De fleste ved hvad Bitcoins er, men Ethereum er også en rigtig vigtig kryptovaluta. Faktisk har Ethereum mange flere anvendelsesmuligheder, fordi ETH kan bruges til fx smart contracts og on-chain stalking. Vi kigger her på, hvad Ethereum er?

Kryptovaluta og Ethereum er et meget omskifteligt marked, så du skal være meget opmærksom på, hvordan du investerer i markedet. DU får også svar på spørgsmålet: Hvordan køber man Ethereum?

Hvis du ikke kender så meget til digital valuta, så læs vores begynderguide til kryptovaluta, og du kan også kigge på vores guide til Bitcoins.

Hvis man kigger på Ethereum vs Bitcoins, så er det særligt de mange funktioner ETH kan bruge stil som er interessante.

Du kan læse meget mere om om prisfølsomheden for Bitcoins, men også hvorfor Ethereum er interessant i den her artikel på Yahoo Finance.

Tjek denne rigtig gode guide til hvad Ethereum er?:

Bitcoin vs Ethereum

Når man skal forklare forskellen på Ethereum vs Bitcoins, så kræver det man kender begge valutaer.

Bitcoin (BTC) var den første kryptovaluta. Der er 21 millioner Bitcoins, og der vil aldrig blive flere Bitcoins end det. Bitcoins er meget udbredte, let solgt, købt og handlet for alternative valutaer. Bitcoins er rigtig god til at opbevare værdi ligesom guld. Dog er kursen meget mere volatil, og mange investerer også i Bitcoins for at øge værdien af deres portefølje. Vær opmærksom på, at værdien også meget hurtigt kan dale, men det er udgangspunktet for alle kryptovalutaer. Jeg har skrevet en komplet guide til, hvad Bitcoins er her.

Den mest populære coin er Ethereum (ETH). Det er den mest aktivt udviklede blockchain. Ethereum bliver ligesom Bitcoin brugt som en basisvaluta, da den er noget hurtigere end Bitcoin. Og desto flere projekter, der bygger på Ethereums blockchain, desto større vil efterspørgslen efter Ethereum være - og så vil prisen alt andet lige stige.

Ethereum vs Bitcoins mønter foran investering

Opbevaring af Ethereum

Du skal have en Wallet, hvor du kan opbevare dine Bitcoins (eller anden kryptovaluta), og der er mange måder at have det på. Du kan læse mere i vores begynderguide, som vi linkede til lidt højere oppe.

Det allerbedste vil altid være at købe wallets som hardware, fx fra Ledger, så det er helt afkoblet fra nettet. Så er der ingen der kan stjæle og hacke dine penge.

Køb hardware wallet hos Ledger

Hvordan køber man Ethereum?

Du kan købe Ethereum mange steder. Jeg kigger her på et par enkelte gode steder.

Så skal du finde et sted at købe Ethereum. Der findes rigtig mange steder, hvor du kan gøre det. Jeg har især kigget på to steder:

  • Coinbase. Ved at bruge referral linket får du gratis første tranaktionsgebyr. Desuden får vi begge tilskrevet 10% på de første 100 EUR, du handler for. Vær opmærksom på, at der allerede ved anden handel er et transaktionsgebyr på handlen. Beløbet er ikke urimeligt ift. andre tjenester, men det var alligevel lidt for dyrt til mig. Der er efter sigende muligheder, hvor du kan handle på en lidt anden måde med Coinbase, hvor gebyrerne er mindre. Coinbase er virkelig let at bruge og en af de helt store spillere inden for handel med Ethereum.
  • Coinify. Jeg bruger Coinify, som du faktisk også bruger, hvis du vælger at handle direkte fra Breadwallet. Ved at handle direkte på Coinify er transaktionsgebyret noget mindre. Ved bankoverførsler kommer du faktisk helt ned på 0,75%, mens det ved overførsel via betalingskort ligger på 3,75%.

Køb Ethereum på Coinbase og få op til 66DKK Bitcoins

Investering i Ethereum

Jeg har som skrevet hovedsageligt købt nogle Ethereum som opsparing, og jeg samler langsomt Etherum sammen for ikke at være så påvirket af prisen på dem.

Coinbase

Coinbase

Coinbase har et rigtig godt Earn-program, hvor jeg flere gange har lært meget om forskellige krypotvalutaer. Du får op til 66 DKK Bitcoins ved at købe på Coinbase med mit link.

Kraken

Kraken

Jeg køber kryptovaluta og bitcoins på Kraken, som er den billigeste kryptobørs, jeg har kunnet finde. Den er ret let at bruge.

Ledger

Ledger

Ledger er en hardware wallet til dine kryptovalutaer. Det er helt nødvendigt, hvis du tager sikkerheden seriøst.

Hvad er kursen på Ethereum?

Mining af Ethereum

For at lave ny kryptovaluta, skal de mines. Det kan man tjene lidt kryptovaluta på. Men i Danmark kan det ikke betale sig, da man skal have kraftigt udstyr, som det koster mere i strøm at have kørende end man kan tjene på det. Du kan lege lidt med cloud mining ved at oprette en profil på Minergate.

Bliv kryptominer på Minergate

Hvad var det lige blockchain var?

Hvis du ikke helt fangede, hvad blockchain er, så kan du se en forklaring her fra Videnskab.dk.

Skal jeg samle på Ethereum?

Jeg synes Ethereum er en spændende måde at tænke valuta på, som virker mere langtidsholdbar end de almindelige FIAT-valutaer. Og (måske) kan det være en god måde at spare op på. Jeg synes det er for risikabelt at spekulere i Ethereum, men tænker måske, at jeg vil spare op efter dollar-cost-average-princippet, hvor man langsom over tid køber små portioner af Ethereum og beholder dem.

Husk at jeg ikke er finansiel rådgiver, men selv ude på et eventyr i denne verden. Jeg er selv lidt tilbageholdende og sørger for at denne del af investeringen ikke er for høj.

Der er altså relativt stor forskel på Bitcoins og Ethereum. Derfor kan det sagtens være en god ide at have begge coins i sin kryptovaluta-portefølje.

Køb Ethereum på Coinbase og få op til 66DKK bitcoins

Staking af Ethereum

Du kan stake Ethereum fx hos Kraken. Der kan du få relativt gode renter ved i praksis at låne dine Ethereum ud. Altså lade dem stå på kontoen så at sige. Selvom Kraken er en stor og sikker platform, så er er altid risiko i den uregulerede krypto-verden ved at lade pengene stå.

Opret dig på Kraken

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar