Det er et år siden jeg kiggede på, hvordan jeg ville sammensætte en portefølje med kryptovaluta. Jeg havde mange tanker om en diversificeret portefølje, som jeg fast ville købe lidt ind i efter dollar cost average-princippet. Det har været spændende at sætte sig ind i.

I forbindelse med at, jeg er gået i gang med at bruge Portfolio Performance til at tracke min portefølje, så var det et godt tidspunkt at lave en lille status på, hvordan det er gået med porteføljen. Først og fremmest var det tid til at gøre det hele lidt mere enkelt. I kryptoverden kan man hurtigt få oprettet lidt forskellige wallets og købe krypto forskellige steder.

Mine oprindelige tanker var følgende:

 • Founding father. Bitcoins skulle naturligvis være en del af porteføljen.
 • Most popular. Etherum er meget populær og skulle også være en del af porteføljen. Desuden købte jeg en lille smule Ripple.
 • Passiv indkomst. Nogle coins giver mulighed for passiv indkomst i form af staking og inflation pools. Jeg købte Stellar Lumens for at smide dem i en inflation pool. Jeg købte lidt NEO. Og jeg købte lidt Tezos. Desuden købte jeg Cred (LBA) for at få de bedste renter på at låne mine coins ud på Uphold til fine renter.
 • Market hedger. Desuden ville jeg have købt nogle stable coins, som hæfter sig op på en FIAT-valuta, men jeg fik aldrig købt nogen, fordi jeg ikke fandt en god coin på det tidspunkt.

Min kryptovaluta er købt med opsparing for øje, så jeg handler ikke i porteføljen for at tjene penge, men derfor kan det jo være interessant at se, om porteføljen stadig overhovedet er penge værd?

Hvordan udvikler min kryptoportefølje sig?

 • Indkøb af kryptovaluta. Efter at have prøvet en del børser og kigget på gebyrer, så er jeg blevet enig med mig selv om, at jeg køber ind på Kraken. Jeg indsætter penge via N26 efter først at have vekslet pengene på Revolut. Jeg havde udfordringer med at overføre direkte fra Revolut til Kraken.

Kraken Coinbase Binance

 • Kryptovaluta for at følge kurser. Jeg har tjent kryptovaluta på Coinbase Earn, hvor jeg har gennemgået kurser i bl.a. Stellar Lumens, EOSIO, Orchid, men også Dai, Tezos, Basic Attention Token, som bl.a. bruges i Brave browseren. Kurserne tager ikke så lang tid, og du kan tjene mellem 6-10 USD i coins på de fleste kurser.

 • Udlån af kryptovaluta. Desuden låner jeg min kryptovaluta ud via Uphold gennem CredEarn (Cred er gået konkurs, så det var en dårlig ide at låne penge ud på den platform). Det er naturligvis relativ høj risiko ikke at holde sine coins selv og endda låne dem ud, men da mine coins er langsigtet opsparing, og jeg ikke skal bruge dem, så er det en god måde at få lidt renter på. Jeg bruger den løbende renteindtægt til at købe op i Bitcoins.

Det har været en dyr fornøjelse at købe Cred, men LBA var nødvendige for at få de bedste renter på CredEarn. Jeg købte en relativt stor andel LBA, og den interne rente på LBA er -78%, så hvis du er interesseret i at bruge modellen med at udlåne til Uphold, så er det noget billigere nu.

Stellar Lumens har også været er også lige så stille dalet i hele perioden, og det er ikke meget inflation pool gør ved det, så lige nu er den interne rente -25% på XLM.

 • Mining. Jeg brugte lidt tid på at mine Monero via MinerGate, og det er lykkes at mine lidt Monero, men glemmer at få tændt programmet, og det går for langsomt med at generere nok XMR, da jeg ikke længere har en computer, der står tændt i døgndrift.

Hvordan er det så gået?

Her er en graf fra Portfolio Performance, hvor man kan se, at det er lykkes mig at lave en ret stabil portefølje uden de store udsving, mens Bitcoins er svinget meget. Det var naturligvis ikke hensigten at stabiliten skulle skabes ved et massivt fald i Cred (LBA).

Performance for kryptoporteføljen med benchmark ud fra Bitcoins og verdensindekset

Min fordeling i coins er lige nu følgende. Jeg har foreløbig beholdt de coins, jeg har tjent i Coinbase Earn. Man ved jo aldrig hvad fremtiden bringer i kryptoverden.

Nuværende allokering af kryptovaluta

Opbevaring af cryptovaluta og Bitcoins

For at opbevare sin kryptovaluta, så har du brug for en wallet. Jeg bruger følgende:

 • Uphold til at sende de fleste af mine coins til CredEarn for at få renter på udlån af mine coins.
 • Atomic Wallet til at opbevare Stellar Lumens, som indgår i en inflation pool_ og NEO, hvor jeg automatisk modtager NeoGas.
 • Trust Wallet til at holde Tezos og få adgang til staking.

Husk at hvis du ikke tænker dig om, hvordan du opbevarer din cryptovaluta, så kan du risikere at miste det hele, og det er allerbedst at have en hardware wallet.

Køb en hardware wallet hos Ledger

Hvordan tracker jeg min cryptovaluta?

I starten brugte jeg CoinTracking.info, som jeg var rimelig glad for. Nu bruger jeg Portfolio Performance, fordi jeg tracker resten af min portefølje med det gratis open source program.

Hvad er dine overvejelser?

Hvis du kan lide hvad du læser, eller bare vil øve dig i at sende bitcoins, så er du velkommen til at sende nogen til 1BHeMpS8FUCZ6Pc39pk8Mim8jEiFdw6vz7 eller bruge et af mine links i artiklen.

Husk også at læse vores guide til kryptovaluta, Bitcoins og Ethereum.

Investeringsløsninger

Coinbase

Coinbase

Coinbase har et rigtig godt Earn-program, hvor jeg flere gange har lært meget om forskellige krypotvalutaer. Du får op til 66 DKK Bitcoins ved at købe på Coinbase med mit link.

Kraken

Kraken

Jeg køber kryptovaluta og bitcoins på Kraken, som er den billigeste kryptobørs, jeg har kunnet finde. Den er ret let at bruge.

Ledger

Ledger

Ledger er en hardware wallet til dine kryptovalutaer. Det er helt nødvendigt, hvis du tager sikkerheden seriøst.

Hvis du kan lide sitet, så klik dig videre fra de forskellige links eller støt sitet ved at købe mig en kop kaffe eller gennem Flattr.

Køb mig en kaffe Køb mig en kaffe


Disclaimer: iFire.dk modtager kommission gennem affiliate links og omtale af udvalgte finansielle produkter og services. Disse links er markeret med (*). Jeg anstrenger mig for at være neutral og objektiv, og jeg har selv investeret og brugt alle værktøjer på sitet.

Jeg fralægger mig ethvert ansvar for aktualitet, nøjagtighed, og gyldighed af oplysningerne på dette website. Jeg kan ikke holdes til ansvar for evt. tab på baggrund af information.


Skriv en kommentar