Hvornår begynder man at tjene penge på crowdlending?

3 minutters læsning


Crowdlending har det meget vanskeligt i øjelbikket. Jeg vil anbefale dig at læse Kristaps Mors blog


Crowdlending er en måde at tjene passiv indkomst på. Du låner dine penge ud til enten andre private eller virksomhed, og du tjener penge på renter. Du leverer således cash flow til låneudbydere, og du får en indtægtskilde.

Der er både crowdlending sites på dansk og på engelsk. De klart mest lukrative renter får du på udenlandske crowdlending sites. Når du investerer i crowdlending kan det være rigtig godt at diversificere dine investeringer - både på den enkelte platform med forskellige lånetyper, men også ved at have flere platforme. Jeg selv har nok lige rigeligt i øjeblikket, men pointen er at du skal lave en risikostrategi som ved alle andre investeringer.

  • Envestio* lokker en gennemsnitlig rente på 18,55%Envestio lukkede ned som et scam i januar 2020.
  • Mintos* med 12% p.a.

Men hvornår begynder man egentlig at tjene noget der ligner de procenter, der bliver lovet på de forskellige platforme?

Jeg har investeret i mange platforme i over tre måneder nu, og jeg har udregnet den interne rente på platformene for at se, hvad de reelt giver. Den interne rente tager højde for, hvornår hvornår pengene er investeret, når man beregner afkastet på en bestemt dato. Den interne rente tager således højde for, om man ender med at have for lave renter, for mange lån, der ikke giver rente eller cash drag.

Jeg har to primære typer crowdlending-investeringer:

  • Private forbrugslån og lån til firmaer
  • Ejendomsinvestering - både udviklingsprojekter og projekter, hvor man får husleje

De to typer reagerer ret forskelligt, så jeg har skilt dem ad i statisikken nedenunder.

Crowdlending til private og firmaer

På tre måneder er Mintos*, Grupeer* og Crowdestor* de eneste platforme, hvor den interne rente når over 10%. Det er selvom, der for alle platformene er medregnet signup bonus og cash back for investeringen i den periode.

Danske Flexfunding har jeg haft kørende siden 2017, og der har den interne rente stabiliseret sig på omkring 4,5%.

Hvis du gerne vil investere i denne type crowdlending og har en relativt kort tidshorisont, så er det hos Mintos* jeg ville satse flest penge, fordi de hurtigst kommer op på en fornuftig intern rente. (Hvis du altså sætter auto invest fornuftigt op).

De platforme der giver lån til udviklingsprojekter, som fx Crowdestor* og Envestio* er det dels lidt sværere at blive fuldt investeret, og man skal forvente at det tager noget længere tid inden den interne rente kommer op det niveau, du havde håbet på. Fx ligger Envestio* for mig på tre måneder på en XIRR på 6,98%, så der er jo ret langt op til 18,55% endnu.

Ejendomsinvestering

PropertyPartner* og Reinvest24* har jeg efter tre-fire måneder stadig negativt afkast på. Det skyldes, at der er gebyrer forbundet med at investere i de to platforme (og at jeg ikke har fået sign up bonus på de to platforme). Til gengæld er det platforme, hvor man få del i lejeindtægterne.

Jeg har også et par lån på Housers*, hvor jeg får lejeindtægter, men der er også flere udviklingslån. Housers* giver en fin sign up-bonus, som ikke er medregnet i nedenstående XIRR.

Med ejendomslånene skal man altså være endnu mere tålmodig. Der skal du måske vente 6-12 måneder, før du får alvor får en rigtig god indtægt.

Husk auto invest-funktionen

På alle de platforme, hvor der er en auto invest-funktion, så kan det godt betale sig at bruge lidt tid på allerede fra starten at få den sat fornuftigt op. Det er forskelligt fra person til person, hvordan man griber det an ift. sin risikoprofil. Men hvis man får den sat lidt dumt op, så kan man komme til at sidde med en del lån med lidt lavere renter, end det måske var meningen. Du kan se, hvordan jeg fx har sat Iuvo* op. Men det er bare min måde at gribe det an på. Der findes også mange andre muligheder. Du kan også selv investere manuelt, hvor du bedre kan plukke de bedste lån.

Vurderingen senere

Jeg glæder mig til at følge de forskellige platforme nøjere i fremtiden og se, hvor deres interne rente stabiliserer sig.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Buy me a coffeeBuy me a coffee


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar