Trine er en crowdlending platform, som har et særligt bæredygtigt sigte med cleantech / clean energy i Afrika. Trine er en svensk platform, der blev stiftet i 2014. Trine specialiserer sig i solenergi i en række afrikanske lande.

Jeg har investeret på Trine siden 2019, så jeg har efterhånden en række erfaringer med platformen, men


Discloure: Links markeret med asteriks (*) er reklamelinks. Hvis du bruger linket, tjener jeg kommision, og du får måske en bonus.


Det er altid en god ide at sprede risikoen. Det gælder både mellem crowdlending-platforme, men også i de enkelte lån på samme platform.

Sådan ser forsiden på Trine ud. De signalerer klart, at du først og fremmest skal investere for mennesker, for planeten og til sidst for profitten.

Samlet set lover de fleste projekter omkring 6%-8% i afkast, og det har i løbet af den tid jeg har investeret på platformen passet meget godt.

Afkast og renter og en bedre verden

I forhold til mange af de andre crowdfunding platforme, så er den forventede rente på lånene ikke ret høje. Til gengæld er man med til at sørge for nedsættelse af CO2 og skaffe elektricitet til flere mennesker i Afrika samtidig med, at man også får en fortjeneste. Mit nuværende lån har en intern rente på omkring 3,5%, hvilket naturligvis gør, at platformen ikke alene kan få økonomien til at vokse væsentligt.

Antallet af projekter

På platformen er der ikke så mange projekter at investere i, men typisk er der et par åbne projekter i den tid, jeg har investeret i platformen. Det betyder, at man i begyndelsen ikke kan sprede sin risiko så meget, men med lidt tålmodighed kommer der flere projekter frem.

En af ulemperne ved Trine er, at det ofte er de samme låntagere, der står for de forskellige projekter. Det betyder, at hvis selskabet får problemer, så kan det betyde noget for en del af dine investeringer.

Men det er over årene lykkes mig at få en fin spredning på Trine med forskellige lande og lånetagere:

Lav bæredygtige investeringer på Trine

Hvordan er det at bruge platformen?

Det var let at oprette sig på Trine og lave den første investering. Platformen har ingen auto-invest-funktion, så det er en platform, du skal holde lidt øje med, men heldigvis er det relativt enkelt at investere på Trine.

Hvordan investerer jeg på Trine?

Først finder du naturligvis det projekt, du gerne vil investere i. Det kan du finde ved at klikke på [Investment opportunities](https://trine.com/get-started) i øverste højre hjørne, når du er logget ind efter at have oprettet dig

Så skal du svare på spørgsmål, så platformen er sikker på, at du faktisk ved, hvad det betyder at investere i lån. Her skal du også svare på, at du kan risikere at tabe hele din investering. Det gælder ikke bare Trine, men altid når du investerer. Men Trine er helt sikkert en platform i højrisikogruppen. Det er crowdlending, og det er investeringer i lån i Afrika.

Så skal du vælge, hvor meget du geren vil investere. Sommetider kan du få en lidt højere rente, hvis du investerer mere.

Så skal du naturligvis i gang med at betale for din investering. Det kan du gøre enten ved at lave en onlinebetaling med dit betalingskort eller ved en bankoverførsel. Jeg bruger Revolut, men du kan også overføre fra din egen konto, N26 eller Transferwise.

På det sidste skærmbillede får du en tak for din investering, og at vide hvor meget mindre CO2 din investering har betydet.

Som du kan se i det sidste screenshot, så kan du få 10 EUR til at investere på Trine, ligesom jeg får 10 EUR hvis du bruger mit link, når du tilmelder dig platformen. Det betyder selvfølgelig også, at du skal være varsom med at tro på alt, hvad jeg skriver, da jeg har et økonomisk incitament for at anbefale Trine.

Selv investerer jeg ikke på Trine for det endelige afkast, men fordi jeg gerne vil have et mindre afkast og samtidig sætte et bæredygtigt aftryk i verden i en verdensdel, som meget gerne må få bedre vilkår.

Hvordan fungerer supporten på Trine?

Jeg har skrevet til support på platformen for at tjekke responstiden, og de svarede inden for en time af min henvendelse. Det har jeg gjort flere gange siden, og typisk svarer de ret hurtigt, men de har altid svaret inden for en dag på mine henvendelser.

Opret dit på Trine

Sætte penge ind og hive dem ud igen

Jeg brugte Revolut til at overføre penge til Trine, så jeg kunne gøre det uden gebyrer.

Når du får tilbagebetalinger og gerne vil have pengene ud fra platformen igen, så fik jeg pengene i løbet af et par dage direkte ind på min godkendte Revolut-konto.

Det virker ret sikkert at trække pengene ud igen. Det kræver, at du har opsat multifaktor-godkendelse og du kan kun få penge udbetalt til din godkendte konto.

Inden du kan få penge udbetalt, så skal du altså have opsat multifaktor-godkendelse. Processen er relativt let. Du følger bare de fine beskrivelser på Trine.

Skat ved crowdlending på Anmeldelse af Trine

Trine er en crowdlending platform hjemmehørende i Sverige, og derfor skal du selv opgive indtægter. Du kan relativt let på platformen finde din årsopgørelse.

årsopgørelse skat Trine
Sådan finder du årsopgørelsen på Trine
årsopgørelse skat Trine
Sådan finder du årsopgørelsen på Trine

Jeg har skrevet mere om at indberette skat til dansk og udenlandsk crowdlending her.

Vær opmærksom på

Trine er ejet af en låneudbyder, der finansierer bæredygtige projekter i lande i Afrika, og der er ikke buy back på lånene. Investeringer i Trine er med relativ høj risiko.

Medarbejderne i Trine svarer hurtigt på spørgsmål på e-mails, men der er en høj risiko, når der kun er en låneudbyder - og økonomierne i Afrika er heller ikke kendt for at være stabile.

En mere bæredygtig portefølje?

Trine er altså en måde, hvor du gennem crowdlending også kan gøre dine samlede investeringer mere bæredygtige. Jeg fortsætter helt sikker med stadig at være på Trine. Det kunne dog være rigtig godt med en auto invest, så jeg ikke løbende skal ind og holde øje med platformen.

Tænk dig om

Husk at jeg ikke er finansiel rådgiver, men selv ude på et eventyr i denne verden. Crowdfunding og crowdlending indebærer risiko, så husk at sprede dine investeringer.

Lav bæredygtige investeringer på Trine

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar