Jeg har taget rigtig mange billeder i mit liv, og jeg har længe tænkt på at forsøge at sælge nogle af dem. Nu har jeg endelig haft lidt tid. Jeg gennemgik alle billederne for at se, om der var nogle af dem, der måske kunne sælges på et photo stock-website. Jeg udvalgte kun billeder uden mennesker til puljen af billeder, jeg ville gøre tilgængelige.

Sælg billeder på Shutterstock

Jeg undersøgte en del forskellige sites, men jeg endte med at bruge et af de største sites i verden, nemlig Shutterstock. Hvis du selv vil sælge dine billeder, så kan du bruge mit referral link til at skrive dig op og på den måde støtte dette site lidt.

Du kan se de billeder jeg foreløbig har sat til salg på Shutterstock her.

Man starter med at udvælge en mindre andel af sine billeder - fra 10-15 billeder - som så skal godkendes af Shutterstock, før man kan begynde at sælge billederne. Det er utrolig let at lægge billederne op, men det er en god ide at udfylde titel og nøgleord først i metadataene af billedet, så det kommer automatisk med over i Shutterstock. Så har du nemlig alt det arbejde til senere, hvis du skal bruge billedet i andre sammenhænge.

Det tog for mig under et døgn at få min konto godkendt og mine 14 billeder gennemset. Jeg blev ret overrasket over, at kun to af dem godkendt. De fleste afvisninger var pga. billederne taget med for høj ISO, så der var lidt støj i billederne. Jeg vil gennemgå dem alle igen for at se, om det er noget, der kan fikses, eller jeg skal finde nogle andre billeder.

Jeg mangler stadig at sortere omkring 1.000 billeder, hvoraf måske 50-100 også kunne egne sig til salg. Nu glæder jeg mig til at se, om nogen vil købe billederne. Det tager nemlig lang tid at skrive titler og søgeord til hver eneste billede.

Husk selv at undersøge priserne grundigt både hos Shutterstock og konkurrenterne, inden du beslutter dig for dit eget salgssted.

Sælg billeder på Shutterstock

Køb billeder på Shutterstock

Du kan både bruge Shutterstock som publisher, men du kan også købe billige billeder på Shutterstock, hvis du skal lave din egen hjemmeside. Du kan fx søge efter Financial Independence, hvor du kan finde 12.479 billeder og illustrationer, som man kan bruge uden at skulle betale royalities så snart billedet er købt en gang.

Søgning på ShutterStock efter Financial Independence

Køb billeder på Shutterstock

Jeg opdaterer artiklen, når jeg finder ud af om billedsalg på Shutterstock kan være med til at give mig lidt ekstra passiv indtægt.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar