Bankkonto: Hvilken konto skal jeg vælge?

4 minutters læsning

Vælg den rigtige bankkonto for at få flest mulig renter af dine penge. Som ung har du gode muligheder for at få en gratis bankkonto.

Organisering af dine konti

Mange vælger at have i hvert fald to konti.

  • Almindelig konto med et tilknyttet kort
  • Budgetkonto hvor alle faste betalinger og regninger bliver trukket fra

Fordelen ved at organisere dine konti sådan er, at du allerede så snart du får nogle penge ind på kontoen kan trække det faste beløb, der dækker alle dine faste udgifter. Ikke alle faste udgifter falder regelmæssigt - og så er det godt at have taget højde for det tidligere på året. Se hvordan du laver et budget.

Nogle foretrækker også for at være lidt mere sikker at have en særskilt konto, der er et betalingskort tilknyttet, hvor de overfører et lille lommepengebeløb hver måned ud fra den betragtning, at så vil et misbrug af kortet aldrig kunne blive så stort. Personligt synes jeg måske, at det er lidt over kill.

Der er også en del mennesker, der vælger at have en ‘investeringskonto’, hvor du også med fordel hver måned kan sætte et beløb over, så du ikke fristes til at bruge pengene på ‘tant og fjas’. Og hvis du allerede tidligt starter med at have en investeringskonto og investerer pengene fornuftigt, så vil pengene virkelig kunne yngle gennem dit voksenliv. Du kan investere i aktiver, obligationer, crowdlending, kryptovaluta, træer, bæredygtighed og meget andet.

Kan jeg få en gratis konto med betalingskort, der giver renter?

Når du er ung, så har du rigtig gode muligheder for at finde en konto, der giver en nogenlunde rente, så de penge du har stående kan vokse lidt undervejs.

  • Lån & Spar Bank giver dig en (virkelig høj) rente på 3% på op til 50.000 kroner, og du får et gratis Visa/Dankort og MasterCard med samme pinkode samt gratis valutaveksling. Du kan kombinere den med en StudieOpsparing. Det kræver dog, at du er medlem af en af de organisationer, Lån & Spar Bank samarbejder med - og at du lægger alle dine bankforretninger inklusive dine investeringer og lån over i Lån & Spar Bank.

  • Lunar giver dig 0,5% i renter for op til 50.000 kroner på kontoen, og du får mulighed for at holde styr på din konto gennem Appen, der hører til. En af fordelene ved Lunar er at du ikke behøver at skifte bank til de andre ting, hvis du har en god aftale.

  • Norwegian Bank giver dig 0% i rente på deres opsparingskonto (renten er dog variabel). Det koster ikke noget at oprette kontoen. Du kan også hos Norwegian få et ret fordelagtigt kreditkort, hvor du får både cashback og inkluderet rejseforsikring.

  • De fleste banker har forskellige ordninger for unge. Fx har SparNord Studiepakke giver 2% i rente på op til 20.000 kroner, og du får et MasterCard Debit, men du kan også spørge din nuværende bank, hvilke muligheder der er.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Hvad er forskellen på kredit- og debetkonto

Hos Norwegian kan du også få et kreditkort, hvor du kan optjene cash back på de køb, du foretager. Dine cashback-point kan så veksles til at betale flyrejser for. Et kreditkort kan du købe for op til en bestemt beløbsgrænse. En gang om måneden skal du afregne beløbet. I tilfældet med Norwegians kreditkort skal du aktivt betale regningen, mens jeg i SparNord har et MasterCard, som er knyttet op på min primære konto, og kreditten således betales automatisk. Med et kreditkort kan du altså risikere at bruge flere penge, end du har, men samtidig giver nogle kreditkort også nogle rigtig gode fordele.

Med et debetkort trækkes pengene fra kontoen med det samme. Med mindre du har en kassekredit kan du ikke hæve over det beløb, der står på kontoen.

Det gælder om at spare

Men hvis du vil have dine penge til at vokse, så gælder det om at spare. Du kan i mange netbanker efterhånden kategorisere dine indkøb. Jeg har dog ikke set beddre overblik end i Spiir og LunarWay, der fortæller dig ret præcist, hvad du bruger dine penge på. Det kan sommetider være en øjenåbner. Du kan også bruge spiir.dk og i øvrigt kigge lidt på, hvordan du sparer penge

Især når du tænker på, hvad pengene kan vokse til relativt hurtigt, hvis du tænker på renter og renters rente i forskellige investeringsformer.

Hvad har jeg gjort?

Da jeg ikke vil have mine investeringer liggende hos min bank lige nu, så har jeg fravalgt Lån & Spar Bank. Lige nu har jeg oprettet en konto hos Lunar for at få 2% cashback på min likvide opsparing, et kreditkort hos Norwegian for at optjene cashback og gratis rejseforsikring og endelig et kort hos Revolut for at have gratis valutaveksling og hæve gratis i udlandet.

Opret Lunar gratis og få 100 DKK gratis

Få gratis debetkort og valutaveksling hos Revolut

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar