#19 november - På vej ud af crowdlending og svindel hos CredEarn

8 minutters læsning

Tak fordi du kigger forbi for at følge med i min rejse mod økonomisk frihed.

Det er et stykke tid siden, jeg har lavet en månedlig opdatering (faktisk var min seneste opdatering i juni), fordi jeg ikke har fulgt de enkelte investeringer og aktiviteter så nøje, som jeg tidligere gjorde. Det er rigtig dejligt at blive fri for at tænke på økonomien.

Jeg blev spurgt om, hvad jeg finder interessant ved økonomisk uafhængighed i forbindelse med et skoleprojekt, så det har jeg givet et bud på.

Men der er sket en del. Og det meste er ikke så godt. Hint: Læs særligt under crowdlending og kryptovaluta.

Investeringer

Værdien af mine investeringer stiger stille og roligt, selvom jeg laver noget mindre arbejde med dem. Der er dog et par usikkerheder, som du kan læse lidt mere om under crowdlending og kryptovalutaen. Forhåbentlig har jeg et svar på nogle af tingene inden året slutter.

Investeringer med frie midler siden min rejse for alvor startede i 2019.

Værdipapirer

Mine investeringer har fået lov til at passe sig selv primært gennem Nordnets månedsopsparing.

Min interne rente var i 2019 6,75% på mine i hovedreglen passive investeringer, mens den i 2020 indtil nu har været 11,95% på investeringerne.

Jeg har brugt rigtig lang tid på at skrive nogle artikler om, hvorfor en passiv, buy and hold strategi formentlig vil passe langt de fleste mennesker. Jeg har lavet en samlet liste over mine artikler om investeringer her.

Lige nu afspejler mine investeringer endnu ikke helt, hvordan jeg allerhelst vil gøre med investeringerne. Jeg fortryder virkelig, at jeg ikke bare startede med at gøre hele min investering passiv, langsigtet og simpel ved at investere i verdensindekset, men så har jeg da lært noget at dele her på bloggen.

Hvis du vil læse mere om sammensætningen af mine egne fysiske investeringer, så kan du se den i min oversigt over alle mine egne investeringer. Her kan du også se, hvilke værktøjer jeg bruger.

Gratis investeringsplan fra Nord og Kurtagefri E-Toro

Crowdlending

Jeg brugte det meste af en times tid i går på at overføre 2-10 EUR til alle mine crowdlending-platforme, fordi min Revolut-konto i forbindelse med Brexit er blevet flyttet. Derfor har jeg fået nyt kontonummer, og på langt de fleste platforme skal det bekræftes med en ny kontooverførsel. Da en del af platformene samtidig har skiftet kontonummer siden min seneste overførsel, så var der en del tastearbejde.

I den forbindelse er jeg ret imponeret af Peerberry. Jeg lavede overførslen lørdag kl. 10.15, og den var registreret på Peerberrys konto kl. 13.03. Det synes jeg er ret vildt.

Men årsagen til at jeg skulle opdatere kontonumre er også, fordi jeg gerne vil trække mig ud af en del af platformene.

Interne rente på crowdlending denne måned

Jeg valgte at hoppe helt ud af Funderbeam i denne måned ved at sælge mine shares under det, jeg gav for dem. Det gjorde, at jeg havde en intern rente på -8,10% på Funderbeam. Jeg kunne sagtens være blevet på platformen, men ville gerne have mindre at tjekke hver måned. Det var især mine shares i danske Lendino, hvor handlen var meget sparsom på platformen, og derfor solgte jeg 2 EUR under min købspris.

Mintos som har været min største platform til investering har jeg en del penge ude i forhold til loan originators, som endnu ikke har betalt Mintos for deres lån. Hvis ikke pengene kommer tilbage, så ender det med at hele min indtjening på Mintos over knap to år er tabt. Hvis tingene bliver betalt tilbage, så har jeg dog stadig 10,71% i intern rente på Mintos.

Bondora Go & Grow ser ud til at køre relativt stabilt. Men er godt nok bekymret for den samlede risiko i crowdlending.

FastInvest giver stadig en god intern rente. De har haft en del forsinkelse på udbetalinger. På platformen har jeg beholdt nogenlunde, hvad der svarer til det, jeg har tjent i renter på platformen.

Robocash ser ud til at køre stabilt for mig. De har den geniale feature, at man bare kan sætte beløbene til at blive udbetalt til sin konto, hvis man slår auto invest fra. Jeg bemærkede dog, at jeg havde et bare udbetalinger, som ikke var eksekveret fra før sommer. Jeg annullerede dem, men vil lige følge i fremtiden om pengene faktisk lykkes med at blive udbetalt.

Crowdestor er jeg ved at reducere kraftigt. Lige nu har jeg kun 9,57% i intern rente, og jeg synes de meget attraktive renter på mange af projekterne virker for godt til at være sandt. Så det er det nok også. Det vil vise sig.

Evoestate synes jeg stadig virker smart, fordi den samler lån fra flere platforme, men risikoen generelt i crowdlending er for stor for mig lige nu, så jeg er på vej ud af den.

EstateGuru, Housers, Bulkestate, Crowdestate og Reinvest24 har virket nogenlunde for mig, men jeg er også på vej ud af dem, fordi jeg har alt for mange platforme. Bulkestate og EstateGuru er klart dem, der performer bedst for mig.

