Discloure: Links markeret med asteriks (*) er reklamelinks. Hvis du bruger linket, tjener jeg kommision, og du får måske en bonus.


Trine* er den eneste crowdfunding platform, jeg kunne finde, som har et særligt bæredygtigt sigte med cleantech / clean energy. Join Trine er en svensk platform, der blev stiftet i 2014. Join Trine specialiserer sig i solenergi i en række afrikanske lande.

Det er altid en god ide at sprede risikoen, så jeg har smidt mine investeringer foreløbigt i et par forskellige solpanel-projekter i to forskellige lande.

Afkast og renter og en bedre verden

I forhold til mange af de andre crowdfunding platforme, så er den forventede rente på lånene ikke ret høje. Til gengæld er man med til at sørge for nedsættelse af CO2 og skaffe elektricitet til flere mennesker i Afrika samtidig med, at man også får en fortjeneste. Mit nuværende lån har en intern rente på omkring 3,5%, hvilket naturligvis gør, at platformen ikke alene kan få økonomien til at vokse væsentligt.

Antallet af projekter

På platformen er der ikke så mange projekter at støtte i den måned (februar 2019), jeg har investeret i platformen. Det betyder, at jeg ikke har kunnet sprede min risiko så meget fra starten.

Update: Her i starten af marts er der kommet nye projekter, og hvis du investerer for 1000 EUR på et projekt, så får du 2% ekstra af det beløb Trine får tilbage fra lånemodtageren. Renterne på det projekter, jeg har kigget på her i marts, er fra 5% til 10%.

Lav bæredygtige investeringer på Trine*

Hvordan er det at bruge platformen?

Det var let at oprette sig på Join Trine* og lave den første investering. Platformen har ingen auto-invest-funktion, så det er en platform, du skal holde lidt øje med.

Platformen har også mulighed for at lave månedlige investeringer, hvis du gerne vil automatisere dine investeringer lidt.

Platformen udbyder gavekort, så du kan give folk en gave, der bliver mere værd - samtidig med at de støtter et bæredygtigt projekt.

Jeg har skrevet til support på platformen for at tjekke responstiden, og de svarede inden for en time af min henvendelse.

Join Trine*

Sætte penge ind og hive dem ud igen

Jeg brugte Revolut til at overføre penge til Join Trine*, så jeg kunne gøre det uden gebyrer.

Jeg har endnu ikke prøvet at hive penge ud af platformen, men vender naturligvis tilbage med en opdatering, når jeg har gjort det! Planen er også at hive pengene ud til min Revolut-konto.

Vær opmærksom på

Join Trine* er ejet af en låneudbyder, der finansierer bæredygtige projekter i lande i Afrika, og der er ikke buy back på lånene. Investeringer i Trine er med relativ høj risiko.

Jeg opdaterer naturligvis anmeldelsen senere med, hvordan mine investeringer på Trine går. Foreløbig har jeg kun et godt indtryk af virksomheden.

Medarbejderne i Trine svarer hurtigt på spørgsmål på e-mails, men der er en høj risiko, når der kun er en låneudbyder - og økonomierne i Afrika er heller ikke kendt for at være stabile.

En mere bæredygtig portefølje?

Jeg går i øjeblikket og overvejer, hvordan jeg kan gøre mine samlede investeringer og min portefølje mere bæredygtig? Hvad er dine overvejelser bag dine investeringer? Hvad kommer først? Finansiel uafhængighed eller en bedre verden?

Tænk dig om

Husk at jeg ikke er finansiel rådgiver, men selv ude på et eventyr i denne verden. Crowdfunding og crowdlending indebærer risiko, så husk at sprede dine investeringer.

Lav bæredygtige investeringer på Trine*

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Buy me a coffeeBuy me a coffee


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar