Jeg har et login til virkelig mange sider, og en del af dem er efterhånden til ret følsomme sider, hvor der er penge involveret, fx crowdlending, kryptovaluta, guld, bank. Adgangskoder bliver jævnligt lækket og hacket, og hvem har efterhånden ikke modtaget en e-mail, hvor en ´Anonymous Hacker` fortæller, at de har har dit password (hvilket de har) - og at de går i gang med at ødelægge dit liv lige om lidt (hvilket de nok ikke gør)?

Derfor bruger jeg en Password Manager til at gemme alle mine passwords. Så skal jeg bare huske et master password, og så sørger manageren for at indtaste mine login-oplysninger rundt omkring på nettet og i forskellige apps på telefonen.

LastPass er min foretrukne Password Manager

Jeg har valgt at bruge LastPass. Jeg startede med den gratis version, men betaler nu for deres premium version, så alle passwords bliver synkroniseret på tværs af alle mine enheder.

For at bruge LastPass downloader du en extension til din browser eller en app på din telefon, og så er alle dine passwords let tilgængelige, og appen kan selv indtaste adgangskoderne i formularerne på siderne.

Trustpilot får LastPass meget spredte anmeldelser - primært pga. manglende support til den gratis version. Jeg har ikke oplevet problemer med LastPass, men hvis du forventer at få brug for support, så betal for deres Premium version, som koster 36$ om året. Hvis du bruger mit link, så får du en måneds gratis Premium abonnement.

Få LastPass med en måneds gratis Premium

Hvor sikkert er det?

Det er naturligvis ikke fuldstændig sikkert at skrive alle sine passwords ind på en side på internettet, men LastPass gør en del for at forøge sikkerheden.

Hvis nogen får fat i min LastPass-adgangskode, så har de adgang til alle mine adgangskoder. Jeg har aktiveret 2-faktorbeskyttelse, så det er ikke så let at logge ind. De enkelte passwords er krypteret ved AES-256 bit kryptering.

Uanset hvad så er det noget sikrere end at bruge det samme password til alle sine vigtige logins. Med LastPass er det let at have et unikt password til de forskellige sites. LastPass tilbyder også et security check. Her får du at vide om der er nogle kendte sikkerhedsbrud eller om dine adgangskoder er stærke nok.

Det får du med gratisversionen

  • Alle dine passwords er beskyttet
  • Formularer udfyldes automatisk
  • Passwords er krypteret
  • Passwords synkroniseres på tværs af enheder
  • Du kan gemme andet hemmelig tekst
  • Du kan dele passwords
  • Du kan have flere profiler

Husk ‘recovery phone’

Konklusion

LastPass har virkelig gjort mit liv lettere. Jeg bruger også LastPass en gang om året til at gennemgå alle de sites, jeg har en profil på. Er der sites, jeg skal have slettet min profil fra? Har jeg fået brugt de samme passwords? Jeg har valgt Premium-udgaven primært for at kunne bruge appen på min telefon, men den gratis udgave giver virkelig meget for (ingen) penge(ene).

Få LastPass som password manager

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar