Inspiration


Discloure: Links markeret med asteriks (*) er reklamelinks. Hvis du bruger linket, tjener jeg kommision, og du får måske en bonus.


Min privatøkonomi

Bank

Bank

Som bank bruger jeg Lunar*, og dem kan jeg sagtens anbefale. Desuden bruger jeg Revolut* til gratis valutaveksling. Begge kan man oprette gratis og der er få gebyrer.

Investering

Investering

Til at opbygge min værdipapirportefølje bruger jeg Nordnet* til min månedsopsparing og aldersopsparing, og så bruger jeg SaxoInvestor* til min aktiesparekonto.

Opsparing

Opsparing

Til opsparing bruger jeg Coinbase* og Kraken* til at købe Bitcoins. Desuden bruger jeg Norwegian* til en opsparingskonto.

Bliv klogere med Saxo

Saxo* kan du finde masser af inspiration investering og finansiel uafhængighed. Her kommer nogle af mine favoritter. Jeg forsøger at læse mindst en time dagligt om emner, der intereserer mig.

Early Retirement Extreme

Early Retirement Extreme

Dette er en af de helt grundlæggende FIRE-bøger, som faktisk er skrevet af danske Jacob Lund Fisker, som har bosat sig i USA. Han skriver - A strategic combination of smart financial choices, simple living, and increased self-reliance brought me financial independence at 30 and allowed me to retire from my profession at 33. Early Retirement Extreme shows how I did it and how anyone can formulate their own plan for financial independence.

Læs mere*

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

The Opposite of Spoiled: Raising Kids Who Are Grounded, Generous, and Smart About Money

Ron Lieber skriver selv om bogen: In the spirit of Wendy Mogel’s The Blessing of a Skinned Knee and Po Bronson and Ashley Merryman’s Nurture Shock, New York Times “Your Money” columnist Ron Lieber delivers a taboo-shattering manifesto that explains how talking openly to children about money can help parents raise modest, patient, grounded young adults who are financially wise beyond their years.

Læs mere*

Simple Path To Wealth

Simple Path To Wealth

This book grew out of a series of letters to my daughter concerning various things-mostly about money and investing-she was not yet quite ready to hear. Since money is the single most powerful tool we have for navigating this complex world we’ve created, understanding it is critical.

Læs mere*

12 regler for livet - en modvægt til kaos

12 regler for livet - en modvægt til kaos

Bogen er underholdende og lærerig; her er gode råd til hvordan man griber livet an, men her er også uvurderlig viden om en lang række emner, som du måske slet ikke troede, du havde brug for.

Læs mere*

Lev for det halve

Lev for det halve

Guiden er skrevet med Nanna Hyldgaard Hansens egen familie som eksempel, da de engang selv tog beslutningen om ikke længere at kæmpe om at få tid til både familieliv og arbejde. Løsningen var, at de skar både forbrug og arbejde ned til det halve, men uden at gå på kompromis med alle de ting, der var vigtige for familien.

Læs mere*

Rich Dad Poor Dad

Rich Dad Poor Dad

What The Rich Teach Their Kids About Money - That The Poor And Middle Class Do Not!

Læs mere*

Your Money or Your Life

Your Money or Your Life

Start the new year with a fully revised edition of one of the most influential books ever written on personal finance with more than a million copies sold

Læs mere*

Køb bøger på Saxo*

Den lille guide til Minimalisme

Den lille guide til Minimalisme

I denne bog gennemgås begrebet minimalisme. Hvad betyder det, hvor opstod det og hvem er de der minimalister egentlig? Fra en minimalist til en anden, deler Jane Ibsen Piper hendes vaner, tips og råd til hvordan man lever et simpelt liv.

Læs mere*

Den lille guide til Børns Opsparing

Den lille guide til Børns Opsparing

Denne guide til giver dig mulighed for at lære om alt det grundlæggende omkring en børneopsparing, samtidig med at den giver dig masser af inspiration og gør dig klogere på alle de muligheder der er, både som forældre, bedsteforældre og pårørende. Når du har læst bogen er du godt rustet til at give dit barn eller barnebarn den bedste økonomiske start på voksenlivet.

Læs mere*

Den lille guide til Crowdlending

Den lille guide til Crowdlending

I denne bog får du en grundig og lettilgængelig indføring i emnet crowdlending, som er en passiv investeringsform. Formålet er at skabe et fast, løbende afkast. Guiden introducerer dig for lånemarkedet, og giver svar på alle de gængse spørgsmål vedrørende risikostyring, skat, valg af investeringsplatform og meget mere.

Læs mere*

FIRE

TV

Podcasts

  • ChooseFI
  • Our Rich Journey
  • Afford Anything