Hvis jeg skulle blive på en platform, så ville det nok være EstateGuru, som giver det bedste afkast og virker meget stabil. Den har også et fint ry i crowdlendingkredse.

Kuflink opererer med nogle ret vanvittige signup bonuses, og platformen virker stabil, men den interne rente er for mig kun omkring 3-4%. PropertyPartner minder lidt om danske The Many, men der er relativt mange gebyrer. Det er den eneste crowdlending-platform jeg har, hvor den interne rente er negativ på -4%.

Jeg er egentlig godt tilfreds med Lenndy og Iuvo Group, men jeg er på vej ud af platformene, da det ganske enkelt er alt for meget arbejde at følge med i så mange platforme.

Grupeer er stadig en dark horse, som jeg ikke forventer at få mine penge tilbage fra.

Da Revolut har ændret deres vilkår for internationale overførsler og valutaveksling siden jeg startede. Nu er der gratis valutaveksling på 7500 kroner om måneden og en gratis international overførsel. Derfor overvejer jeg i min tilbagetrækning fra crowdlending at betale for Premium, som vil give mig gratis overførsler og valutaveksling.

I alt har jeg 3,86% i intern rente på al crowdlending. Det skyldes fortsat tabene på Envestio og Agrikaab. Hvis der ikke kommer nogen penge tilbage fra Grupeer kan det ende med, at jeg efter en del arbejde med crowdlending i bedste fald vil gå i nul efter flere års investeringer i dette felt.

Hvis du vil investere i dansk crowdlending, så har jeg klart den bedste interne rente på Kameo. Men du kan læse mine erfaringer med dansk crowdledning gennem Kameo, Flexfunding og Brickshare.

Jeg vil i øvrigt i løbet af denne måned gå lidt mere ind i Lendino, da jeg synes de har en interessant forretningsmodel, hvor de lancerer platform, som andre kan udnytte, mere regulær crowdlending og de giver mulighed for netværkslån (uden kreditvurdering) på en formaliseret måde.

FlexFunding

Flexfunding er en af de ældste danske crowdlending platforme, hvor du kan investere i lån direkte til virksomheder.

Lendino

Lendino blev stiftet i 2014 for at gøre det lettere og hurtige at låne penge. Lendino er en markedsplads for lån, hvor investorerer kan låne direkte til mind...

Kameo

Kameo er en nordisk crowdfunding platform, hvor du kan investere i lån til udviklingsprojekter for virksomheder i Danmark, Norge og Sverige. Lånene har typis...

The Many (tidl. Brickshare)

Hos The Many (tidl. Brickshare) laver man ejendomsinvestering i Danmark ved at købe andele af ejendomme, hvor man så får udlejningsindtægter og værdistigning...

Du kan se en status over alle mine crowdlending investeringer, og hvordan jeg grupperer dem i privatlån, udviklingsprojekter og ejendomme.

10 EUR på Trine 250 DKK The Many

Opsparing

Kontant

Hvis jeg kun skulle bruge en konto, så ville jeg helt sikkert have nøjes med Lunar.Du kan få et gratis betalingskort og 50 kroner, hvis du bruger mit link til at åbne din Lunar-konto. Jeg bruger i stedet Coop Bank i øjeblikket, hvor man gratis kan have sin konto og fælleskonto.

Øvrige kontanter står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,3% i rente. Jeg har udenlandsk valuta stående hos Revolut, som jeg virkelig er godt tilfreds med. Du kan få et gratis betalingskort ved at bruge mit link til at registrere dig hos Revolut.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Du får fem EUR ved at bruge mit link til at registrere dig hos Curve. Der kan du få et betalingskort som overbygning på dine andre betalingskort.

Du kan få lidt mere inspiration om, hvordan jeg har skruet min økonomi sammen under Inspiration.

Få Revolut Få Curve

Kryptovaluta

Det går jo rigtig godt med kryptovalutaen, men det er desværre også en branche, hvor svindel er let. Jeg har brugt Uphold som wallet, fordi de havde et samarbejde med CredEarn, hvor man kunne låne sin kryptovaluta ud ligesom i crowdlending. Desværre har der været svindel i CredEarn, så lige nu har jeg det meste af min kryptovaluta ude at flyve i en konkurssag. Heldigvis har jeg aldrig været så hårdt investeret i krypto i det hele taget.

Få 10EUR til Bitcoins på Coinbase Kraken

Passiv indkomst

Jeg har i denne måned tjent et par hundrede kroner på passiv indkomst. Jeg har brugt rigtig meget tid på søgeoptimering på motionsplan.dk og til dels på cykel-ruter.dk. Og det er gået rigtig godt med trafikken på de sites.

Page views pr. måned

Site Januar 2020 Oktober 2020
cykel-ruter.dk 65 3358
motionsplan.dk 1486 22020
ifire.dk 2325 5959

Jeg gik i gang med at følge rådene fra Income School i forhold til at lave nogle gode blogindlæg. Jeg skrev i sidste måned dette blogindlæg om Income School og deres tilgang til søgeoptimering.

Der er altså sket en del med trafikken på de enkelte sites. Jeg har kun arbejdet meget målrettet med motionsplan.dk, og det er tydeligt, at man kan få noget til at ske med trafikken, hvis man producerer noget content, som Google kan finde og vil vise.

Hvis der er andre detaljer, du kunne være interesseret i, så må du endelig skrive i kommentarerne. Du kan også se den helt aktuelle status for min samlede portefølje.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar