Får man nu elsker at rejse, men samtidig gerne vil være finansielt uafhængig hurtigst muligt, så er det godt, at der er muligheder for at rejse lidt billigere - og her er Airbnb en platform, jeg sætter meget pris på.

Airbnb åbner markedet for at få overnatning på kortere og længere ferier - og det er ofte det første sted, jeg kigger efter overnatning, uanset om jeg skal alene afsted eller sammen med familien.

Det fede ved Airbnb er at du ofte kan finde billige overnatningsmuligheder, hvor du selv kan vælge bolig eller værelse ud fra en masse forskellige parametre. Der er boliger i alle prisklasser, og du kan være heldig at finde nogle ret unikke steder at komme til at bo. Vi fandt fx et virkelig dejlig privat værelse i Skagen, hvor der var et lille køkken - og de også lige havde et par cykler, vi kunne låne.

Hvad er Aribnb?

Airbnb er en online bookingplatform, hvor lejere og udlejere kan finde hinanden. Ligesom hvis man vil finde et hotel, så kræver det lidt research at finde det helt rigtige sted. På Airbnb kommer du til at bo privat, så du kan ikke forvente alle de ting, der er en selvfølge på et hotel. Til gengæld kan du komme til at bo i helt almindelige lejligheder noget billigere end det er at bo på hotel.

Jeg kan godt lide Airbnb, fordi

  • Ideen bag at forbinde lejere og udlejere er genialt
  • Du kan bo billigere end traditionelle hoteller og udnytte ledig kapacitet
  • Det er gratis at være medlem af Airbnb - faktisk kan du endda starte med op til 220 kroner i rabat, hvis du bruger dette link*
  • Du kommer til at bo lokalt ved en lokal og kan få de lokale hemmeligheder
  • Du kan være så heldig, at det er muligt selv at lave noget af din mad

Tilmeld dig Airbnb og få op til 220 kroner i rabat*

Du skal naturligvis være opmærksom på, at der er også er udfordringer ved Airbnb. Udlejerne vil gerne tjene på deres udlejningen og det kan risikere at tiltrække nogen typer, man skal være lidt opmærksomme på. Heldigvis er der på platformen et rigtig godt rating system, hvor man kan rate sin udlejer og boligen.

Vigtige bemærkninger

  • Airbnb tager et servicegebyr på mellem 5-15%, som lægges oven i prisen fra søgeresultatet.
  • Udlejeren pålægger måske et rengøringsgebyr.
  • Du betaler, når du booker - og der kan kun betales igennem Airbnb sitet.
  • Afbestillingsreglerne kan være forskellige ift. udlejeren, så læs dem godt igennem på forhånd.

Airbnb gør meget for at det er sikkert at bruge for både udlejere og lejere. På sitet kan du fx verificere dig med et officielt dokument, og for at gøre din oplevelse bedre som lejer, så kan du nøjes med at kigge efter verificerede udlejere.

Airbnb udbetaler først beløbet til udlejeren, når du har boet i boligen i 24 timer, og derfor kan du du altså nå at klage til Airbnb, hvis dit ophold slet ikke lever op til de forventninger, du fik, da du læste opslaget på Airbnbs* hjemmeside.

Efterhånden er Airbnb blevet virkelig populært, og der er nogen, der tjener relativt mange penge på at være udlejer med flere værelser. Sørg for at kigge de forskellige boliger grundigt iggennem på sitet - inden du begiver dig ud på din næste store oplevelse - hvor du har lidt flere penge med hjem, fordi du har fundet en billigere bolig på Airbnb.

Tilmeld dig Airbnb og få op til 220 kroner i rabat*

Disclaimer

iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Affiliate og referral links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet, og jeg kan stå inde for de services, jeg fremhæver.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.

Støt sitet via Brave* eller Flattr*

Skriv en kommentar