Hvordan køber man en indeksfond eller ETF på Nordnet?

3 minutters læsning

Hvis du har fundet ud af, hvilket indeks du gerne vil følge, så skal du bare have fundet den på Nordnet og lægge en købsordre.

Find fonden

Først skal du beslutte dig for, hvilken fond du gerne vil købe. Nordnet har et glimrende værktøj til at søge i investeringsforeninger, fonde og ETF’er.

Du skal i menuen øverst på siden klikke på Børs og marked. Der vælger du så enten Investeringsforeninger eller ETF’er - Børshandlede fonde alt efter hvad du er på udkig efter.

menu nordnets investeringsforeninger værktøj nordnets værktøj for investeringsforeninger
Vis investeringsforeninger. Filtrer listen på globale indekser. Klik på den investeringsforening, du er interesseret i.

I dette eksempel vælger jeg at søge efter Investeringsforeninger. Så kommer du til en side med forskellige filtre. Hvis du vil investere så enkelt som muligt i en passivt forvaltet investeringsafdeling, der følger et verdensindeks skal du vælge følgende filtre:

  • Type: Indeks
  • Region/Land: Global

Så har du en liste med med passivt forvaltede fonde, der følger et verdensindeks. (læg mærke til at fondene følger lidt forskellige fortolkninger af et globalt indeks). Du kan sortere listen ud fra forskellige parametre. Fx Morningstar rating og ÅOP (som er de årlige omkostninger i procent). Når du har valgt en fond, så sørg for at læse grundigt, hvad fonden investerer i, inden du går videre.

Lav en købsordre

Når du har fundet en fond, du gerne vil investere i, så er du klar til at lave en købsordre.

  1. Klik på fonden - eller søg den frem i søgefeltet.
  2. Klik på “Køb”
  3. Vælg depotet du købe fra.
  4. Vælg hvor mange investeringsbeviser, du vil købe.
  5. Angiv den pris, du gerne vil betale pr. bevis.
SPVIGAKL information nordnet SPVIGAKL køb salg ordredybde nordnet
Klik køb, vælg depot, vælg antal investeringsbeviser og angiv den pris, du vil købe for

Hvilken pris skal jeg vælge?

Når du angiver prisen, kan det godt betale sig at kigge på Ordredybde. Ligesom aktier så er der heller ikke en bestemt pris på en fond. Prisen ændrer sig konstant på markedet, hvor der er både købere og sælgere.

Køberne vil gerne købe til en pris, og sælgerne vil gerne sælge til en pris.

Markedet omfavner at begge parter lægger hhv. købs- og salgsordrer ind i markedet. Når priserne rammer hinanden, så udføres handlen. Typisk håber køberne, at priserne vil bevæge sig nedad, mens sælgerne håber at priserne vil bevæge sig opad.

køb fond på nordnet
Kig på ordredybden, når du sætter den pris, du gerne vil købe for.

Hvis du vil lave en øjeblikkelig handel, så skal du sætte en pris der matcher en salgsordre. I eksemplet skal du altså vælge prisen 85,94, hvis du vil lave en øjeblikkelig ordre. Hvis du fx vil købe 100 beviser til 85,94 kr / stk, så skal du altså betale 8.594 DKK + kurtage. Hos Nordnet er minimumskurtagen 29 DKK. Hvis du køber for mere end 29.000 DKK, så er kurtagen for danske investeringsforeninger og aktier 0,1%.

Ordredybden viser også, at sælgere vil sælge til 85,94, mens købere lige nu vil give 85,50. Du kan også lægge dig lidt ned i ordredybden med en lavere pris, men så risikerer du, at du ikke får handlet i dag.

Jeg bruger selv månedsopsparingen på Nordnet. Læs om hvordan du kommer i gang med Nordnets månedsopsparing og de problemer, den kan give.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar