Jeg kan godt lide at spare penge. Særligt hvis ikke det kræver særlig meget anstrengelse.

Jeg har flere gange hørt, at det er ret let at skrifte elleverandør og spare en del penge årligt, men har hele tiden tænkt at det nok var lidt for besværligt. Men nu vågnede jeg tidligt i dag, og så var der lidt tid til at prøve.

Det er virkelig let at spare penge på at skifte leverandør.

I øjeblikket bruger vi omkring 275 kWh om måneden i min familie med to voksne og tre børn.

I øjeblikket betaler jeg 1,96 kroner / kWh, når man ser bort fra abonnementet.

Abonnentet er delt i to:

  • Abonnent til elselskab. Dette gebyr er variabelt mellem selskaberne. Jeg giver lige nu 15 kroner, hvilket er ret billigt, men flere selskaber har et introduktonstilbud, hvor det er gratis.
  • Abonnent til netselskab for at levere transportveje koster 50 kroner. Dette kan man ikke gebyr kan man ikke slippe for. Det betaler alle selskaber, så det ser jeg bort fra.

Kan det gøres billigere?

Det spurgte jeg elpris.dk om. Jeg er klar over, at priserne typisk er for introduktionstilbud, og at jeg må forvente, at jeg skal skifte elleverandør hvert halve år, hvis jeg skal fortsætte med at have gode priser.

Elpris.dk drives af Forsyningstilsynet, hvor alle el-selskaber er forpligtet til at oplyse deres priser til.

Jeg lavede en søgning, og fik en lang liste med priser. Allerede på oversigten, kan jeg se, at der er plads til forbedring på min nuværende pris.

Søgning på elpris.dk

Første gang jeg søgte, stod Ørsted øverst på listen. Jeg tjekkede alle oplysningerne, og der vvar ikke noge overraskelser.

Jeg klikkede ned til priserne. Her er det tydeligt, at en rigtig stor del af den samlede pris på el, kan man ikke undgå. Transportudgifterne og afgifterne fylder en stor del. Men så er der stadig selve elprisen, som i introduktionstilbuddet her er 0 kr / kWh.

Udgifterne til transport, afgifter og moms er en stor del af elprisen.

Jeg bruger altså 275 kWh om måneden. Lige nu giver jeg 1,96 kroner / kWh. Jeg kan få det for 1,51 kWh. Jeg sparer altså 0,45 kroner / kWh. Samtidig sparer jeg de 15 kroner til abonnement i introduktionsperioden pr. måned. I alt giver det en besparelse på 138,75 kroner / måneden. Det giver altså 1665 kroner / året.

Der er ikke noget at gøre. Jeg bliver elpris-shopper. Jeg laver mit første elleverandørskift i mit liv.

Ørsted stod øverst på listen

Jeg brugte i alt 10 minutter på at klikke rundt på elpris.dk. Desuden brugte jeg et minut på at lave en reminder i min kalender, at jeg skal lave samme øvelse om 5 måneder, når bindingsperioden for Ørsted løber ud.

Det er altså en ret pæn timeløn.

Skriv en kommentar