#8 August - Investeringer er ikke kun let :)

6 minutters læsning

Hey. Fedt du kigger forbi.

I august måned har jeg fortsat investeret både i aktier, obligationer og crowdlending. Jeg har oprettet flere kreditkort fra Santander Consumer Bank, Coopbank og Ikano Bank for at udnytte de fordele, kreditkortene giver. Jeg har (igen) lejet mit hus ud på AirBnb. Endelig har jeg hentet varer til nogle andre gennem Rema 1000’s Vigo App sammen med mine børn, så de kunne tjene lidt lommepenge på et stykke reelt arbejde - og jeg giver stadig pigerne renter for deres opsparing.

Jeg har oprettet en aldersopsparing - og så havde jeg en opsparingsrate på 55%. Det er jo ikke helt tosset.

Desuden har jeg tilføjet EstateGuru, Kuflink og BitOfProperty til porteføljen.

Aktier og obligationer

Aktiemarkedet har været uroligt. Mine bankaktier fra Danske Bank og Nordea som var tiltænkt min udbytteaktieportefølje er styrtdykket. Men aktierne minder mig om, at jeg er meget mere til passiv indeksinvestering, og så snart udbyttet bliver udbetalt næste år og de forhåbentlig er steget til over min GA-pris, så kommer jeg til at reducere disse positioner til fordel for de passive indeksforeninger igen. Jeg vil huske på, at det er ganske få superaktier, der skaber hele afkastet også på langt sigt.

Billede fra Dr. Wealth

Mine øvrige porteføljer på Nordnet klarer sig hæderligt, selvom jeg er blevet straffet en del af min position i emerging markets. Jeg minder mig selv om, at jeg er langsigtet og at aktiemarkedet nok skal bevæge sig opad.

Mine robotinvesteringer hos Darwin og Nord.Investments kører bare derudaf, uden at man behøver at holde øje. Hos Nord.Investments har jeg valgt den bæredygtige profil. Jeg er klar over, at der er lidt højere omkostninger forbundet med investeringerne, end hvis man selv klarer det hele. Jeg er langsigtet på robotinvesteringerne, men de ville præstere noget bedre, hvis jeg månedligt tilførte nye midler, som kunne lave dollar cost averaging.

Min copy tradingEtoro har haft det hårdt i løbet af august, men jeg ændrer ikke noget min strategi om at følge de samme tradere langsigtet. Men da dollaren stadig er i høj kurs, så sætter jeg ikke lige foreløbig flere penge ind på Etoro.

Alt i alt er der et negativt afkast på aktieplatformene på 21.603 DKK i denne måned.

Du kan se indtjeningen i min portefølje i aktier og obligationer.

Crowdlending

I alt har jeg i august måned tjent 2.588 DKK på crowdlending, og jeg venter stadig meget tålmodigt på at ejendomsplatformene begynder at give afkast.

I denne måned har Flexfunding meddelt at to af mine lån er i restance, og de således er gået i gang med gældsindrivelse. Flexfunding kunne godt forbedre deres kommunikation omkring manglende betalinger, og det er spændende om det kommer til at betyde mit første tab på platformen?

Jeg øger jævnligt mine investeringer i Mintos, som giver et rigtig godt afkast. Desuden er jeg ret glad for Crowdestor og Envestio. På begge platforme er der interessante projekter med høje afkast. Jeg overvejer lidt min investering i Iuvo, selvom jeg egentlig er udmærket tilfreds med platformen. Dog har både deres 2017- og 2018-regnskab givet underskud på 3 millioner EUR, hvilket ikke er så betryggende, men jeg har lige nu en intern rente på 9,01%, hvilket er tilfredsstillende.

Sidste måned begyndte jeg at trække nogle af mine penge ud af Bondoras Go & Grow, fordi jeg tænkte, at renterne var lidt for lave og den var ret forudsigelig. Men i løbet af august har jeg fundet ud af, at jeg vil bruge kontoen som decideret opsparing. Jeg er derfor begyndt at bruge Go & Grow til penge, som jeg gerne hurtigt vil kunne hæve og bruge, når det er nødvendigt (derfor bruger jeg ikke Mintos Invest & Access til opsparing, der kræver hurtig likviditet - se forskellen i videoen nedenunder). Jeg dirigerer derfor en andel af pigernes (aktieindeks)efterskolefond over i Go & Grow i stedet for månedsopsparingen på Nordnet for at sikre likviditet på det rigtige tidspunkt.

Mange har oplevet lavere renter på Mintos efter Invest & Access er blevet etableret. Jeg har aktiveret I&A og min intern rente stiger fortsat. I denne måned er den løbende interne rente 14,32%, hvilket er den højeste på tværs af alle mine platforme.

Få 5 EUR hos Bondora

Jeg overvejede at smide lidt flere penge efter PropertyPartner, da det britiske pund er faldet en del i løbet af august måned, men så endte jeg i stedet med at gå ind i britiske Kuflink i stedet med 1.000 GBP og fik 100 GBP i cash back. Brug linket, hvis du også er interesseret i det. Desuden startede jeg også på Estate Guru for at få lidt mere ejendomsinvestering - selvom det er udviklingsprojekter. Derfor har jeg også tilføjet BitOfProperty til porteføljen, fordi jeg får husleje månedligt.

Få 50-250 GBP i cashback hos Kuflink

Min investering i en kamel på Agrikaab sammen med mine børn (de kalder kamelen Elna) er blevet effektueret, og der burde snart komme lidt udbytte ved salg af mælk. Lendahand har en masse fine projekter, hvor man kan hjælpe Mellemamerika, Afrika og Asien - og starte med 25 EUR i sign up bonus. Dog skal man vente et halvt år, inden der udbetales (et relativt begrænset) udbytte. Trine - hvor jeg investerer i solenergi i Afrika - er begyndt at give udbytte, og der er jævnligt nye projekter. Agrikaab lukkede ned marts 2020.

Du kan se indtjeningen i min portefølje med crowdlending.

Cryptovaluta

Jeg er begyndt at få lidt renter på den cryptovaluta, jeg har lånt ud via Uphold og Cred (Cred er gået konkurs, så det var en dårlig ide at låne penge ud på den platform). I alt blev det til 20.82 USD i denne måned. Dem brugte jeg til at købe lidt ekstra Bitcoins.

Ellers går det ikke så godt for min samlede cryptovaluta-portefølje. Det er stadig LBA og XLM, der er faldt med hhv. 62% og 35% siden, jeg startede porteføljen, der gør, at der lige nu er et ret stort negativt afkast.

Min samlede crypto-portefølje er stadig lidt i bero, så længe niveauerne er så høje.

Opsparing og kontant

Min kontante opsparing står hos Lunar, som nu giver 4% cashback på de første 50.000 kr året ud, når man bruger deres betalingskort og har Nemkonto hos dem. De resterende penge står hos Norwegian Bank-opsparingskonto, hvor jeg får 0,7%.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Gratis valutaveksling med Revolut

Passiv indtægt

Jeg har skrevet en kort opfølgning på projektet med passiv indtægt gennem referral- og affiliate-marketing. Der kan du finde tallene lidt mere udspecificeret, men igen er indtægten ret beskeden for august på 84,95 DKK.

Jeg forsøger at blive Amazon affiliate, men mangler stadig at lave tre affiliate salg i løbet af de frøste tre måneder. Hvis du lige står og skal købe noget på Amazon, så brug meget gerne mit affiliate banner nedenunder.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar