Satoshi Nakamoto er opfinderen af Bitcoins. Men det er et stort mysterium, hvem han er. Her kigger vi lidt på teorierne og myterne om ham.

Wikipedia kan man se de mange forskellige teorier om, hvem Satoshi Nakamoto kan være. Men ingen har fået noget bekræftet endnu. Det er nu meget godt gået at lave en krypotvaluta, som har fokus på privatliv og så selv formå at skjule sin egen identitet fuldstændigt.

Inspireret af Investopedia kan du her læse meget mere om hans identiet.

Hvem er Satoshi Nakamoto?

Selvom navnet Satoshi Nakamoto ofte bruges om skaberne af Bitcoin, så ved man faktisk ikke nøjagtigt, hvem navnet repræsenter. Mange tror derfor, at det er et pseudonym for en anden identitet eller måske en gruppe af mennesker.

Man ved at Satoshi i 2008 beskrev Bitcoins og teknologien bag den i dokumentet, A Peer-to-Peer Electronic Cash System. Her beskrives ​​et peer-to-peer-netværk til udveksling af valuta. Identiteten opfandt altså Bitcoins. Derfor krediteres han også for at at være opfinderen af kryptovaluta.

Satoshi Nakamoto er muligvis ikke en rigtig person. Navnet kan være et pseudonym for skaberen eller skaberne af Bitcoin, der ønsker at være anonym.

Satoshi Nakamoto er derfor den mest gådefulde karakter inden for kryptovaluta.

Historien om Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto var selv involveret i udviklingen af Bitcoin og arbejdede på den første version af koden i 2009. Kommunikationen med Nakamoto var elektronisk, så man kender ikke den faktiske identitet på vedkommende.

Nakamotos engagement i Bitcoin sluttede dog i 2010. Den sidste korrespondance med Nakamoto er en e-mail til en anden udvikler af krypto, hvor Nakamoto skriver moved on to other things.

Det er naturligvis interessant at finde ud af, hvem han er. Særligt efter at kryptovaluta - og i særdeleshed Bitcoins - er blevet så populært og er steget så meget i værdi.

Men også fordi Satoshi angiveligt ejer en stor andel af Bitcons.

Hvor rig er Satoshi Nakamoto?

Det anslås at Satoshi Nakamoto har omkring 1 million Bitcoins under sin kontrol. I betragtning af, at der maksimalt genereres 21 millioener Bitcoins, så har Nakamoto altså en andel på omkring 5% af de samlede beholdninger af Bitcoins.

Det giver ham naturligvis en meget betydelig position på markedet, men det gør ham også helt usædvanlig rig.

Flere har været foreslået som den “rigtige” Satoshi Nakamot, men ingen er blevet bevist som værende ham.

Hvem kan være Satoshi Nakamoto?

Dorian Nakamoto

Dorian Nakamoto er en ingeniør fra Californien, som blev foreslået som skaberen af Bitcoins af Leah McGrath Goodman i marts 2014.

McGrath skriver:

The trail followed by Newsweek led to a 64-year-old Japanese-American man whose name really is Satoshi Nakamoto.

De efterfølgende undersøgelser kunne dog ikke bekræfte, at Dorian skulle være den rigtige Nakamoto, selvom det var hans efternavn.

Kilde: Investopedia

Hal Finney

Hal Finney var aktiv i Bitcoin-community både før og efter lanceringen af valutaen. Finney var den første person, der modtog Bitcoins i en transaktion ifølge Nakamoto Institute. Tilfældigvis boede han også ret tæt på Dorian Nakamoto, og det er nærliggende at antage, at han kunne være blevet inspireret til pseudonymet derfra. Hal Finney døde i 2014.

Nick Szabo

Nick Szabo skrev i 2005 et blogindlæg, hvor han præsenterede en hypotese om en digital valuta, som han kaldte “Bitgold”, der ikke skulle afhænge af tillid til en tredjepart. Nøjatigt som Bitcoins.

Craig Wright

Craig Wright, australsk forretningsmand, er en af de mest farverige personer, der antages at kunne være Satoshi Nakamoto. Artikler i Wired og Gizmodo antydede, at Wright muligvis var personen bag Bitcoin. Det blev naturligvis undersøgt grundigt, men konklusionen er, at det er en hoax. Wright hævder dog stadig selv at være bagmanden bag kryptovalutaen.

Kilde: Investopedia

Ledetråde fra Bitcoins Blockchain

Den første blok på blockchain så sådan her ud.

Kilde: Wikipedia.

Alle transaktioner er offentlige på Bitcoins blockchain. Flere har forsøgt at udlede, hvilke adresser der sandsynligvis tilhører Satoshi. Fx har Sergio Demián Lerner, chefforsker for RSK Labs, lavet en analyse af blockchain og findet adresser, som kan dateres tilbage til 2009. Det er også ham, der har været med til at anslå, at han har omkring 1 million Bitcoins.

Der har været en del transaktioner fra de tidligere Bitcoin-adresser, men formentlig er Satoshis adresser stadig i dvale ifølge bitslog.com.

I 2020 skriver Twitter-brugeren @whale_alert:

40 #BTC (391,055 USD) transferred from possible #Satoshi owned wallet (dormant since 2009) to unknown wallet. The coins in this transaction were mined in the first month of Bitcoin’s existence.

@whale_alert på Twitter

Der er slet ingen beviser på, at det er Satoshis Bitcoins, men alligevel påvirkede det prisen på Bitcoins.

Men ingen ved altså endnu hvem Satoshi Nakamoto er.

Du kan se mere om ham her:

Skriv en kommentar