Hvor meget bør man investere på den enkelte crowdlending platform?

2 minutters læsning


Crowdlending har det meget vanskeligt i øjelbikket. Jeg vil anbefale dig at læse Kristaps Mors blog


Når du låner penge ud i crowdlending vil du gerne hele tiden have dine penge ude i et lån, så de kan tjene passiv indkomst til dig i form af renter. Man kalder det cash drag, hvis pengene ikke bliver investeret med det samme.

Der er mange platforme, der lokker med høje renter på de enkelte lån, men hvis det ikke er muligt at få investeret sine penge - eller det tager for lang tid inden, man kan reinvestere sine renteindtægter, så hjælper det ikke så meget, for så vil den faktuelle indtjening falde. Det kan man udregne som den interne rente, og jeg har for nylig skrevet lidt om, hvor lang tid det tager, inden den interne rente kommer op på det forventede niveau (hvis den nogensinde gør det).

Jeg investerer på virkelig mange platforme. En del af dem har ikke auto invest funktion - og flere af dem har også en relativ høj minimumsinvestering.

Og det er netop minimumsinvesteringen, jeg vil kigge lidt på her. Hvis minimumsinvesteringen er høj, er det nødvendigt med flere penge investeret samlet på platformen, hvis man gerne vil have rentebeløbet hurtigt reinvesteret.

Hvis man forventer en intern rente på 10% om året på en platform. Det giver en månedlig rente på omkring 0,8%. På Crowdestor* er minimumsinvesteringen 50 EUR. Hvis du kun vil acceptere cash drag fra renteindtægten i fx 2 måneder, så kræver det, at du har 3.000 EUR investeret på platformen for at tjene over minimums investeringsbeløbet.

Jeg har forsøgt at anskueliggøre det i nedenstående regneark. Jeg har brugt lidt tilfældige interne renter i regnearket, men du kan jo lave dine egne udregninger baseret på, hvad din interne rente på de enkelte platforme. Helt ude til højre kan du se, hvad det nødvendige beløb investeret på de enkelte platforme er med mine taleksempler. Men lav dine egne udregninger, inden du helt ukritisk går efter sign up-bonuser og guld og grønne rentesatser.

Justering af portefølje

Jeg vil gå i gang med at vurdere de enkelte platforme i min portefølje. Jeg skal altså have vurderet følgende.

  • Hvor mange måneders cash drag vil jeg acceptere?
  • Hvor mange penge vil jeg have investeret samlet på en platform?
  • Får jeg en høj nok intern rente på platformen?

Se alle mine platforme

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Buy me a coffeeBuy me a coffee


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar