På BullionVault kan du købe guld til konkurrencedygtige priser. Du skal dog være opmærksomme på gebyrstrukturen, når de opbevarer guldet, så du skal investere for mange penge før det kan betale sig.

Jeg havde egentlig ikke forventet, at jeg skulle have guld i min portefølje. Jeg kan ikke overskue konsekvenserne af at købe rigtig guld for selv at skulle opbevare det, lave sikkerhedsforanstaltninger og tegne forsikringer. Og jeg stoler ikke helt på futures, hvor der reelt ikke er dækning for alle papirerne.

Men så faldt jeg over BullionVault, hvor man kan købe ædelmetaller på det professionelle marked, men ikke behøver at købe en hel guldbarre ad gangen. Du kan købe helt ned til et gram guld, som BullionVault opbevarer sikkert - og de sørger for forsikringer af dit guld. Du handler til meget konkurrencedygtige priser, og du kan handle i USD, EUR, GBP og YEN. Du kan køb guld, sølv og platin.

Du kan både handle for at beholde (som jeg har tænkt mig, da guldet vil indgå i min opsparing), eller du kan handle for at trade og tjene eller tabe penge på prisændringer på guldet.

Kom hurtigt i gang med at købe guld og sølv

Hvis du opretter dig med mit referral-link får du 4 gram sølv og 1 EUR, 1 USD og 1 GBP, så du med det samme kan øve dig på platformen. De små kontantbeløb dækker gebyret på din første handel, som mindst skal være 100 US$.

Det er let at registrere sig og komme i gang på platformen, og allerede ved oprettelsen kan du altså kigge på en positiv balance både i sølv og i cash.

Få 4 gram sølv på BullionVault

Lidt om BullionVault

BullionVault har eksisteret siden 2005. Jeg har læst rigtig mange anmeldelser igennem på nettet, og omtalen af firmaet er positiv. Baseret på 1133 anmeldelser på TrustPilot, så får virksomheden 5 stjerner.

BullionVault er deltvist ejet af World Gold Council og er den største online guldhandler i verden. Firmaet ligger i London, England. De specialicerer sig i at handle med og investere i guld og sølv.

Opbevaring af guldet (eller sølvet)

BullionVault tager et lille gebyr på 0,01% (dog mindst 4 EUR) for at opbevare dine ædelmetaller. Omkostningerne for at have en ETF eller lignende, der tracker guldprisen vil være højere. Dog skal du være opmærksom på, at den eneste måde at få profit ved et guldkøb er at sælge, hvis guldet stiger lidt i pris.

Med gebyret skal du være opmærksom på, at det ikke kan betale sig at opbevare guld og ædelmetaller, hvis du har købt for mindre end 2.000 US$. BullionVault er selv proaktive ift. at orientere dig på e-mail om prisstrukturen - og de har en ganske udemærket omkostningsudregner på deres side. Ved at bruge udregneren, kan du få en ide om det kan betale sig at købe guld hos BullionVault. 4 US$ på 2.000 US$ svarer til 0,2% i omkostninger om måneden. Husk at hvis du vælger at tracke guld gennem en ETF eller lignende vil du også have omkostninger. Til sammenligning har jeg købt ETFS Physical Gold (VZLD) på Nordnet. På VZLD er management fee 0,39% årligt.

Hvorfor handle guld?

Guld er et sjældent ædelmetal, og det vil altid have værdi, fordi det er sjældent.

Lægger man al guld på jordkloden på en fodboldbane, vil det kun være 80 cm. Højt. … Over en meget lang periode har guld fulgt inflationen, og du kan i dag få samme mængde brød for dit guld, som du kunne tilbage i tiden. Selv under revolutioner og krige har guld har holdt sin værdi. - Børsen

Så den store fordel ved at have en opsparing i guld er altså, at det holder prisen over tid.

“Man skal forstå, at guld er meget forskelligt fra traditionelle investeringer i aktier og obligationer. Taler vi om rent guld, altså ikke guld-aktier, er der hverken udbytte eller aktier (her skulle nok stå renter, red.). Til gengæld vil værdien aldrig være nul,” forklarer LD Invest-direktøren (Jeppe Christiansen).

Børsen

Hvilken valuta skal jeg købe guldet i?

På BullionVault kan du købe i fire forskellige valutaer. Når du først har købt guldet (eller sølvet), så kan du sælge det for den valuta, du gerne vil have. Men i hvilken valuta kan det så bedst betale sig at købe guldet? Det betyder i realiteten ikke så meget, da det varierer med få procent mellem de enkelte valutaer. I virkeligheden betyder det nok mest, hvornår du veksler over i den valuta, du er interesseret i at købe guld i. Jeg bruger selv Revolut, hvor du kan veksle gratis.

Få 4 gram sølv på BullionVault

Mine erfaringer med Bullionvault

Jeg køber ikke længere guld hos BullionVault, da det ikke kan betale sig med det beløb, jeg havde forventet at bruge på det. Jeg er i stedet eksponeret mod guld gennem ETFS Physical Gold (VZLD) på Nordnet. Du kan naturligvis også køb guldminer, som fx Barrick Gold. Du kan også købe fysisk guld hos Tavex eller Vitus, som du kan gemme hjemme eller i en bankboks. BullionVault er formentlig stadig interessant, hvis du vil bruge større beløb hos dem.

April

Maj

    1. maj 2019. Min første handel på Bullionvault. Det er virkelig let.
    1. maj 2019. Jeg laver et par handler mere på BullionVault, da jeg tror at guld snart vil stige.
    1. maj 2019. Jeg får regnet ordentligt efter på de reelle omkostninger ved at have mindre beløb af guld på BullionVault (under 2.000 US$), og jeg opdager at det er alt for dyrt at have guld her. Derfor beslutter jeg mig for at holde min investering måneden ud og håbe på, at guldet stiger lidt i perioden, så jeg trods alt får lidt profit.

Tilmeld dig BullionVault

Hvad er min plan i fremtiden?

Jeg planlægger, at guld skal udgøre en del af min portefølje. Hvor meget har jeg ikke besluttet mig for endnu, men det tiltaler mig, at guld kan beskytte porteføljen i dårligere tider. En del af det guldet skal være rigtig guld, men det er også muligt, at jeg vil have nogle værdipapirer, der tracker guldprisen, hvilket The Obvious Investor foreslår i sit Growth Portfolio.

Foreløbigt vil jeg ikke sætte mine penge i BullionVault, da man efter min mening skal op på rigtig mange penge, for at det kan betale sig. Du kan lave dine egne udregninger på deres site. Jeg havde håbet at BullionVault var en let adgang til at komme lidt ind i guld uden selv at skulle købe det, men der er en lidt for høj tærskel for at gebyrerne ikke skal spise det hele.

Hvad er din strategi for guld? Og hvorfor har du det i din portefølje - eller hvorfor har du fravalgt det?

Få 4 gram sølv på BullionVault

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar