Nye fonde fra Storebrand til porteføljeforslagene #6?

2 minutters læsning

Fondene fra Storebrand har fra den 1.1.2020 ændret status, så beskatningen fremover sker efter lagerprincippet. Det betyder at du beskattes af forskellen mellem værdien af andelenes værdi fra årets slutning og årets start.

Jeg bruger stadig det porteføljer, jeg tidligere har været inspireret af, men for nylig er der kommet nogle nye fonde til Danmark med lave omkostninger, som beskattes efter realisationsprincippet lagerprincippet som aktieindkomst. Fondene er akkumulerende og betaler ikke udbytte, men alligevel er beskatningen fordelagtig for danske investorer, da den ligner beskatningen for almindelige aktier og de andre danske distribuerende (udbyttebetalende) investeringsforeninger. Fondene er fra Storebrand. Desværre kan de ikke købes i månedsopsparingen hos Nordnet (og deres support siger, at der heller ikke er planer om det), men jeg overvejer kraftigt at købe lidt ind af dem i nogle af mine porteføljer alligevel. Fx er jeg ved at oprette en opsparing, som gerne skal være med til at finansiere mine døtres efterskoleophold.

Ingen af fondene har endnu fået en Morningstar-vurdering, da de er relativt nye. Til gengæld scorer de fornuftigt på bæredygtighed.

Ticker Værdipapir ÅOP Morningstar rating Bæredygtighed Måned
STIIAM Storebrand Indeks - Alle Markeder A5 0,39% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚪⚪  
STIINM Storebrand Indeks Nye Markeder A5 0,51% ★★★☆☆ ⚫⚫⚫⚫⚪  
STIGEP Storebrand Global ESG Plus A5 0,47% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚫⚪  
STIGM Storebrand Global Multifactor A5 0,83% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚫⚪  
STIGS Storebrand Global Solutions A5 0,86% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚫⚫  

Hvordan var det med skatten?

Fondene beskattes ligesom alle andre danske, udbyttebetalende aktieinvesteringsforeninger efter den såkaldte minimumsbeskatningsordning. Fondene beskattes som aktiebaserede investeringsselskaber efter realisationsprincippet lagerprincippet. Fondene skal hvert år udbetale udbytte svarende til udbyttet fra alle de indeholdte aktier og gevinsten fra de aktier, de har frasolgt i årets løb. Dette udbytte beskattes så med det samme.

Til forskel fra de danske, udbyttebetalende aktieinvesteringsforeninger udbetaler Storebrand-fondene ikke udbyttet. De beregner det blot med henblik på beskatning, og så beholder de pengene i fonden. Det svarer nogenlunde til automatisk geninvestering. Skatten betaler du så selv gennem det almindelige skatteregnskab som aktieindkomst.

Hvad gør jeg selv?

Jeg vil formentlig selv købe op af disse, hvis jeg kommer til at købe fonde op uden for månedsopsparingen, da omkostningerne er meget favorable. Bl.a. kunne de sagtens være kandidater til mine døtres efterskolefond.

Få en gratis investeringsplan hos Nord*

Disclaimer

iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Affiliate og referral links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet, og jeg kan stå inde for de services, jeg fremhæver.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet via Brave, BuyMeACoffee, Flattr eller send nogle Bitcoins til 194i4JuRpDzFhSbBc665y8VajpYmUKkdTX

Buy me a coffeeBuy me a coffee

Skriv en kommentar