Hvordan får jeg ejendomme i porteføljen?

4 minutters læsning

Jeg har tidligere skrevet lidt om, hvordan man kan inkludere ejendomme gennem Crowdlending, fordi jeg ikke ser mig selv som boligejer, der skal til at leje min bolig ud - ud over på AirBNB. I stedet satser jeg på crowdlending og værdipapirer. Her beskriver jeg kort, hvilke værdipapirer jeg er mest interesseret i i øjeblikket.

REIT-aktier

Mine investeringer i en af mine porteføljer (Nordnet #2) har været ret inspireret af The Obvious Investor, og han har 25% af sine investeringer i ejendomme gennem REITs. Han har med vilje fordelt investeringen på tre forskellige REIT i stedet for at have en ETF, der tracker markedet. Hvis du vil have yderligere inspiration til at finde værdipapirer, der giver et udbytte, så har jeg læst rigtig meget på Divgro og på Seeking Alpha.

Følgende REITs er dem jeg lige nu har valgt specifikt at købe.

Tick Værdipapir Dividende
FRT Federal Realty Investment Trust 3,07%
UHT Universal Health Realty Income Trust 3,22%
NNN National Retail Properties Inc 3,72%

De er alle tre en del af min Growth Portfolio, som du kan se på Shareville. Der er imidlertid også mange andre REIT, som er fornuftige investeringer, og hvis du vælger at gå ind i de enkelte selskaber, så lav et grundigt bagrundstjek. Du kan også lade dig inspirere af 10 REITs with fastests growing payouts

Jeg har handlet REITs manuelt på Nordnet. De er alle i US$, så jeg har aktiveret en valutakonto, og forsøger at huske at veksle samme dag, så jeg får den lavest mulige vekselgebyr. Jeg køber i relativt store portioner for at få de lavest mulige omkostninger. På kort sigt er ulempen, hvis jeg får købt en af værdipapirerne lige før de falder lidt så får jeg røde tal uden at have ekstra midler til at købe lidt ekstra og udnytte dollar costt averaging-princippet.

Investeringsforeninger

Af investeringsdforeninger i Danmark er jeg kun stødt ind i en, men jeg synes de årlige omkostninger er for dyre, så den kommer ikke i min portefølje i øjeblikket. Det kunne være interessant med en dansk investeringsforening, der følger ejendomsmarkedet.

Tick Værdipapir ÅOP Morningstar rating Bæredygtighed
SKIM2 SKAGEN m2 A (DKK) 1,96% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚪⚪

EFT’er

Du kan finde en række ETF’er som følger ejendomsmarkedet. Alle fondene kommer i flere forskellige varianter. Jeg har udvalgt de varianter, jeg ville købe. Desværre er der ikke nogen af dem, der kan købes på månedsopsparing hos Nordnet. Selvom jeg har valgt direkte at købe mig direkte ind i en REIT, så kunne jeg sagtens se mig selv begynde at købe lidt mere op i ETF’er i stedet. Jeg kom fx lidt skævt ind i den ene REIT, og sslevom jeg investerer langsigtet, så er det alligevel træls at se den gå i minus ret hurtigt, fordi man lige fik købt på en top.

Tick Værdipapir ÅOP Morningstar rating Bæredygtighed
IDWP iShares Developed Markets Property Yield UCITS ETF USD (Dist) (USD) 0,59% ★★★★★ ⚫⚫⚫⚪⚪
IQQP iShares European Property Yield UCITS ETF EUR (Dist) (EUR) 0,40% ★★★★☆ ⚫⚫⚫⚫⚪
IDUP iShares US Property Yield UCITS ETF USD (Dist) 0,40% ★★★★☆ ⚫⚫⚪⚪⚪

Desværre kan jeg ikke finde nogle ETF’er der tracker ejendomsmarkedet i Nordnets månedsopsparing, så jeg kunne få sat det lidt mere på autopilot.

Crowdlending

Jeg har investeret lidt i ejendomme gennem BrickshareThe Many, som er dansk og hvor man bliver medejer af ejendomme og får huslejeindtægter. Jeg har også investeret gennem en del udenlandske crowdlending platforme, som er specialiseret i ejendomme. Jeg er mest imponeret af Housers og PropertyPartner, men Crowdestate, Reinvest24 og Bulkestate er også muligheder. Når jeg kigger på crowdlending foretrækker jeg investere mine penge i projekter, hvor jeg månedligt vil få indtægt gennem huslejen.

Housers eller Crowdestate eller Reinvest24 eller Bulkestate eller Property Partner


BitOfProperty

BitOfProperty opererer primært i Estland. Platformen giver dig mulighed for at investere i ejendom og få husleje for udlejningen.

Bulkestate

Hos Bulkestate investeres i udviklingslån til boligprojekter i Estland.

Crowdestate

Crowdestate opererer primært i Estland og Letland. Platformen giver dig mulighed for at investere i udviklingsprojekter med ejendomme.

Estate Guru

Hos Estate Guru investerer du udviklingsprojekter med ejendomme i med hovedsæde i Estland.

EvoEstate

EvoEstate er en litauisk platform. Den skiller sig ud ved, at den udbyder ejendomme fra andre crowdlending platforme, der fokuserer på ejendomme.

Housers

Housers giver dig primært mulighed for at investere i ejendomsudviklingsprojekter. Housers opererer i Spanien, Italien og Portugal.

Property Partner

På PropertyPartner investerer du i ejendomme i England ved at købe aktier i selskaberne og modtage udbytte (husleje) hver måned.

ReInvest24

ReInvest24 er en crowdfunding platform for ejendomsinvesteringer i ejendomme i Estland med udlejningsindkomst.

The Many (tidl. Brickshare)

Hos The Many (tidl. Brickshare) laver man ejendomsinvestering i Danmark ved at købe andele af ejendomme, hvor man så får udlejningsindtægter og værdistigning...


Hvordan gør jeg?

Jeg følger altså ejendomsmarkedet gennem REITs og crowdlending. Jeg kan stadig ikke se mig selv investere direkte selv i en ejendom og blive udlejer.

Jeg har skrevet mere om, hvordan jeg følger ejendomsmarkedet gennem crowdlending og hvilke platforme, jeg bruger.

Få en gratis investeringsplan hos Nord

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar