#11 November - stabile afkast og eksperimenter med Fiverr

5 minutters læsning

Tak fordi du kigger forbi på vej ind i julemåneden.

Investeringerne i både crowdlending og almindelige værdipapirer er gået som planlagt i denne måned.

Jeg har arbejdet rigtig meget på motionsplan.dk, hvor der er kommet mange nye artikler. Jeg har også brugt Fiverr til at spare lidt tid på at lave et anatomi-modul til siden, hvor man kan blive klogere på musklerne. Fiverr er ret genialt i forhold til at bestille småopgaver. Jeg fik lynhurtigt en masse tilbud på min opgave. Jeg kunne imidlertid lynhurtigt sortere mere end halvdelen fra, fordi de vist ikke havde forstået opgaven helt. Det eneste lidt ærgerlige er, at folk ikke i første omgang sætter prisen til deres reelle forslag, så man skal i gang med en forhandling med hver eneste. Jeg fandt en som løste min opgave tilfredsstillende, så jeg relativt let kunne lave de sidste rettelser.

Desuden har jeg oprettet en profil på Keybase, som er et site hvor du kan bevise din identitet. Jeg har ikke haft så meget at bruge det til endnu, men endte med en Airdrop på 688 Stellar Lumens (XLM), hvilket jo er meget godt for kryptoporteføljen.

Min samlede net worth er stigende, hvilket er ret motiverende.

Hvornår har jeg FIRE?

Investeringer

Type Start Fordeling
Investering i værdipapirer 2019 51%
crowdlending 2017 25%
Ejendomsinvestering 2019 8%
Investering i træ 2019 1%
Kryptovaluta 2019 1%
Kontant opsparing 1976 14%

Værdipapirer

Mine porteføljer passer mest sig selv gennem månedsopsparingen. Samlet set har der været et lille fald på en urealiserede værditab i november på -4.075 DKK. Det giver stadig en vægtet gennemsnitlig intern rente på 4,74% på mine værdipapirer.

Få en gratis investeringsplan fra Nord.investments

Min copytrading på Etoro har stabiliseret sig efter de forrige måneders højrisiko-traderes tab. Men det går ikke så godt som de passive investeringsforeninger.

Hvis du er interesseret i detaljer om mine værdipapirer, så tjek indtjeningen i min samlede portefølje med værdipapirer.

Copytrading og kurtagefri handel på E-Toro

Crowdlending

Jeg har haft cash dragPeerBerry og Mintos, så jeg har ændret på auto invest for at acceptere lidt lavere renter. Platformene kører imidlertid fortsat uden de helt store udfordringer, og jeg er meget tilfredse med dem.

Det står noget stille på Bit Of Property. Der er et par projekter, som alligevel ikke er blevet til noget i løbet af november, så her endte jeg også med cash drag. Da der ikke er nogle aktive projekter, har jeg trukket en del penge hjem - ud over at have forespurgt på et par enkelte projekter på deres lidt mærkværdige ‘over the counter’-køb fra andre. Den feature er lidt forvirrende, men typisk ender man med hurtigt at få en andel i et tidligere projekt. Det er også noget svært at se nøjagtigt, hvor mange penge man har på platformen totalt, fordi backenden er lidt mangelfuld.

Trine har et af solenergifirmaerne lidt udfordringer. Platformen er åben om det, og nu er det spændende om det lykkes for dem at få projektet på gled igen eller hvad der sker. Jeg investerer i Trine, fordi det er bæredygtige projekter i Afrika, så jeg er rigtig godt tilfreds med platformen.

Hos Funderbeam gik det i sidste måned ret godt, men i denne måned er det gået nedad bakke igen. Primært fordi Lendio-syndikatet er faldet igen. Alt urealiseret indtjening fra sidste måned forsvandt igen.

Jeg har mistet tålmodigheden lidt med ReInvest24, fordi der ikke rigtig kommer nye projekter - og at det tager lang tid at skabe et positivt afkast. Men jeg kan ikke trække penge ud, før jeg har 100 EUR på kontoen, så jeg vil stille og roligt trække pengene ud, når der kommer nogle indtægter på platformen.

Platformene er begyndt at tænke lidt mere på sikkerhed, så i denne måned har jeg haft mulighed for at slå two factor authentication til på PeerBerry, EvoEstate og Crowdestate.

BulkEstate har jeg også fået en stor sum penge tilbage, fordi et af projekterne er færdige. Der er heldigvis auto invest på platformen, så jeg behøver ikke sidde og holde så meget øje med den, men pengene skal nok blive investeret stille og roligt.

Få 12%+ på Mintos

Platformene med de bedste afkast alle med en intern rente over 11% er i denne rækkefølge Grupeer, Fastinvest, Mintos, Envestio, RoboCash, Lenndy og Crowdestor. Ud over Envestio og Crowdestor er alle helt automatiske og stort set uden vedligeholdelse.

I alt har jeg tjent 4.665 DKK på crowdlending i løbet af november måned. Det giver en vægtet intern rente på 9,16% på den almindelige crowdlending og 2,16% på den ejendomsbaserede crowdlending. Du kan se indtjeningen i min portefølje med crowdlending.

Få 5 EUR hos Bondora

Træer og bæredygtige investeringer

Jeg investerer i solenergi og andre udviklingsprojekter gennem Agrikaab, Trine og Lendahand. Nu varer det ikke længe til de første afkast fra Lendahand. Agrikaab lukkede ned marts 2020 og vi har sandsynligvis mistet hele vores investering i projektet.

Invester hos Trine

Opsparing

Kontant

Min kontante opsparing står hos Lunar, som giver 4% cashback på de første 50.000 kr året ud, når man bruger deres betalingskort og har Nemkonto hos dem. De resterende penge står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,7%.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Gratis valutaveksling med Revolut

Guld og sølv

Jeg følger guldmarkedet gennem en ETF i en af mine værdipapirporteføljer, men overvejer i øjeblikket ellers ikke indkøb af fysisk guld og sølv.

Kryptovaluta

Samlet er mine investeringer i kryptovaluta gået lidt frem igen, men der er stadig urealiserede tab på Cred (LBA), Stellar Lumens (XLM), Ripple (XRP) og Tezos (XTZ). Porteføljen får lov til at stå og passe sig selv.

Jeg har stadig en vault hos Revolut, hvor jeg sparer lidt Bitcoins op hver gang, jeg bruger mit Revolut-kort. Jeg overvejer at lave opsparings-vaulten om til penge i stedet, så jeg i stedet kunne investere pengene i udbytteaktier via Revolut Trading.

Køb Bitcoins på Coinbase og få op til 66DKK bitcoins

Passiv indtægt

Det er lykkes at få en indtjening på 105 DKK i november. Du kan se opsamlingen på oversigt over passiv indkomst.

Planer for december

Jeg nåede så igen ikke rigtigt at rebalancere min portefølje, men jeg bliver mere og mere klar over, hvilke platforme, der kommer til at overleve nytåret. Forhåbentlig får jeg tid til at kigge på skat i starten af december. :)

Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Start the new year with a fully revised edition of one of the most influential books ever written on personal finance with more than a million copies sold

Læs mere

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar