Inspiration


Discloure: Links markeret med asteriks (*) er reklamelinks. Hvis du bruger linket, tjener jeg kommision, og du får måske en bonus.


Min privatøkonomi

Bank

Bank

Som bank bruger jeg Lunar, og dem kan jeg sagtens anbefale. Desuden bruger jeg Revolut til gratis valutaveksling. Begge kan man oprette gratis og der er få gebyrer.

Investering

Investering

Til at opbygge min værdipapirportefølje bruger jeg Nordnet til min månedsopsparing og aldersopsparing, og så bruger jeg SaxoInvestor til min aktiesparekonto.

Opsparing

Opsparing

Til opsparing bruger jeg Coinbase og Kraken til at købe Bitcoins. Desuden bruger jeg Norwegian til en opsparingskonto.

Nord.Investments

Nord.Investments

Nord.Investments er en investeringsrobot, som ud fra din risikoprofil automatisk sætter dine investeringer op for et relativt lille beløb.

Få gratis investeringsprofil

The Many

The Many

The Many gør det let at lave ejendomsinvesteringer uden selv at skulle stå for administrationen og udlejningen af ejendommene. Du investere i ejendomme for helt ned til 5.000 DKK.

Få 250 DKK på The Many

Mintos

Mintos

Mintos er den største europæiske crowdlending-platform, hvor du får adgang til et meget diversificeret lånemarked og tjen mere end 9%+

Få Mintos

Saxo kan du finde masser af inspiration investering og finansiel uafhængighed. Her kommer nogle af mine favoritter. Jeg forsøger at læse mindst en time dagligt om emner, der intereserer mig.

Early Retirement Extreme

Early Retirement Extreme

Jacob Lund Fisker har skrevet en af de helt grundlæggende FIRE-bøger. Bogen er ekstrem, men simple living kombineret med økonomiske valg har gjort, at han stort set er selvforsynende og lever finansielt uafhængig allerede som 30 årig. Det handler om sænke forbruget og opdyrke passiv indkomst. Bogen har mange gode vinkler til at forstå penge. Du kan selv sortere lidt i, hvad der bliver for ekstremt for dig, fx laver Jacob sit eget vaskepulver for at undgå at sælge sin tid for at skulle købe det til overpriser.

Læs mere

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

Ron Lieber skriver selv om bogen: In the spirit of Wendy Mogel’s The Blessing of a Skinned Knee and Po Bronson and Ashley Merryman’s Nurture Shock, New York Times “Your Money” columnist Ron Lieber delivers a taboo-shattering manifesto that explains how talking openly to children about money can help parents raise modest, patient, grounded young adults who are financially wise beyond their years.

Læs mere

Simple Path To Wealth

Simple Path To Wealth

J. L. Collins skrev bogen på baggrund af en række breve, som han skrev til sin datter. Brevene handlede om mange ting, men primært om penge og investering. Alle ting som hun ikke helt var klar til at lytte til, men så kunne lære mere om. Det er nemlig nødvendigt at forstå penge, og indsigterne gør, at penge og investeringer kan gøres utrolig enkelt.

Læs mere

12 regler for livet - en modvægt til kaos

12 regler for livet - en modvægt til kaos

Bogen er underholdende og lærerig; her er gode råd til hvordan man griber livet an, men her er også uvurderlig viden om en lang række emner, som du måske slet ikke troede, du havde brug for.

Læs mere

Lev for det halve

Lev for det halve

Guiden er skrevet med Nanna Hyldgaard Hansens egen familie som eksempel, da de engang selv tog beslutningen om ikke længere at kæmpe om at få tid til både familieliv og arbejde. Løsningen var, at de skar både forbrug og arbejde ned til det halve, men uden at gå på kompromis med alle de ting, der var vigtige for familien.

Læs mere

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad, Poor Dad af Robert T. Kiyosaki er en essentiel bog inden for privatøkonomi. Bogen forklarer, hvad de rige lærer deres børn om penge, som middelklassen ikke gør. Selvom den er rimelig amerikansk i sin tankegang, så læs den.

Læs mere

Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Vicky Robbins har skrevet en rigtig god bog med 9 trin til at ændre dit syn på benge, så du kan opnå finansiel frihed. Denne bog er helt essentiel for at forstå, hvordan du kan blive bedre til at håndtere dine penge. Jeg har selv været rigtig inspireret af den.

Se prisen

Køb bøger på Saxo

FIRE

TV

Podcasts

  • ChooseFI
  • Our Rich Journey
  • Afford Anything

Crowdlending, crowdfunding og P2P-investeringer

Trine

Trine

Trine har et særligt bæredygtigt sigte med cleantech / clean energy og investerer i Afrika.

Få 10 EUR hos Trine*

The Many (tidl. Brickshare)

The Many (tidl. Brickshare)

Få 250 DKK lagt til din første investering i danske ejendomme på The Many, hvor du kan få lejeindtægter og værdistigninger i ejendomspriser.

Få 250 kr til The Many*

Lendahand

Lendahand

På Lendahand investerer du i udviklingsprojekter i udviklingslande. Du får 25 EUR ved oprettelsen.

Få 25 EUR hos Lendahand*


Betalingskort og bankkonti

Lunar

Lunar

Lunar er en moderne bank

Få 50 DKK og Lunar*


Investering i værdipapirer

Nord.Investments

Nord.Investments

Nord.Investments er en investeringsrobot

Få gratis investeringsplan*


Deals til rejsen

Airbnb

Airbnb

Få op til 220 kroner til at leje en bolig for

Opret AirBnb*