hvis du kan lide at følge med i opdateringerne, så modtager jeg gerne Bitcoins som støtte på følgende adresse 1BHeMpS8FUCZ6Pc39pk8Mim8jEiFdw6vz7.

Hvis du er interesseret i at sponsorere et indlæg, er du også meget velkommen til at skrive til mig.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar