Sparnord Stjerneinvest Fri

Opdateret: Jun 24, 2019

Første investeringsdato: 15. maj 2013
Totalt indskud: 1.061.518 DKK
Totalt hævet: 1.212.480 DKK
Endelig XIRR: 2,75%
Lukket: 29. marts 2019

Februar 2019

  • Jeg begynder at regne lidt på mine gebyrer og interne rente, og jeg er ikke helt tilfreds med, hvordan pengene har udviklet sig. Samlet har den interne rente været 2,76% for hele perioden. I alt havde jeg betalt 31.622 i rene gebyrer til Spar Nord for at pleje produktet. Desuden har der været en del kurtage i perioden. Samlet havde jeg et ÅOP til selve Spar Nord for produktet på mere end 1,50% årligt. Dertil skal lægges ÅOP for de produkter, der var valgt til porteføljen fra BankInvest.
  • Jeg anmodede Spar Nord om at overføre værdipapirerne til Nordnet, men det kunne desværre ikke lade sig gøre pga. det ejendommelige begreb dirty og clean funds (læs lidt mere i Hvordan kommer jeg videre med aktier og obligationer #2).

Marts 2019

  • Det lykkedes mig så at få solgt hele beholdningen. Jeg endte med en intern rente på 2,79% i perioden, så jeg har da heldigvis klaret mig bedre end inflationen. Jeg ønskede et produkt uden, at jeg selv skulle sætte mig ind i investeringer. Men jeg er godt nok ærgerlig over, at jeg er endt med et produkt, som dels har taget et højt gebyr for med fuldmagt at håndtere min formue - og som har købt ind i nogle ret dyre investeringsforeningsprodukter, der har betydet, at min samlede investering ikke er vokset som potentialet egentlig var til.

Maj 2013

  • Jeg havde et overskud i min private økonomi, som jeg gerne ville investere. Jeg havde en tidligere investering i Spar Nord og valgte at følge deres råd med at sætte pengene i et fuldmagtsplejeprodukt, fordi jeg ikke selv ville handle værdipapirer.

Juni 2019

  • Det er tankevækkende, at Danske Bank 24. juni 2019 fyrer direktør, fordi han har accepteret at Danske Banks produkt Flexinvest Fri tog for høje aftalegebyrer på deres investeringsprodukt. Det er netop gebyrernes højde, der har gjort, at jeg har lukket mint Stjerneinvest Fri fra Spar Nord.

Danske Bank oplyser, at banken vil betale 87.000 Flexinvest Fri-kunder godtgørelse, fordi de er blevet opkrævet for høje aftalegebyrer på investeringer i Flexinvest Fri. Dertil vil nogle kunder få kompensation ud fra, hvad de kunne have opnået i afkast ved at investere i et andet produkt. - DR

Jeg har fundet en folder fra Danske Bank, der fortæller at Danske Bank samlet mellem 1,64% og 1,89% i ÅOP (kilde).

I nedenstående tabel har jeg selv siddet og regnet lidt på mine SparNord investeringer og sammenlignet dem med folderen fra Danske Bank. Beløbene ligger jo ikke så langt fra hinanden, så er denne udfordring kun for Danske Bank - eller er det en bankudfordring?

  Spar Nord Danske Bank
Årligt aftalegebyr 0,65%-0,87% 0,56%-1,0%
Fondsomkostninger BankInvest 0,47%-1,17%
Handelsomkostninger 0,4-0,5% ?
Samlet ÅOP ? 1,65-1,89%

Den samlede ÅOP for Spar Nord er udregnet uden fondsomkostningerne, men udelukkende gebyrer og handelsomkostninger.

Investering og værdi af investering

Indkomst og akkumuleret indkomst

XIRR

Transaktioner

Skriv en kommentar